Bazı il MeM'lerde yanlış Uygulama - Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği geçtiğimiz ay içinde değişmişti. Yapılan değişilik ile ikinci veya üçüncü hizmet bölgesi kapsamında yer alan Aksaray, Amasya, Bartın, Çorum, Gaziantep, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Osmaniye, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illeri birinci hizmet bölgesine dahil edilmiştir. Sitemize gelen bilgilere göre bu illerde çalışan öğretmenler şuan bulundukların ilin D ve E sınıfı ilçelerini tercih etmeleri yönünde zorlanmak olup, yapılan bu uygulama yanlıştır. Devamı için tıklayınız.
Elt-World Sınırsız E-mail İstermisiniz? - Evet.. isminiz@elt-world.com adresiyle mail istiyorsanız eğer lütfen irtibata geçiniz. Böylelikle Sitemize katkıda bulunmuş olursunuz.
Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine İlişkin Genelge - Öğrenci kılık kıyafetlerine ilişkin 2006-23 sayılı genelge il valiliklerine gönderildi. Genelgeye göre öğrenci kılık kıyafetlerinin ekonomik, sade, öğrenciye yakışan ve pedagojik esaslara uygun olması, çok önemli bir gerekçe olmadıkça değişikliğe gidilmemesi, okul arma ve işaretlerinin ayrıca temin edilebilmesi, gerekli olmadıkça isim, amblem ve rozetlerde değişikliğe gidilmemesi ve eğer değiştirilecekse bir önceki öğretim yılının mayıs ayının ilk haftasında, bir sonraki kılık ve kıyafet biçiminin ilan edilmesi gerekmektedir. Detaylar için başlığa tıklayın.
Öğretmen Asker - Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine 2006 yılından itibaren sadece ağustos celbinde ‘asker öğretmen’ alacak. Milli Eğitim’in öğretmenler için nisan celbinin kaldırılması teklifine Genelkurmay Başkanlığı’ndan olumlu cevap geldi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül imzasıyla Milli Eğitim’e gönderilen yazıya göre, bundan sonra asker öğretmenler sadece ağustosta silah altına alınacak. Her yıl nisan ve ağustos aylarında alınan asker öğretmenler, bir aylık temel eğitimden sonra öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki okullarda görevlendiriliyor. Asker öğretmenler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yedek subay ve kısa dönem er ihtiyacı karşılandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı emrine veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine Genelkurmay’ın belirlediği 9 bine yakın öğretmen her yıl, ‘asker öğretmenlik’ yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Milli Savunma Bakanlığı'nın isteklerine olumlu cevap vermesinden memnuniyet duyduklarını, öğretmenlere nisan celbinin kaldırılmasının uygulamadaki bir boşluğu gidereceğini belirtti. Kaya, “Nisanda askere gidecek öğretmen, 31 Mart'ta ilişiğini kesiyor, öğrenciler öğretmensiz kalıyordu. Biz oraya kısa sürede öğretmen versek bile öğrenci okulun bitmesine bir ay kala gelen yeni öğretmene alışmakta zorlanıyordu. Artık öğretmenler sadece ağustosta askere gidecek.” dedi. Asker öğretmenlerin seçimi Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında fiilen görevli öğretmenler, eğitim yılı başında okulların öğretmensiz kalmaması amacıyla, her yıl nisan ve ağustos ayında (2006'dan itibaren sadece ağustos ayında) silah altına alınıyor. Aralık ayında askere gitmek isteyenlerin ise başvuruları kabul ediliyor, ancak bunlar Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmiyor. Öğretmenlerin askerlik eğitim süresi bir ay. Bu sürenin sonunda Millî Eğitim Bakanlığı'nca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile kalkınmada birinci öncelikli 29 ildeki okullara atanıyorlar. Bu illerdeki okullarda görev yapan öğretmenler askerliklerini okullarında geçirebiliyor. Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı emrine verilebilmeleri için sevkten önce il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alacakları öğretmen belgesini askerlik şubesine vermeleri gerekiyor. Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilecek öğretmen miktarı Millî Eğitim Bakanlığı'nın isteği üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca belirleniyor. Özel okul ve dersane öğretmenleri Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmiyor. Öğretmen yedek subayların maaş ve özlük hakları görev yerlerine katılışlarından itibaren asteğmen emsalleri gibi Millî Eğitim Bakanlığı'nca ödeniyor. Görevini yaparken rütbe taşımayan öğretmenler, hizmetleri sonunda yedek subay (asteğmen) olarak terhis ediliyor. Asker öğretmenler, görevleri süresince resmî elbise giyemiyor, iaşe edilmiyor, hizmetleri esnasında derneklere giremiyor ve siyasi faaliyetlerde bulunamıyor
Haberin Devamını mutlaka okuyun. Bazı askerlik tüyoları var...:)
Erasmus Toplantısı - ERASMUS BAHAR TOPLANTISI – 13-14 NİSAN 2006 (SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ, ISPARTA )
Ulusal Ajans Socrates Programı kapsamında Erasmus Bahar Toplantısı 13-14 Nisan tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi'nde düzenlenecektir.
