Geçici öğretici - MEB, 3 bin 500 İngilizce ve bilgisayar öğreticisi alacak
Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretim yılında 3500 kısmi zamanlı İngilizce ve bilgisayar öğreticisi istihdam edecek. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Karara göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının İngilizce ve bilgisayar öğretmeni ihtiyacının karşılanması amacıyla bir öğretim yılında 10 ayı geçmemek üzere İngilizce dil öğreticisi ve bilgisayar öğreticisi olarak kısmi zamanlı geçici personel çalıştırılabilecek.
(Haberi gönderen Adem arkadaşımıza teşekkürler) Elt-World.com...
23 Nisan ...Neşe Doluyor İnsan... -
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...
Çok zor şartlarda Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen mücadelenin sonucunda 23 Nisan 1920 günü kurulan ve temeli ulusal egemenliğe dayalı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; işgalden kurtuluşa ve Türk milleti tam bağımsızlığına kavuşana kadar devam eden bu mücadelenin beyni ve kalbi olmuştur. Büyük önder Atatürk, ulusuna olan saygısını devlet yönetiminde halk iradesini en üstün güç kabul ve ilan etmekle kalmamış bu ulusal onur gününün bayram olarak kutlanmasını istemiş, ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir. 23 Nisan; özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, ulusal hakimiyetin sembolü olduğu gibi aynı zamanda dünyadaki bir çok ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Ulusal değerleri yanında, dünyadaki tek çocuk bayramı olması bu günün önemini daha da artırmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk, barış ve başarı diliyorum.
Öğretmen, birbirlerine ‘Aşkım’ diyen 2 kız öğrenciyi dövdü - Muhammet KAÇAR/ÇAYELİ (Rize), (DHA) RİZE'nin Çayeli İlçesi'ndeki İmam Hatip Lisesi'nde, koridorda birbirlerine ‘Aşkım’ diye hitap eden iki kız öğrencinin, nöbetçi öğretmen İbrahim Atasayan tarafından dövüldükleri iddia edildi. Kız öğrenciler polise giderek öğretmen Atasayan'dan şikayetçi oldu.SOBA YAKMA DERSİ - Öğretmenlerin köy yaşamına uyum sağlamada zorlanmaları yetkilileri harekete geçirdi. Geçen yıllarda soba yakarken hayatını kaybeden 2 öğretmenden yola çıkan YÖK, eğitim fakültelerinde köy stajına başladı. Öğretmen adayları köylere giderek oradaki hayata uyum sağlayacak, soba yakmayı öğrenecek.
YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, eğitim fakültelerinin programlarının son yıllarda yenilendiğini hatırlatarak, bu yeniliklerden birinin de öğrencilere köy ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu stajı olduğunu belirtti.
Geçen yıllarda soba yakarken hayatını kaybeden iki öğretmeni de hatırlatan Eşme, "Bu öğretmenlerimiz hayatında hiç soba yakmamış. Bu sayede eğitim fakülteleri öğrencileri köy hayatını öğrenecek" dedi.
Aynı uygulama, Anadolu öğretmen liselerinde de yapılacak. Öğrenciler 15 gün süreyle köylere gidecek. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, "Öğretmen adayı çocuğumuz köye gitsin, ağaç budasın, soba yaksın. Uyum sağlamayı öğrensin" dedi.
Erasmus Toplantısı - ERASMUS BAHAR TOPLANTISI – 13-14 NİSAN 2006 (SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ, ISPARTA )
Ulusal Ajans Socrates Programı kapsamında Erasmus Bahar Toplantısı 13-14 Nisan tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi'nde düzenlenecektir.
Yüksek Öğretim Kalitesini artırmak isteyen arkadaşlara duyurulur...
Toplantı Programı için "Devamı" linkine tıklayın...
SAÇMASAPANLAR... - Saçma Uygulamayı Yayımlıyoruz
Sitemize ulaşan kararlardan önemli gördüklerimizi ana sayfamızdan yayımlamaktayız. Geçen hafta içerisinde de yine, bir mahkeme kararı elimize ulaştırılmıştır. Karar, keyfi sevk ve rapor aldığı için kendisine aylıktan kesme cezası verilen bir öğretmene ilişkindir. Mahkeme, ceza verme işlemini hem yetki yönünden hem de sebep yönünden iptal etmiştir. Başlangıçta, konusu saçma olduğu için yayınlamayı düşünmediğimiz bu kararı, saçmalığın herkes tarafından görülmesi amacıyla yayımlamaya karar verdik.
Konya 2. İdare Mahkemesi verdiği kararda,
1- Aylıktan kesme cezası veren ilçe milli eğitim müdürünün yetkisine değinmiş ve öğretmenin çalıştığı bölge itibariyle, ilçe müdürünün bu yetkiye sahip olmadığını tespit etmiştir.
2- Öğretmenin aldığı sevk ve raporlar, sevke konu rahatsızlıkların doktor raporuyla tespit edilmiş olduğundan dolayı, bu sevk ve raporların keyfi alınması gibi bir durum söz konusu değildir.
http://www.memurlar.net/haber/81539/ bakınız...
ABDULLAH GÜL 11. Cunhurbaşkanı - Abdullah Gül 339 Oyla Cumhurbaşkanı Seçildi
367 şartı ile krize dönüşen Cumhurbaşkanlığı seçimi nihayet son buldu. Artık, bıkkınlık veren Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine, Meclis son noktayı koydu. Bugün saat 15:00'de başlayan 3. tur oylamaya toplam 448 milletvekili katıldı. Abdullah Gül, toplam 339 oy olarak Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı oldu. Oylamada, Sabahattin Çakmakoğlu 70, Tayfun İçli ise 13 oy aldı. CHP'nin katılmadığı oylamada 24 de boş oy çıktı...
Hayırlısı olsun...
Maaşların Erken Ödenmesine İlişkin Resmi Genelge - Maaşların Erken Ödenmesine İlişkin Resmi Genelge Maliye Bakanı Kemal Unakıtan imzasıyla yayımlanan maaş genelgesine göre, aylıklarını personel kanunlarına göre alan kamu görevlilerine 15 Ekim’de ödenmesi gereken tüm hak edişler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca, 5 Ekim’de ödenecek. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacak. Maliye Bakanlığı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Resmi Genelgesini görmek için
devamını oku linkine tıklayınız...
Elt-World Yorumu: Maaşları erken ödeyerek sözde biz memurların gönüllerini mi alıyorlar ne..?..
Zamdan bahseden yok...
YARIYIL TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR.. -
YARIYIL TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR.. NOT VERMEK, DOSYA DOLDURMAK, MÜFETTİŞ BEKLEMEK,BAZI MÜDÜRLERİN GEREKSİZ İSTEKLERİNİ DİNLEMEK, SAÇMA SAPAN YÖNERGELER OKUMAK, HAKSIZLIKLARI GÖRMEK, İHANET VE VEFASIZLIKLARLA DOLU ANILARLA EĞİTİM-ÖĞRETİMİN ANLAMLI OLARAK İŞLENEMEDİĞİ, ANGARYA İŞLERLE UĞRAŞILDIĞI BİR DÖNEMİ DAHA ATLATTIK.. HERKESE HAYIRLI UĞURLU OLSUN... İYİ TATİLLER...
Okulların açılış tarihi ertelendi. - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuya ilişkin genelge yayımladı. Genelgede, daha önce belirlenen çalışma takvimine göre, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının 12 Haziran'da sona ereceği, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının da 11 Eylül 2006 tarihinde başlayacağının duyurulduğu anımsatıldı. Ancak, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilinde yoğun kış şartları nedeniyle ikinci dönemin bir hafta gecikmeyle 6 Şubat 2006 tarihinde başladığı hatırlatılan genelgede, ders yılının bitiş tarihinin de 12 Hazirandan 19 Haziran 2006'ya uzatıldığı kaydedildi. Japanese learning English - FORUM BÖLÜMÜ AÇILDI -
Yabancı dil mi, yabancı dille eğitim mi? -
Yabancı Dil mi, yabancı dille eğitim mi? İNSAN en umutsuz, en karanlık gününde birden ışığı görünce nasıl olur, düşünsenize... Pırıl pırıl bir aydınlık, ışığın şavkı gözünüze, gönlünüze düşer, ferahlarsınız. Diyeceksiniz ne kadar sürer bu? Sürdüğü kadar, yeter. *** GEÇEN hafta, İstek Vakfı Kaşgarlı Mahmut Lisesi öğrencileriyle konuşurken, bu duyguyu yaşadık. Bağımsızlık diyorsunuz, yabancılara toprak satışı diyorsunuz, ulusal birlik ve ulus devlet diyorsunuz, kimlerin, onların ne kadar gerisinde kaldıklarını görüyorsunuz. Kaşgarlı Mahmut devlet adamıdır, kumandandır ve "Divanü Lügati't-Türk"ün yazarıdır. Eser, Türk dilinin ilk sözlük ve dil bilgisi kitabıdır. ***
Duygusal ilişki, dershaneden attırıyor - Ankara'da özel bir dershane öğrenci kaydı sırasında velilere imzalattırılan sözleşme ile öğrenciler arası duygusal ilişkiyi atılma sebebi sayıyor. 42 öğrenci bu nedenle dershaneden atılmış...
Dershanelerinde eğitimin hedeflendiğini ve öğretiminde kişisel menfaatlerin ön plana çıkarılmasına her zaman karşı olduklarını savunan Pİ Eğitim ve Öğretim Kurumları kurucu başkanı Aziz Erdoğan, dershaneye kayıt için gelen ailelere eğitim disiplini gerektiren sözleşmeyi imzalattıklarını belirterek,şunları söyledi. “ Dershanede ki öğrencilerimiz arasında duygusal ilişki kaydının silinme sebebidir. Ayrıca eğitimini çeşitli nedenlerle savsaklayan öğrencilerimizin de kayıtlarını derhal silmekteyiz. Aileler çocuklarını teslim ederken, onlara en iyi eğitimi vermede güvenerek bize teslim etmektedir. Para alıyoruz diye bu güven duygusunu istismar edemeyiz. Bu duygular göz önüne alınarak 42 öğrencimizin çeşitli dershanelerden kaydını sildik.”
Elt-World Sınırsız E-mail İstermisiniz? - Evet.. isminiz@elt-world.com adresiyle mail istiyorsanız eğer lütfen irtibata geçiniz. Böylelikle Sitemize katkıda bulunmuş olursunuz.