Yüksek Öğretim Kalitesini artırmak isteyen arkadaşlara duyurulur...
Toplantı Programı için "Devamı" linkine tıklayın...
Yabancı Dil Sınıfı - Devlet okulunda birşey yapılmaz demeyin. Bakınız ben bu sınıfı 4 ayda tamamen öğrencilerden topladığım 1 ytl yada 50 kuruşlarla yaptım. Çok mükemmel markalı bir sitem değil ama yetiyor. Soldaki fotoğrafta gördüğünüz sınfta işte böyle eri posterleri çerçeveletip astım. Tepegöz ; printer gibi şeyler var. Duvarları süsledim. Tepegözü bağış aldık. Printer 55 YTL Posterleri Flash Cardlarla birlikte 145 YTL'ye aldım. Çerçeveletme işi ise iş eğitimi dersinde öğrencilere yaptırıldı:)
Maliye Bakanlığının Ek Ödeme Genelgesinin Açıklaması - Maliye Bakanlığınca 13.04.2006 tarih ve 6056 sayılı yazı ile 40+40 dahil olmak üzere memura ek ödeme getiren 5473 SAyılı Kanuna ilişkin olarak bir genelge yayımlanmıştır. Bu genelge, daha önce sitemizde Denge Tazminatı özel kategorisi yapılan açıklamların tekrarı mahiyetindedir. Açıklamaları takip edemeyenler için ek bir açıklama daha yayımlıyoruz.
Ramazan Bayramı'nız Mübarek Olsun - Bayramlar taze ümitlerin yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı ; kin, nefret ve düşmanlık gibi duyguların köreltildiği, sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği müstesna günlerdir. Tüm ELT Camiası başta olmak üzere tüm inananların mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor,sağlık,mutluluk ve başarı diliyorum.
ELT-World Administration
ALAN SEÇME SINAVI - Milli Eğitim Bakanlığı Alan Seçme Sınavında Kararlı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Sayın Remzi Kaya, NTV'de katıldığı programda, 2007 yılı öğretmen alım sürecinde KPSS'ye ek olarak
alan seçme sınavının yapılıp yapılmayacağı konusundaki soruyu cevaplandırdı. Sayın Kaya, yaptığı açıklamada, öncelikli olarak sınavı ÖSYM'ye yaptırmayı düşündüklerini, ÖSYM'nin bunun kabul etmemesi halinde sınavı kendilerinin yapacağını belirtti.
KPSS'ye başvurular başlıyor -
Lisans düzeyindeki adaylara yönelik yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuru süresi, yarın başlıyor. KPSS, 81 il merkezi ve Lefkoşa'da 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılacak. Sınav, cumartesi sabah, cumartesi öğleden sonra, pazar sabah ve pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna, tüm adayların girmesi zorunlu olacak. Adaylar, kılavuzu inceleyerek diğer oturumlardan hangilerine katılacaklarına karar verecekler.
Duyuru: - Searching for candidates in order for assistance to www.elt-world.com . Please send me your contact details. basarserkan@gmail.com Serkan BAŞAR
Arkadaşlar Merhaba bu siteyi daha iyi yerlere getirmek için sizlerin desteği bekliyor ve site yönetimine katılacak aekadaşların bana ulaşmasını istiyorum. Saygılar. Serkan Başar
Japanese learning English - Yabancı dil mi, yabancı dille eğitim mi? -
Yabancı Dil mi, yabancı dille eğitim mi? İNSAN en umutsuz, en karanlık gününde birden ışığı görünce nasıl olur, düşünsenize... Pırıl pırıl bir aydınlık, ışığın şavkı gözünüze, gönlünüze düşer, ferahlarsınız. Diyeceksiniz ne kadar sürer bu? Sürdüğü kadar, yeter. *** GEÇEN hafta, İstek Vakfı Kaşgarlı Mahmut Lisesi öğrencileriyle konuşurken, bu duyguyu yaşadık. Bağımsızlık diyorsunuz, yabancılara toprak satışı diyorsunuz, ulusal birlik ve ulus devlet diyorsunuz, kimlerin, onların ne kadar gerisinde kaldıklarını görüyorsunuz. Kaşgarlı Mahmut devlet adamıdır, kumandandır ve "Divanü Lügati't-Türk"ün yazarıdır. Eser, Türk dilinin ilk sözlük ve dil bilgisi kitabıdır. ***
Geç Bİle Kalındı... - AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren'in de aralarında bulunduğu TBMM heyetinin Kuzey Irak'taki temasları devam ediyor. Çömez, Kerkük İl Meclisi Başkanı Rizgar Ali ile görüşmesinde odanın duvarında asılı olan Kürdistan haritasını, “Bu harita doğru bir harita değil” diyerek indirtti. Kuzey Irak'taki temasları çerçevesinde bugün Erbil'den Kerkük'e geçen TBMM heyeti, Kerkük'te İl Meclisi Başkanı Rizgar Ali ile bir araya geldi.