Bakan Çelik; İngilizce öğretmeyi bilemedik -
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, liseyi bitirmiş öğrencilerin İngilizce olarak beş cümleyi yan yana sıralayamadığını söyleyerek 'Yıllarca o kadar uğraştık, yine de bu dili öğretemedik' dedi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de yabancı dil eğitiminin bir türlü tam olarak başarıya ulaşamadığından yakınarak, bunun için hazırlanan yeni müfredatın ve kullanılacak yöntemlerin meyvesinin, ancak sekiz yıl sonra alınabileceğini söyledi. Çelik, "O kadar uğraştık, yine de bu dili öğretemedik" dedi. Gaziantep'te pek çok okul yaptıran Sanko Holding, MEB'e ilköğretim okullarında kullanılmak üzere Dyned İnteraktif Dil Öğretimi Programı bağışladı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Dyned Türkiye Temsilcisi Mehmet Bayraktaroğlu ve bakan Çelik dün programın protokolünü imzaladı.
Ramazan Bayramı'nız Mübarek Olsun - Bayramlar taze ümitlerin yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı ; kin, nefret ve düşmanlık gibi duyguların köreltildiği, sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği müstesna günlerdir. Tüm ELT Camiası başta olmak üzere tüm inananların mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor,sağlık,mutluluk ve başarı diliyorum.
ELT-World Administration
Öğretmen Asker - Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine 2006 yılından itibaren sadece ağustos celbinde ‘asker öğretmen’ alacak. Milli Eğitim’in öğretmenler için nisan celbinin kaldırılması teklifine Genelkurmay Başkanlığı’ndan olumlu cevap geldi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül imzasıyla Milli Eğitim’e gönderilen yazıya göre, bundan sonra asker öğretmenler sadece ağustosta silah altına alınacak. Her yıl nisan ve ağustos aylarında alınan asker öğretmenler, bir aylık temel eğitimden sonra öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki okullarda görevlendiriliyor. Asker öğretmenler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yedek subay ve kısa dönem er ihtiyacı karşılandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı emrine veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine Genelkurmay’ın belirlediği 9 bine yakın öğretmen her yıl, ‘asker öğretmenlik’ yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Milli Savunma Bakanlığı'nın isteklerine olumlu cevap vermesinden memnuniyet duyduklarını, öğretmenlere nisan celbinin kaldırılmasının uygulamadaki bir boşluğu gidereceğini belirtti. Kaya, “Nisanda askere gidecek öğretmen, 31 Mart'ta ilişiğini kesiyor, öğrenciler öğretmensiz kalıyordu. Biz oraya kısa sürede öğretmen versek bile öğrenci okulun bitmesine bir ay kala gelen yeni öğretmene alışmakta zorlanıyordu. Artık öğretmenler sadece ağustosta askere gidecek.” dedi. Asker öğretmenlerin seçimi Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında fiilen görevli öğretmenler, eğitim yılı başında okulların öğretmensiz kalmaması amacıyla, her yıl nisan ve ağustos ayında (2006'dan itibaren sadece ağustos ayında) silah altına alınıyor. Aralık ayında askere gitmek isteyenlerin ise başvuruları kabul ediliyor, ancak bunlar Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmiyor. Öğretmenlerin askerlik eğitim süresi bir ay. Bu sürenin sonunda Millî Eğitim Bakanlığı'nca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile kalkınmada birinci öncelikli 29 ildeki okullara atanıyorlar. Bu illerdeki okullarda görev yapan öğretmenler askerliklerini okullarında geçirebiliyor. Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı emrine verilebilmeleri için sevkten önce il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alacakları öğretmen belgesini askerlik şubesine vermeleri gerekiyor. Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilecek öğretmen miktarı Millî Eğitim Bakanlığı'nın isteği üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca belirleniyor. Özel okul ve dersane öğretmenleri Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmiyor. Öğretmen yedek subayların maaş ve özlük hakları görev yerlerine katılışlarından itibaren asteğmen emsalleri gibi Millî Eğitim Bakanlığı'nca ödeniyor. Görevini yaparken rütbe taşımayan öğretmenler, hizmetleri sonunda yedek subay (asteğmen) olarak terhis ediliyor. Asker öğretmenler, görevleri süresince resmî elbise giyemiyor, iaşe edilmiyor, hizmetleri esnasında derneklere giremiyor ve siyasi faaliyetlerde bulunamıyor
Haberin Devamını mutlaka okuyun. Bazı askerlik tüyoları var...:)
Müfettişler geldi -
Nevşehir'deki okulumuza müfettiş geldi. Görseniz "müfettiş" değil; bir padişah. Müdür el pençe bekliyor odasında. Herkes birbirini fırçalıyor o da gariban öğretmeni. Anlarsanız işte müdür psikolojisi. - "Sen bana böyle yaparsan ben de öğretmenimi azarlarım" - falan.
Nihayetinde unutulan tek bir şey var. Onlarda insan....
Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyoruz...