Ali, görüşmede yaptığı konuşmada, Irak'ın özellikle imar bakımından Türkiye'nin büyük yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi. Irak'ın Türkiye ile olan dostluğunun devam etmesi için çabalayacaklarını belirten Ali, Irak'taki Türkmenler, Araplar, Kürtler ve diğer etnik grupların eşit olarak birlikte yaşamasını istediklerini söyledi.
Irak'taki gruplar arasında sürekli olarak çatışma olduğu söylenerek ”ortalığın bulandırılmaya çalışıldığını” kaydeden Ali, “Ama bu doğru değil. Biz kendimizi tek bir halk, tek bir şehir olarak görüyoruz” dedi.
Bak Sen bu MEB'e - Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere doğrudan ulaşmak için ‘mail grubu' oluşturuyor. 575 bin öğretmenden e-posta kullananların adreslerini toplamak için çalışma başlatan Bakanlık, Bakan Hüseyin Çelik'in açıklamalarını, gazetelere gönderilen tekzip ve düzeltme yazılarını, bakanlığın genelge ve talimatlarını doğrudan öğretmenlerin mail adreslerine postalayacak. Son eklenenler - 1. English in Use bölümüne yeni konular eklendi.
2. Vocabulary Worksheet Full Paket Eklendi. (Download Bölümünde)
3. Yeni Powerpoint Sunumlar eklendi. (Download Bölümünde) (İnternette fazla vakit geçirmeyin) Elt-World
Elt-world.com - ELT-WORLD.com
We are dedicated to serve all necessary application in order for having the teaching techniques for our kind pupils. ELT-WORLD.com Marmara Üniversitesi 2004 Mezunları işbirliğinde test yayınına başlamıştır. Tüm elt camiasına hayırlı olsun... Burhan is speaking English - İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE SATIRLI SALDIRI! 3 ÖĞRENCİ YARALANDI - İstanbul Üniversitesi öğrecisi Erdem Bulut, Ender Aldanmaz ve Tamer Korkmaz, kimliği belirsiz bir grubun satır ve bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. İlk olarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Erdem Bulut saldırıya uğradı. Bulut, fakülteden çıkarken önünü kesen bir grup tarafından bıçaklandı. mektup - MEMURLAR.NET ADRESİNDE DİLCİ BİR KARDEŞİMİZ MEKTUP YAZMIŞ. BUNUN ÜZERİNE ÇOK YORUMLAR YAPMIŞLAR SİTEDE. BEN DE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
(HİÇBİR EKLEME YA DA ÇIKARMA YAPILMADAN SİTEMİZE EKLENMİŞTİR.İMLA VE DİLBİLGİSİ HATALARI ŞAHSIN KENDİSİNE AİTTİR)
ANNELERE, BABALARA, EŞLERE, ÇOCUKLARA VE KENDİ ÖZ HAKKIMIZA YAPILAN HAKSIZLIĞIN HAK ARAMA MEKTUBUDUR
Bizler Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Japonca, Çince gibi dil mezunları; umutsuz ortalama 30 yaş civarında abi, ablaya muhtaç evsiz yurtsuz veya evine ailesine bir parça ekmek götüremeyen, çocuğu kapı çalındığında kapıya koşarak hani baba …. hani bana …. Görmüş komşu çocuğunun elinde umutlu gözlerle bakarak hani baba…..yokluktan anlamaz anlamaz işsizliği bilmez ellerini açar hani baba der ..... Eşler bakar eli boş çıkagelmiş buruklaşır evde yiyecek yok bilmiyormusun der arkasını döner çeker gider. 70 lik Babalar – Anneler derler oğlum sen bize böyle bakasın diyemi büyüttük, besledik, yetiştirdik. Evladı onlar için üniversite mezunu büyük insandır. Bilmezler evlatlarına umutla bakan o gözler başlarını öne eğdirip daha da bataklığa sürükleyen o gözlerin mutsuz içi kan ağlayan üniversite dil mezunları olduğunu verilen sözlerin tutulmadığı, sanki bu vatanın evladı olmadığımızı,bizlere söz veren umutlandıran siyasilerin kendi yarışlarında olduklarını bizlerin dertleri ve sorunlarının unutulduğu artık bizlerin yüzlerine bakarak bizleri aldatmaya çalıştıklarını bilmezler.
Bilmezsiniz soyutlandığımızı bilmezsiniz.
Orta öğretim ikinci yabancı dil senaryosu yeşertilen umutlar gün geçtikçe yalnız değil bizlerin geleceğimiz olan kuşakların da geleceğini karartmıştır.Nasılmı? İşte böyle sayın başbakınım sizinde bir konuşmanızı hatırlatarak başlamak istiyorum. 29 aralık 2005 günkü konuşmalarınızı hatırlayın lütfen. 1999- 2000 li yılarda başlayan orta öğretimde ikinci dil zorunluluğu çalışmaları 2003-2005 yılları arasında hız kazanmış bir yayın programında çocuklar istemiyor diyen sayın M.E. Bakanın söleri ile eğitimde ne kadar etkin olduğunu ve çalışmalarında ne kadar isbetli olduğunu gösterir ölçüsünde ikinci yabancı dil uygulama çalışmalarını tamamen sona erdirmiştir. Zaten hazırlığı olan okullarda ikinci dilin zorunlu verildiğini eğitimle ilgilenen fertler tarafından kesinlikle bilinmektedir. (Orta öğretimin 4 yıla çıkması ile zaten liselerin hazırlığı olmuş anlamında nedenlerinin en önemlisi ise ikinci yabancı dilin zorunlu uygulanmasıdır.) Orta öğretimin 4 yıla çıktıktan sonra hazırlığı olan liselerde ikinci yabancı dil uygulaması yapılacak açıklaması yapıldı. Uygulama da Eğitim camiasını şok eden bu karar MEBe göre daha önceden hazırlığı kasıt etmiş olacak ki eski hazırlığı olan liselerde uygulandı. Orta öğretimin 4 yıla çıkmasına rağmen ikinci yabancı dil seçmeli olarak uygulnmıştır. Şaşırmayalım! Zorunlu uygulanan okullarda alan öğretmenleri olamdığından uygulanan ikinci dil zorunlu derslerine İngilizce öğretmenleri ek ders karşılığında girmektedir . Seçmeli olan okullarda ise öğrencilerin seçtiği ikinci dil derslerine girecek öğretmen olmadığından dersler ya seçmeler arasına konulmaz, seçilen dersler de okul yönetimi tarafından kabul edilmez. Buna rağmen MEB den yapılan bir açıklamaya göre yıllardır ataması olmayan bölümlerde 300-500 fazlalıkları olduğu dile getirilmiştir yıllarca ataması olmayan bölümlerde 2005 te 20- 30- 50 li öğretmen alımı neden yaptınız fazlanız vardıya . Norm kadrodan sayılan jokey (depo) yatarak maaş alan öğretmenleri mi bize dahil etti bilemiyorum ama anlaşılan hesap kalem karışmış ki insanların beyninde bir çok soru doğmuş. Sayın bakan sözleşmeli tartışmasın da gençlerimiz sokaklarda geziyor diyipte arkadan arkaya neden bizlere böyle oyunlu davrandığını bizler düşünüyoruz düşünüyoruz ki neden bize? Bu bölümlerden sınıf öğretmenlerini mi alan kadrosuna çekiyor. Yılarca önce sınıf öğretmeni atanan ağabeylerimiz, ablalarımız mı buda koca bir oyalama diyorum. Geçmezler geçmiş olsalar bile norm kadro daki iknci dil açığı tamamlanmaz, tamamlansa da hani sokaktaki işsiz öğretmen adayını kurtarıyordu. :) İşte böylece bizler gözükmeyen mağdurlarız mı diyeyim.Küreselleşen dünyanın gelişmiş ülkelerin de iki yabancı dil zorunlu biride seçmeli olmak üzere üç (3) dil öğretiliyor. Bu AB ile ilgili çalışmalarda çok iyi biliniyor anlatmayacağım.Dikkate alınmayan bizler yoksullukla, yoklukla mucadale ederek ünüversitelerin dil blümlerinde başarı ile mezun olduk. Hatta ben eski ismi ile Orta okuldan liseye aldığım almanca dersleri ile almanca öğretmenliğini kazandım.Al işte işin bir acı tarafı daha: Bir gün bir açıklama yapıldı 40 kredilik İngilizce sertifikası alan dil mezunları İngilizce öğretmeni olabilir dendi. İşte o zaman paranın gücü göründü gözüme aman ALLAH ım çünkü bu sertifikayı almak bakkaldan ekmek alır gibi para ile idi ver parayı al sertifikayı. Sertifika verilen ünüversitalere hiç gitmeden bir buçuk milyar ile iki milyar arasında para ödeniyordu. Parası olanlar parayı yatırdı sertifika veren ünüversitelerin hesabına. Dayı sırtı ile meb de aynı, denk zamanda vekil öğretmenlikte yaptılar. Vallahi bunlar hep ispatlı tek kalime bilmeden ilk alındığı yıl kadrolu sonrada sözleşmeli alarak öğretmen oldular. Bizler ise yalnızca nemli gözlerle baktık. Bir fiil 5 yıl eğitim alanımda dışarıdayım. Yazık çok yazık! Oldu bizlere…Şaşırmayalım lütfen: Turizm bakanlığına baktığımızda , İl Turizm Müdürlüklerine baktığımızda Turizmi denetleyen, destekleyen bu işlerde etkin çalışma yapabilen Yabancı Dil bölümlerinden mezun olmuş aktif durumda kaç elaman var. Ne konumda çalışırlar .Bu tür elamanların olmadığı turizm de bir haber olan kişilerle doldurulmuş bir kurum araştırmalar sonunda karşınıza çıkacaktır. Neden bizler bu kurumdan uzak tutuluyoruz.Yanlış anlaşılmasın bizler istekte bulunsak bile sizler bildiğinizi yaparsınız. Diğer bir açıdan baktığımızda torpille memur olanları çok iyi bilirsiniz.Ben biliyorum ispatlayabilirim.Bildigilerinize biz halkın bu konularda yeterince bilgisi olduğunu sunarım. Cumhur başkanlığı seçiminden sonra bu konuda gündem oluşturma çalışmaları olacaktır.Torpil değil bizlerin hakkı olan hakkını vermeniz, biz eğitimcilerin saf dileği ile gerçek üretime geçmeniz dileği ile çalışmalarınızda başarılar dilerim
KİM NEDERSE DESİN HALK DOĞRUYU BİLENDİR. BİZ HALKIZ HALK
GÜL CUMHURBAŞKANI ADAYI - Yaw! bizene demeyin, bi güzellik varsa MEB'da bir 7 sene daha gider, sorun varsa bir 7 sene daha büyür...