Bak Sen bu MEB'e - Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere doğrudan ulaşmak için ‘mail grubu' oluşturuyor. 575 bin öğretmenden e-posta kullananların adreslerini toplamak için çalışma başlatan Bakanlık, Bakan Hüseyin Çelik'in açıklamalarını, gazetelere gönderilen tekzip ve düzeltme yazılarını, bakanlığın genelge ve talimatlarını doğrudan öğretmenlerin mail adreslerine postalayacak. MINISTER OF NATIONAL EDUCATION: MR. HUSEYIN ÇELİK -
HÜSEYİN ÇELİK YİNE MİLLİ EĞİTİM BAKANI : YORUMA AÇIK Akademik kadrolara atamalar nasıl yapılacak? - 5538 sayılı torba kanun ile düzenlenen hususlardan birisi de "öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına" yaılacak atama şekline ilişkindi. Kanun tasarısının ilk halinde sadece merkezi sınav öngörülmüşken, daha sonra Anayasa'ya aykırı olabileceği gerekçesiyle merkezi sınava ek olarak yükseköğretim kurumlarının da sınav yapması kararlaştırılmıştır
Teşekkürler - Nevşehir'de İngilizce Öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlenmektedir. Bu eğitime katılan ve Elt-World.com'a üye olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim. Yalnız bu eğitime sadece Nevşehir İl Merkezi'nde çalışan öğretmenlerin katılmasını da tartışmak isterim. İlçelerimizdeki öğretmenlerimizin öğrencileri farklı bireyler değiller. Bu çerçevede bu organizasyon hatasının düzeltilmesini talep ediyorum. SERKAN BAŞARELT-WORLD.com reloaded - ELT-WORLD.com Marmara Graduates 15 gün aradan sonra tekrar karşınızda.... Son eklenenler - 1. English in Use bölümüne yeni konular eklendi.
2. Vocabulary Worksheet Full Paket Eklendi. (Download Bölümünde)
3. Yeni Powerpoint Sunumlar eklendi. (Download Bölümünde) (İnternette fazla vakit geçirmeyin) Elt-World
Try this test , Ama read carefully lütfen.. - Phil's Test: Here you go. Try this! Below is Dr Phil's test. (Dr. Phil scored 55; he did this test on Oprah - she got a 38.) Some folks pay a lot of money to find this stuff out! Read on, this is very interesting! Don't be overly sensitive! The following is pretty accurate and it only takes 2 minutes. Have pen or pencil and paper ready. This is a real test given by the Human Relations Dept. At many of the major corporations today . It helps them get better insight concerning their employees and prospective employees. It's only 10 Simple questions, so...grab a pencil and paper, keeping track of your letter answers to each question. Ready?? Then, let us begin...EKDERS Dİ - Ek Ders Tepkileri Dikkate Alınıyor Önce Star gazetesinde bir haber yer aldı... Haberde, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, bayram ve resmi tatillerde ek ders ücretlerinin kesilmemesi için genelge değişikliğine gideceği
belirtilmekteydi ... Ve bugün Hürriyet gazetesinde yeni bir haber... Bakan Çelik, gazeteye yaptığı
açıklamada , okulundan "
sevk kağıdı " alıp doktora giden öğretmenlerin
"ek ders ücretini n" kesilmesinin yarattığı tepkiler üzerine sözkonusu Kararda değişiklik yapılması için konuyu Bakanlar Kuruluna taşıdığı bilgisi yer almıştır.
Eğitim şiddetle yan yana gelmez - Çelik: Eğitim şiddetle yan yana gelmez
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim ile şiddetin asla yan yana gelmemesi gereken iki kavram olduğunu söyledi.Çelik, “1. Şiddet ve Okul: Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu”nun Conrad Oteli’nde yapılan resepsiyon ve basın toplantısına katıldı.
KPSS'ye başvurular başlıyor -
Lisans düzeyindeki adaylara yönelik yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuru süresi, yarın başlıyor. KPSS, 81 il merkezi ve Lefkoşa'da 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılacak. Sınav, cumartesi sabah, cumartesi öğleden sonra, pazar sabah ve pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna, tüm adayların girmesi zorunlu olacak. Adaylar, kılavuzu inceleyerek diğer oturumlardan hangilerine katılacaklarına karar verecekler.
Aylardır Sitemiz reklamı yapılan Da Vinci Şifresi açığa çıktı - "Da Vinci Şifresi temize çıktı" İngiltere Yüksek Mahkemesi, “Da Vinci Şifresi” kitabının yazarı Dan Brown hakkında açılan intihal davasında yazar lehinde karar verdi. Hakim, Dan Brown'un bu iki yazarın kitaplarından alıntı yapmadığı hükmüne vardı. Tarihçiler Michael Baigent ve Richard Leigh tarafından açılan davada Dan Brown, kitaptaki fikirlerini iki yazarın "The Holy Blood and the Holy Grail" (Kutsal Kan ve Kutsal Kase) adlı kitabından almış olmakla suçlanmıştı. Söz konusu kitap Dan Brown'unkinden yaklaşık 20 yıl önce, 1982'de yazıldı.
İki yazar hem Dan Brown'un kitabını hem de kendi kitaplarını basan Random House yayımevini telif haklarını koruyamadığı gerekçesiyle dava etti. Kitabın üçüncü yazarı Henry Lincoln ise davaya taraf olmadı.
Mahkemenin kararından sonra açıklama yapan Dan Brown da, “bu kararın, bu iddianın erdemden yoksun olduğunu gösterdiğini” söyledi.
Elt-World Forum + Chat -
ELT-WORLD FORUM (Herşey sizin elinizde)
ELT-WORLD ONLINE CHAT (Buluşma günlerimiz olacak)
hemen sağda Diğer/Other Bölümünde...