Cumhurbaşkanı adayımız Gül BAŞKAN Sn. KAMILE HAMILOGLU - Atatürk Eğitim Fakültesini sayfalarında gezinirken,
http://aef.marmara.edu.tr/bolumler/YABDIL_ING_ABD.htm
adresinde Sevgili Kamile Hocamızın İngilizce Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı olduğu yazıyordu...
Bireylerin makamiyla mevkisiyle parasiyla puluyla değil tamamen insanlığıyla ilgilenen ve bunu da bize materyal değerlendirme derslerinin yanında öğreten ve sitemiz olan elt-world.com adresini yaşatan sevgili öğretmenimiz Sn. Kamile Hamiloğlu'nu ELT-WORLD.com olarak kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
Kendisini hep örnek alacağız...
Duyuru: Aynı zamanda kendisi sitemizde kendisine ayıracağımız köşesinde yazılarını bizlerle paylaşacak...
Duygusal ilişki, dershaneden attırıyor - Ankara'da özel bir dershane öğrenci kaydı sırasında velilere imzalattırılan sözleşme ile öğrenciler arası duygusal ilişkiyi atılma sebebi sayıyor. 42 öğrenci bu nedenle dershaneden atılmış...
Dershanelerinde eğitimin hedeflendiğini ve öğretiminde kişisel menfaatlerin ön plana çıkarılmasına her zaman karşı olduklarını savunan Pİ Eğitim ve Öğretim Kurumları kurucu başkanı Aziz Erdoğan, dershaneye kayıt için gelen ailelere eğitim disiplini gerektiren sözleşmeyi imzalattıklarını belirterek,şunları söyledi. “ Dershanede ki öğrencilerimiz arasında duygusal ilişki kaydının silinme sebebidir. Ayrıca eğitimini çeşitli nedenlerle savsaklayan öğrencilerimizin de kayıtlarını derhal silmekteyiz. Aileler çocuklarını teslim ederken, onlara en iyi eğitimi vermede güvenerek bize teslim etmektedir. Para alıyoruz diye bu güven duygusunu istismar edemeyiz. Bu duygular göz önüne alınarak 42 öğrencimizin çeşitli dershanelerden kaydını sildik.”
KUTLUYORUZ... - İsveç Akademisi tarafından 1901 yılından beri verilen Nobel Edebiyat Ödülü bu yıl Orhan Pamuk'a verildi. Böylelikle ilk kez bir Türk bu ödülü almış oldu. Pamuk geçen yıl da ödüle aday gösterilmiş ancak kıl payı İngiliz yazar Harold Pinter'a kaptırmıştı. Pamuk'un ödülünü anlamlı kılan ise günlerdir Türk kamuoyunu meşgul eden 'Ermeni soykırımını inkarı' suç sayan yasa tasarısının Fransız Meclisi'nden geçmesinin hemen ardından gelmesi oldu. İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi Sekreteri Horace Engdahl dün saat 14.00'te ödülü kimin kazandığını dünyaya duyurdu. Engdahl, Pamuk'u şu sözlerle tanımladı: Yaşadığı kentin melankolik ruhunu arayışında, kültürlerin çatışması ve birleşmesinde yeni semboller bulan bir yazar... Orhan Pamuk'un 'Kara Kitap', 'Yeni Hayat', 'Sessiz Ev', 'Benim Adım Kırmızı', 'Kar' ve 'İstanbul' adlı kitapları İsveççe'ye de çevrildi.1.4 MİLYON DOLAR ÖDÜL Pamuk Nobel Edebiyat Ödülü sahibine 1.4 milyon dolar (2.1 milyon YTL) ve altın madalya veriliyor. Ödülü kimin alacağını ise kestirmek oldukça zor oluyor. Ancak Nobel için bahis sitelerinin gözdesi olan 'www.ladbrokes.com' adresindeki bahis sitesi, 36 yazar arasında 'şansı en yüksek' aday olarak Pamuk'a 1'e 4 vermişti. Yine Suriye asıllı Lübnanlı Arap şair Adonis de favori adaylardan biriydi. İstatistiklere göre, bugüne kadar en çok Nobel Edebiyat Ödülü ABD'li ve Fransız yazarlara verildi. Yazarların, 10'u ABD'li, 9'u ise Fransız.Cat with wings - Kedinin kanatları çıktı Çin'de 'kanatları çıkan' kedi görenleri hayrete düşürüyor. Meleğe benzettiği kedisiyle objektiflere poz veren Granny Feng, "Kedim ilk doğduğunda sırtında sadece iki küçük yumru vardı. Ancak bir ay içinde hızla büyümeye başladılar" dedi. Şimdi kanatların 12 cm'ye ulaştığını belirten Feng, kedisinin çiftleşme mevsimine girdikten sonra kanatlarının hızla büyümeye başladığını söyledi. Granny Feng, "Bir ay önce, bir çok dişi kedime sırnaşmaya başladı. Sonra da bu kanatlar uzamaya başladı" dedi. Olay, bilim dünyasında da yankı uyandırdı. Uzman veterinerler, milyonda bir görülen bu durumu genlerdeki değişim ve dönüşümle açıklıyor.
ŞUBAT'TA BÜYÜK ALIM - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Gözcü gazetesine konuştu. Çelik öğretmen adaylarına şunları söyledi: Çok sayıda gencimizin beklediği sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüş aldık.
ŞUBAT'TA BÜYÜK ALIM
İlk aşamada 3 bin 500 öğretmen alacağız. Yarın Bakanlar Kurulunda işlemlerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki haftadan itibaren öğretmen alımı için harekete geçeceğiz. Emekliye ayrılan öğretmenlerin yerine, yeni öğretmen alımı yapılacak. Emekliye ayrılan öğretmenin yüzde 80'i için kadro kullanma izni alınmasına gerek kalmadan öğretmen alabileceğiz. Örneğin 30 bin öğretmen emekliye ayrılmışsa, bunun yüzde 80'i olan 24 bin öğretmeni Şubay ayında alabileceğiz. Ayrıca gelecek yıl memur alımıyla ilgili kontenjan içinde de yine eğitime büyük bir pay bekliyoruz. alınacak toplam öğretmen sayısı 40 binin üzerinde olabilir. Ancak bunlar henüz kesin rakamalar değil.
ELt-World.com Yorumu: Acaba yaklaşam seçim hazırlıkları için desek yanlış mı olur?:)
Akademik kadrolara atamalar nasıl yapılacak? - 5538 sayılı torba kanun ile düzenlenen hususlardan birisi de "öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına" yaılacak atama şekline ilişkindi. Kanun tasarısının ilk halinde sadece merkezi sınav öngörülmüşken, daha sonra Anayasa'ya aykırı olabileceği gerekçesiyle merkezi sınava ek olarak yükseköğretim kurumlarının da sınav yapması kararlaştırılmıştır
ONLINE MÜZİK KEYFİ - ELT-WORLD ile online müzik dinleyin. Şu an test yayınında olan bölümümüze sağ tarafta bulunan " Listen to music" bölümünden girebilirsiniz. Daha güzel zamanla eklenecektir. Biraz geç açılabilir. Bekleyin canım sizde....
Ayrıca Download kısmına Worksheet bölümüne 45 ayrı worksheet daha eklendi. Üye sayımız bir hafta içerisinde 100'ü aştı. Hedef 1 sene içerisinde 3000; sizlerin sayesinde.... ELT-WORLD . :: The "size" of the world will change...
Okulların açılış tarihi ertelendi. - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuya ilişkin genelge yayımladı. Genelgede, daha önce belirlenen çalışma takvimine göre, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının 12 Haziran'da sona ereceği, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının da 11 Eylül 2006 tarihinde başlayacağının duyurulduğu anımsatıldı. Ancak, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilinde yoğun kış şartları nedeniyle ikinci dönemin bir hafta gecikmeyle 6 Şubat 2006 tarihinde başladığı hatırlatılan genelgede, ders yılının bitiş tarihinin de 12 Hazirandan 19 Haziran 2006'ya uzatıldığı kaydedildi. Elt-World Forum - Elt-World Forum Test Yayınına Başladı. Hem giriş sayfasından hem de sağ bölümdeki linkten girebilirsiniz. Şuan sadece bir kaç konu açık ve sizler burada istediğiniz gibi konu açabilirsiniz. Bu aşamada forumu yönlendirecek moderatörler ve adminler görevlendirilecektir.
Forum sohbet amaçlıdır. Dosya arşivi zaten sitemizde mevcuttur. Tabi yine de isterseniz dosya da gönderebilirsiniz. Bu aşamada gönüllü arkadaşlarımın basarserkan@gmail.com adresine mail atmaları yeterlidir. Forum için ayrıyetten üye olmak mecburidir. Saygılarımızla...