Katılmcı Yönetim Anlayışı ile herşey sizin ellerinizde.
Moderatörler belirlenecektir. Bu konuda gönüllü olan arkadaşların mail atması rica olunur.
Sizlerde elinizde bulunan dokümanları göndermek için "Dosya Nasıl Gönderilir?" (Aslında çok basit) Bölümünü okuyun ve bu paylaşımda katkınız olsun... Sevgiler
Ayrıca katkı amacıyla sınırsız isminiz@elt-world.com mail verilmektedir. Talep eden arkadaşların info@elt-world.com ya da basarserkan@gmail.com adresine mail atmaları yeterlidir.
MEB'de özür durumu tayinleri ertelendi - MEB Özür durumu tahinlerini ertelediği için özür diliyor
İlgili yazı için devamı linkine tıklayınız...
ALAN SEÇME SINAVI - Milli Eğitim Bakanlığı Alan Seçme Sınavında Kararlı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Sayın Remzi Kaya, NTV'de katıldığı programda, 2007 yılı öğretmen alım sürecinde KPSS'ye ek olarak
alan seçme sınavının yapılıp yapılmayacağı konusundaki soruyu cevaplandırdı. Sayın Kaya, yaptığı açıklamada, öncelikli olarak sınavı ÖSYM'ye yaptırmayı düşündüklerini, ÖSYM'nin bunun kabul etmemesi halinde sınavı kendilerinin yapacağını belirtti.
Kamile Hamiloğlu - Hatırladınız mı bu günü .... Bu dizeleri söylemiştik hep bir ağızdan... son saatler, mezun olmaya bir kala, tek bir idealimiz var o da Kamile Hoca... Sen kalbimin mehtabısın güneşisin Sen ruhumun vazgeçilmez bir eşisin Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek Ruhum senin kalbim senin ömrüm senin Yıllar geçse ölmeyecek bende sevgin Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMASIN... -
ARKADAŞLAR MARDİN İLİ SAVUR İLÇESİNDE
BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPTIM...SİZLERLE DE PAYLAŞMAK İSTEDİM...
MUTLAK A İZLEYİN.
ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMASIN...
DIRECTED BY SERKAN BAŞAR
ELT-World.com : Seçim çalışmaları başladı. Atamalar Başlıyor... - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2007 yılında tahsis edilen kadro ve sözleşmeli öğretmenlerle birlikte 20 bini Şubatta 20 bini de Ağustosta olmak üzere toplam 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: "Yeni bütçe yasası gereği 2006 yılında emekliye ayrılan öğretmen sayısının yarısı kadarını hiç izin almadan atayacağız. Bunun sayısını belirledikten sonra net olarak açıklayacağız. Bu yıl genel olarak 23 bin yeni kadro kullanılmına izin veriliyor. 23 bin kadrodan yaklaşık 11 bini Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilecek. Öğretmen atamalarını da Şubat ve Ağustos ayları olmak üzere iki ayrı dönemde gerçekleştireceğiz. Sözleşmeli öğretmenlerinde kadro alımı için çalışmamız var. Atama döneminde başvuran sözleşmeli öğretmenler sıralamaya girip hiç bir şeye tâbî tutulmadan puanları tutması halinde kadroya geçebilecekler. Eğer puanları tutmazsa sözleşmeli olarak devam edecekler. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yıl atama yapacakları öğretmen kadrosunun 40 bine ulaşacağını ve Şubat ayında 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını bildirdi.
ELT-WORLD.com Yorumu: Sözleşmeli olayının arkasında neler olacak çok merak ediyoruz. Elbette kimsenin açıkta kalmasını istemiyoruz yalnız herkesin bir yerlere hakkıyla gelmesini istiyoruz. Hükümet kadrolaşma yolunda iyi ilerliyor ve bunun sonunda Milli Eğitim camiasının nasıl bir halde olacağını merak ediyoruz...
Bakan Çelik'ten gençlere: 'Git nerede ararsan ara' - Bakan Çelik'ten gençlere: 'Git nerede ararsan ara' Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van İskele Öğretmenevi'ndeki basın toplantısı sonrasında öğretmen olarak atanmak isteyen gençlerle tartıştı. Bakan Çelik "Peki biz İran'a mı gidelim. Hakkımızı nerede arayacağız?" diyen gence 'Git nerede ararsan ara'diye cevap verdi. Memleketi Van'da 3 gündür gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Çelik, bugün kendisinin de kaldığı İskele Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Çelik, basın toplantısı sonrası odasına çıkmak üzere hareketlendiği sırada, öğretmen olarak atanmak isteyen 6 üniversite mezunu gencin tepkisiylle karşılaştı.
Personel Plus tarifesi - Bu Personel Plus tarifesiyle ilgili her ne kadar avea resmi web sitesinde olmasa da KAMU yazıp gönderdik mesajda geldi. Ama bununla ilgili internet ortamında bir kaç forum dışında gerek meb gerekse avea tarafınan ayrıntılı bir bilgi yok. Bize enteresan geldi. Bilmediğimiz bişey mi var yoksa.. ELt-WorldProje Döngüsü Yönetimi Eğitimi -
12-14 Mayıs tarihleri arasında KAYSERİ^de eğitimdeyim. Kayseri"de ve yakın civarda olan arkadaşları görmek isterim... Saygılar... Serkan BAŞAR
Kayseri’deki Proje Döngüsü Yönetimi eğitimi 12-14 Mayıs
Arkadaşlar, Proje Eğitimlerinin uzun vadede bizlere neler getireceğini çok iyi biliyoruz. Bu eğitimleri kaçırmamamız gerekiyor. Bu Kayseri'de yapılacak olan eğitime katılmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki metni okumaları yeterli olacaktır...