OSS VE YDS AÇIKLANDI - ÖSS ve YDS sonuçları açıklandı. ÖYSM Başkanı Yarımağan adayların sonuçları internet adreslerinden de öğrenebileceğini kaydetti. 7 bin adayın Mat -1'in tamamını doğru cevapladığı bildirildi.ÖSS ve YDS SONUÇLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ ÖSS ve YDS SONUÇLARINA BURADAN DA ULAŞABİLİRSİNİZ Kız adayların daha başarılı olduğu sınavda 160 puanı geçen kızların oranının %81 olduğu açıklanırken, erkek adayların %77'de kaldığına dikkat çekildi. ÖYSM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan yaptığı açıklamada ÖSS ve YDS sınavı sonuçlarını açıkladı. Bu yıl ÖSS ve YDS sınavında Askeri Liseler Fen liselerini gecerek birinci sıraya geçmesi vurgulandı.
FORUM BÖLÜMÜ AÇILDI -
AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ) - Yeni ve Yaratıcı Dil Öğretim ve Öğrenim Uygulamaları İçin AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ)
(European Language Label Award)
1999 y ılından bu yana Avrupa’da yeni, yaratıcı ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen Avrupa Dil Ödülü’nün amacı, dil eğitim ve öğretimi alanındaki en yeni ve uygulamada performansı en yüksek yaklaşımları, yöntemleri ve teknikleri teşvik etmek ve Avrupa genelinde yaygınlaştırmaktır. Dil eğitimi ve öğretimi ile ilgilenen her kategori ve türdeki kurum ve kuruluş ADÖ’ne başvurabilir. Ülkemizde ADÖ etkinliği Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülmektedir.
Avrupa Dil Ödülü etkinliğinin iki amacından biri, dil eğitimi ve öğretimi süreçlerine ilişkin yeni ve yaratıcı uygulamaları teşvik etmek; diğeri ise, öğretmenleri ve öğrencileri bu uygulamalar hakkında bilgilendirmek ve yenilikleri kendi düşünce ve öğretim tekniklerine uyarlamalarını ve uygulamalarını sağlamaya yönelik gerekli çalışmaları yapmaktır.
SOBA YAKMA DERSİ - Öğretmenlerin köy yaşamına uyum sağlamada zorlanmaları yetkilileri harekete geçirdi. Geçen yıllarda soba yakarken hayatını kaybeden 2 öğretmenden yola çıkan YÖK, eğitim fakültelerinde köy stajına başladı. Öğretmen adayları köylere giderek oradaki hayata uyum sağlayacak, soba yakmayı öğrenecek.
YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, eğitim fakültelerinin programlarının son yıllarda yenilendiğini hatırlatarak, bu yeniliklerden birinin de öğrencilere köy ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu stajı olduğunu belirtti.
Geçen yıllarda soba yakarken hayatını kaybeden iki öğretmeni de hatırlatan Eşme, "Bu öğretmenlerimiz hayatında hiç soba yakmamış. Bu sayede eğitim fakülteleri öğrencileri köy hayatını öğrenecek" dedi.
Aynı uygulama, Anadolu öğretmen liselerinde de yapılacak. Öğrenciler 15 gün süreyle köylere gidecek. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, "Öğretmen adayı çocuğumuz köye gitsin, ağaç budasın, soba yaksın. Uyum sağlamayı öğrensin" dedi.
EKDERS Dİ - Ek Ders Tepkileri Dikkate Alınıyor Önce Star gazetesinde bir haber yer aldı... Haberde, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, bayram ve resmi tatillerde ek ders ücretlerinin kesilmemesi için genelge değişikliğine gideceği
belirtilmekteydi ... Ve bugün Hürriyet gazetesinde yeni bir haber... Bakan Çelik, gazeteye yaptığı
açıklamada , okulundan "
sevk kağıdı " alıp doktora giden öğretmenlerin
"ek ders ücretini n" kesilmesinin yarattığı tepkiler üzerine sözkonusu Kararda değişiklik yapılması için konuyu Bakanlar Kuruluna taşıdığı bilgisi yer almıştır.
Sinop'ta nükleer protesto - Sinop'ta nükleer protesto Sinop'ta dün düzenlenen "Nükleere Hayır" mitingine yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Mitinge çeşitli illerden gelen nükleer karşıtları da destek verdi. Sinop Nükleer Karşıtı Platformu adına konuşan Hale Oğuz, 26 Nisan 1986'da Çernobil felaketiyle hem nükleer santralın ikinci yüzüyle hem de Türkiye'yi idare edenlerin ikinci yüzüyle tanıştıklarını söyledi. Yüce Divan'da yargılanan eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Yaşar Topçu da protesto eylemine destek verdi ve Sinopluların yanında olduğunu söyledi. Bazı gruplar, Topçu'yu siren çalıp alkış tutarak protesto etti.English is Power... - MINISTER OF NATIONAL EDUCATION: MR. HUSEYIN ÇELİK -
HÜSEYİN ÇELİK YİNE MİLLİ EĞİTİM BAKANI : YORUMA AÇIK SKANDAL - Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personeli R.Y.’nin bilgisayarda cinsel içerikli sohbet ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Müdür Yardımcısı T.N. "Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" derken T.N. ise "Adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları ben yapmadım" diye konuştu. SAMSUN’da, satın almadan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personel R.Y. arasında bilgisayarda MSN üzerinden yapıldığı iddia edilen cinsel içerikli sohbetin dokümanları elden ele dolaşmaya başladı. Olay, basın kuruluşlarına gönderilen imzasız mektupla ortaya çıktı. Cinsel içerikli sohbetin dokümanları bazı kişilere de gönderildi. Bu sohbetten kısa sürede Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de haberdar oldu. Samsun Milli Eğitim camiasında şok etkisi yaratan cinsel içerikli sohbet hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Bunların doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Şayet doğru ise affedilir yanı yok. Gereği yapılacaktır" diye konuştu.
T.N., böyle bir olayın içinde asla olmadığını belirterek, "Bakanlığımızın bize verdiği mail adreslerinden başka özel adres kullanmam. Kullanmamız da yasak. Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" dedi. R.Y. ise şunları söyledi: "Benim adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları. ben yapmadım."
T.N. ile kadın personeli R.Y. arasında geçtiği ileri sürülen görüşmelerde dikkat çekici ifadeler yer aldı. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dökümü alınan sohbetin bir kısmı şöyle:20 Haziran 2006 Kadın: T. ben ev istiyorum ev, artık rahat edemiyom ya, bi babam geliyo, bi annem, bi abim...14 Eylül 2006: Erkek: Bugün çok seksisin, hem de çoooookKadın: Öyle miiiii?Erkek: Öyleeeee22 Eylül 2006: Kadın: Seviyorum lan seniErkek: Ben de seni kız, yerim seni kızKadın: Yeeeee Bundan sonraki görüşmelerde ise erkek ve kadın, aralarındaki cinsel içerikli konuşmaların dozunu artırıyor.
Eğitim'de Nurcu bir genel müdür - MEB Dış İlişkiler Genel Müdürü Özdemir, makalesinde "İbadetin, namazla oruçla sınırlanamayacağını, Kuran'dan hareket edilmesi gerektiğini" yazdı Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Özdemir, ABD'de Said Nursi üzerine hazırladığı kitapta yayımlanan özgeçmişinde, "Nur cemaatinin önde gelen bir üyesi" olarak tanıtıldı. Özdemir, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesiyken 2003'te Milli Eğitim Bakanlığı'nda üst düzey göreve atandı. Özdemir'in ABD'de misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu dönemde Ian Markham'la yazdığı "Globalization, Ethics and Islam: The Case of Bediuzzaman Said Nursi" (Küreselleşme, Etik ve İslam: Said Nursi Örneği) adlı kitapta bir bürokrat açısından tartışma çıkarabilecek ifadeler kullanıldı. Türkçe baskısı olmayan kitapta Özdemir için ilginç bir özgeçmiş bilgisi yer aldı. En büyük alışveriş sitelerinden olan www.amazon.com ile yayıncı şirket Ashgate'in www.ashgate.com internet adresindeki tıpkıbasımlarda Özdemir şöyle anlatıldı: "Özdemir, Nur cemaatinin Türkiye'deki önde gelen bir üyesidir."Personel Plus tarifesi - Bu Personel Plus tarifesiyle ilgili her ne kadar avea resmi web sitesinde olmasa da KAMU yazıp gönderdik mesajda geldi. Ama bununla ilgili internet ortamında bir kaç forum dışında gerek meb gerekse avea tarafınan ayrıntılı bir bilgi yok. Bize enteresan geldi. Bilmediğimiz bişey mi var yoksa.. ELt-WorldBakan Çelik'ten gençlere: 'Git nerede ararsan ara' - Bakan Çelik'ten gençlere: 'Git nerede ararsan ara' Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van İskele Öğretmenevi'ndeki basın toplantısı sonrasında öğretmen olarak atanmak isteyen gençlerle tartıştı. Bakan Çelik "Peki biz İran'a mı gidelim. Hakkımızı nerede arayacağız?" diyen gence 'Git nerede ararsan ara'diye cevap verdi. Memleketi Van'da 3 gündür gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Çelik, bugün kendisinin de kaldığı İskele Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Çelik, basın toplantısı sonrası odasına çıkmak üzere hareketlendiği sırada, öğretmen olarak atanmak isteyen 6 üniversite mezunu gencin tepkisiylle karşılaştı.
Telefonlu tacizci yakalandı - Bursa'da, cep telefonu kamerasıyla lise öğrencisi kızların eteklerinin altından fotoğraf ve görüntülerini çektiği iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Merkez Osmangazi ilçesinde B.Y. ve Ö.Ü. adlı 15 yaşındaki iki kız öğrencinin, bir kişinin gizli şekilde fotoğraf ve görüntülerini çektiği ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, M.Ç'yi (24) Tophane Mahallesi'nde yakaladı. Zanlının, belediye otobüslerinde rastladığı liseli kızları takip ettiği, daha sonra eteklerinin altından cep telefonu kamerasıyla fotoğraf ve görüntü aldığı öne sürüldü. M.Ç'nin, sorgulamasının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMASIN... -