Daha önce 5-7 Mayıs 2006 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan PDY eğitimlerimiz, yeterli sayıda başvuru olmaması nedeniyle 12 – 14 Mayıs 2006 tarihlerine ertelenmiştir. Daha önce başvuru yapan katılımcıların kabul edilip edilmedikleri e-posta yoluyla kendilerine iletilmiştir. PDY Eğitimine Kayseri’nin yanı sıra Niğde, Nevşehir, Sivas, veya Yozgat’tan çevre, kadın, gençlik, insan hakları, çocuk, engelliler, kültür-sanat konularında faal olan STK’lar başvurabilecekler. STK’lara yönelik olarak tasarlanmış olan eğitimde Proje Döngüsü Yönetimi yaklaşımı, mantıksal çerçeve yaklaşımının esasları, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisinin hazırlanması, faaliyet planı oluşturulması ve proje bütçesinin hazırlanması konuları ele alınacaktır.
İkinci evrensel heyecan: 4 Mayıs zaman zinciri - İkinci evrensel heyecan: 4 Mayıs zaman zinciri 4 Mayıs gecesi "01:02:03 04/05/06" zaman kombinasyonu yaşanacak, yani 4 Mayıs gecesi saat 1'I 2 dakika, 3 saniye geçe yaşanacak anın benzeri bin yıl sonra görülebilecek. Konuyla ilgili başta internet sitelerinde olmak üzere hararetli tartışmalar sürüyor ve güneş tutulmasından sonra ikinci bir astronomik heyecan yaşanıyor. Bu şekilde kombinasyon oluşturan rakamların "verdiği mesaja" ilişkin Numerolog ve Renkbilimci Metin Yahya Üster, doğal oluşumlara insanların yükledikleri anlamlara ilişkin de Uzman Psikolog Nazım Serin, ANKA'nın sorularını yanıtladı. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE SATIRLI SALDIRI! 3 ÖĞRENCİ YARALANDI - İstanbul Üniversitesi öğrecisi Erdem Bulut, Ender Aldanmaz ve Tamer Korkmaz, kimliği belirsiz bir grubun satır ve bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. İlk olarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Erdem Bulut saldırıya uğradı. Bulut, fakülteden çıkarken önünü kesen bir grup tarafından bıçaklandı. ONLINE MÜZİK KEYFİ - ELT-WORLD ile online müzik dinleyin. Şu an test yayınında olan bölümümüze sağ tarafta bulunan " Listen to music" bölümünden girebilirsiniz. Daha güzel zamanla eklenecektir. Biraz geç açılabilir. Bekleyin canım sizde....
Ayrıca Download kısmına Worksheet bölümüne 45 ayrı worksheet daha eklendi. Üye sayımız bir hafta içerisinde 100'ü aştı. Hedef 1 sene içerisinde 3000; sizlerin sayesinde.... ELT-WORLD . :: The "size" of the world will change...
10 bin yeni öğretmen alınacak - Ancak, bu atamalar da öğretmen açığını kapatmayacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 554 bin 680 öğretmen ve yöneticinin görev yaptığını belirterek, bakanlığın 166 bin öğretmene ihtiyacı olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama üzerine 30 bin öğretmen alındı, 20 bin öğretmen ise emekli oldu. Eğitim-Sen'in araştırmasına göre öğretmen açığı 200 bin, Anadolu Eğitim-Sen'e göre de 180 bin. Milli Eğitim Bakanlığı, ağustos ayı içinde atamayı planladığı 10 bin öğretmenin branşlara dağılımını da belirledi. Sınıf öğretmenliğine 2 bin öğretmenin ataması planlanırken, Türkçe öğretmenliğine bin 600 kadro tahsis edildi. İngilizce öğretmenliği için bin 450 kişilik kadro verilirken, ilköğretim Matematik ile Bilgisayar branşında da 800'er öğretmen ataması yapılacak. Okullarda şiddetin artması ve rehber öğretmen ihtiyacının yaklaşık 9 bin olmasına rağmen, bu branşta sadece 200 kişilik atama yapılacak. Ağustos ayındaki öğretmen ataması, ÖSYM'nin 1-2 Temmuz 2006'da yapacağı KPSS'den alınacak puanlara göre gerçekleştirilecek.
Tebrık - YENİ YILINIZ VE KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN ELT-world.COM Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine İlişkin Genelge - Öğrenci kılık kıyafetlerine ilişkin 2006-23 sayılı genelge il valiliklerine gönderildi. Genelgeye göre öğrenci kılık kıyafetlerinin ekonomik, sade, öğrenciye yakışan ve pedagojik esaslara uygun olması, çok önemli bir gerekçe olmadıkça değişikliğe gidilmemesi, okul arma ve işaretlerinin ayrıca temin edilebilmesi, gerekli olmadıkça isim, amblem ve rozetlerde değişikliğe gidilmemesi ve eğer değiştirilecekse bir önceki öğretim yılının mayıs ayının ilk haftasında, bir sonraki kılık ve kıyafet biçiminin ilan edilmesi gerekmektedir. Detaylar için başlığa tıklayın.
Geç Bİle Kalındı... - AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren'in de aralarında bulunduğu TBMM heyetinin Kuzey Irak'taki temasları devam ediyor. Çömez, Kerkük İl Meclisi Başkanı Rizgar Ali ile görüşmesinde odanın duvarında asılı olan Kürdistan haritasını, “Bu harita doğru bir harita değil” diyerek indirtti. Kuzey Irak'taki temasları çerçevesinde bugün Erbil'den Kerkük'e geçen TBMM heyeti, Kerkük'te İl Meclisi Başkanı Rizgar Ali ile bir araya geldi.
Ali, görüşmede yaptığı konuşmada, Irak'ın özellikle imar bakımından Türkiye'nin büyük yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi. Irak'ın Türkiye ile olan dostluğunun devam etmesi için çabalayacaklarını belirten Ali, Irak'taki Türkmenler, Araplar, Kürtler ve diğer etnik grupların eşit olarak birlikte yaşamasını istediklerini söyledi.
Irak'taki gruplar arasında sürekli olarak çatışma olduğu söylenerek ”ortalığın bulandırılmaya çalışıldığını” kaydeden Ali, “Ama bu doğru değil. Biz kendimizi tek bir halk, tek bir şehir olarak görüyoruz” dedi.
Cat with wings - Kedinin kanatları çıktı Çin'de 'kanatları çıkan' kedi görenleri hayrete düşürüyor. Meleğe benzettiği kedisiyle objektiflere poz veren Granny Feng, "Kedim ilk doğduğunda sırtında sadece iki küçük yumru vardı. Ancak bir ay içinde hızla büyümeye başladılar" dedi. Şimdi kanatların 12 cm'ye ulaştığını belirten Feng, kedisinin çiftleşme mevsimine girdikten sonra kanatlarının hızla büyümeye başladığını söyledi. Granny Feng, "Bir ay önce, bir çok dişi kedime sırnaşmaya başladı. Sonra da bu kanatlar uzamaya başladı" dedi. Olay, bilim dünyasında da yankı uyandırdı. Uzman veterinerler, milyonda bir görülen bu durumu genlerdeki değişim ve dönüşümle açıklıyor.
AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ) - Yeni ve Yaratıcı Dil Öğretim ve Öğrenim Uygulamaları İçin AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ)
(European Language Label Award)
1999 y ılından bu yana Avrupa’da yeni, yaratıcı ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen Avrupa Dil Ödülü’nün amacı, dil eğitim ve öğretimi alanındaki en yeni ve uygulamada performansı en yüksek yaklaşımları, yöntemleri ve teknikleri teşvik etmek ve Avrupa genelinde yaygınlaştırmaktır. Dil eğitimi ve öğretimi ile ilgilenen her kategori ve türdeki kurum ve kuruluş ADÖ’ne başvurabilir. Ülkemizde ADÖ etkinliği Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülmektedir.
Avrupa Dil Ödülü etkinliğinin iki amacından biri, dil eğitimi ve öğretimi süreçlerine ilişkin yeni ve yaratıcı uygulamaları teşvik etmek; diğeri ise, öğretmenleri ve öğrencileri bu uygulamalar hakkında bilgilendirmek ve yenilikleri kendi düşünce ve öğretim tekniklerine uyarlamalarını ve uygulamalarını sağlamaya yönelik gerekli çalışmaları yapmaktır.
40+40 Zam - 40+40 zammını içeren 5473 sayılı Kanunun 31.03.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanundaki hükme göre, düzenlemeden yararlanacak personele 15 Nisan 2006 tarihi itibariyle 180 YTL (160+20 YTL) ödenecektir. Ancak, çok çeşitli statülerde kamu personeli çalışmakta olup, kimlerin bu zammı almayacağına ilişkin hazırladığımız dosyayı görmek için başlığa tıklayınız.
DOSYA PAYLAŞIMI -
Paylaşım arttıkça güzelleşir.
Tüm haberlere yorum ekleyebilirsiniz.
"Dosya Nasıl Gönderilir" Bölümünü okuduktan sonra dosya gönderebilirsiniz...
ELT-WORLD administration
Öğretmen Adayları, Atanabilmek için Ağızlarıyla Kuş Tuttu - Öğretmen Adayları, Atanabilmek için Ağızlarıyla Kuş Tuttu Kayseri'de Atama Bekleyen Öğretmen Adayları, İlginç Bir Eylem Yaptı.
Türk Eğitim-Sen Kayseri Buşe Başkanlığı'nın organizasyonuyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğretmen adayları, ağızlarıyla yapay kuş tutarak, atamalarının yapılmasını istedi.
Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, eylem öncesi bir konuşmak yaparak, okullarda şiddetin sona erdirilmesi için genç öğretmen adaylarının kadroya alınması gerektiğini söyledi. Öztürk, "Türkiye'de 200 bin civarında eğitim çalışanı boş gezmekte. Bugün aramızda, beden eğitimi öğretmenleri, eğitim fakültesi, fen edebiyet fakültesi ve ilahiyat fakültesi mezunları bulunmakta. Okullarda şiddeti bitirmek istiyorsanız, lütfen bu gençleri kadroya alınız. Çünkü bu gençler bu ülkenin bir değeridir. Misyonerlik faaliyetlerinin bitmesini istiyorsanız, boş gezen ilahiyatçıları kadroya alınız" dedi. Ali İhsan Öztürk, yapılan eylemleri şov olarak nitelendirenleri de kınadıklarını sözlerine ekledi.
MEB'de CHAT Yasağı Getiren Genelge - MEB'de CHAT Yasağı Getiren Genelge
Hafta sonunda yazılı basında Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlere chat yasağı getirdiğine dair haberler yer aldı. Bu haberlerin dayanağı, Bakan Çelik tarafından yayımlanan 2006/37 sayılı genelgedir. Genelgenin 3. bölümünde iş veriminin düşmesine ve diğer bazı olumsuzluklara yol açtığı kanaati edinildiği gerekçesiyle, mesajlaşma programlarının, mesai saatleri içinde hiçbir yönetici, öğretmen, personel tarafından resmi işler dışında kullanılmamaması istenilmiştir.Genelgenin tamamı için devamı linkine tıklayınız...
Burhan is speaking English - Maliye Bakanlığının Ek Ödeme Genelgesinin Açıklaması - Maliye Bakanlığınca 13.04.2006 tarih ve 6056 sayılı yazı ile 40+40 dahil olmak üzere memura ek ödeme getiren 5473 SAyılı Kanuna ilişkin olarak bir genelge yayımlanmıştır. Bu genelge, daha önce sitemizde Denge Tazminatı özel kategorisi yapılan açıklamların tekrarı mahiyetindedir. Açıklamaları takip edemeyenler için ek bir açıklama daha yayımlıyoruz.
Az İngilizce Bilen İngilizce Öğretmenleri - Az İngilizce Bilen İngilizce Öğretmenleri "Aydın Tiryaki "nin kaleminden.... Okullarımızın birçoğunda, özellikle taşra okullarında en büyük eksiklerden biri İngilizce Öğretmenleri... Ancak okullarımızda bu dersler boş geçmiyor. Azıcık İngilizce bilen öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile bu dersleri dolduruyorlar. Bu ülkemiz öğretmeninin alkışlanacak bir görev anlayışıdır. Ancak bu öğretmenlerimizin İngilizce bilgilerininin yetersiz olması eğitimimizde var olan sorunlara bir sorun daha ekliyor. Herşeyin en kolay belleklere kazındığı 10-11 yaşlarında yanlış öğrenilen bir yabancı dilin daha sonraki yıllarda düzeltilmesi çok çok zordur. Eğer bu öğrenciler ilerideki yıllarda bir İngilizce öğretmenine sahip olma şansı yakalasalar bile, o yanlış söyleyişleri, o yanlış kuralları belleklerinden nasıl atacaklardır.
Yabancı dil eğitimini İlköğretimin 4. sınıfından başlaması çok olumlu bir karardı. Altyapı sorunları var gerekçesiyle bu uygulamadan asla vaz geçilmesin. Bu branşta yeterli öğretmen olmaması da ülkemizin gerçeklerinden biridir. Bunu da kabul ediyoruz. Bu derslerin boş geçmemesi için az İngilizce bilen öğretmenlerle doldurulmasından daha iyi bir çözüm olmadığınıda biliyoruz
SKANDAL - Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personeli R.Y.’nin bilgisayarda cinsel içerikli sohbet ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Müdür Yardımcısı T.N. "Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" derken T.N. ise "Adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları ben yapmadım" diye konuştu. SAMSUN’da, satın almadan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personel R.Y. arasında bilgisayarda MSN üzerinden yapıldığı iddia edilen cinsel içerikli sohbetin dokümanları elden ele dolaşmaya başladı. Olay, basın kuruluşlarına gönderilen imzasız mektupla ortaya çıktı. Cinsel içerikli sohbetin dokümanları bazı kişilere de gönderildi. Bu sohbetten kısa sürede Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de haberdar oldu. Samsun Milli Eğitim camiasında şok etkisi yaratan cinsel içerikli sohbet hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Bunların doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Şayet doğru ise affedilir yanı yok. Gereği yapılacaktır" diye konuştu.
T.N., böyle bir olayın içinde asla olmadığını belirterek, "Bakanlığımızın bize verdiği mail adreslerinden başka özel adres kullanmam. Kullanmamız da yasak. Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" dedi. R.Y. ise şunları söyledi: "Benim adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları. ben yapmadım."
T.N. ile kadın personeli R.Y. arasında geçtiği ileri sürülen görüşmelerde dikkat çekici ifadeler yer aldı. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dökümü alınan sohbetin bir kısmı şöyle:20 Haziran 2006 Kadın: T. ben ev istiyorum ev, artık rahat edemiyom ya, bi babam geliyo, bi annem, bi abim...14 Eylül 2006: Erkek: Bugün çok seksisin, hem de çoooookKadın: Öyle miiiii?Erkek: Öyleeeee22 Eylül 2006: Kadın: Seviyorum lan seniErkek: Ben de seni kız, yerim seni kızKadın: Yeeeee Bundan sonraki görüşmelerde ise erkek ve kadın, aralarındaki cinsel içerikli konuşmaların dozunu artırıyor.
ve SADDAM idam edildi... -