www.elt-world.com
Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates  
Anasayfa
Çarşamba, 20 Ağustos 2008
 
 
Mezunlarımız
2004 Mezunları
Ana Menü
Anasayfa
M.Kemal Atatürk
Marmara Üniversitesi
Haberler
Linkler
Site Yöneticisi
Yöneticinin Mesajı
Arama
ELt2004 Ziyaretçi Defteri
Adam asma oyunu
Elt-Web
Marmara Üniversitesi
AP&IB
Book Reports
Critical Thinking
Grammar
Interdisciplinary
Media Literacy
Mythology
Profes. Resources
Reading
Ziyaretçi Defteri
Küreselleşme ve İngilizce
English in Use
Types of verbs
Simple Present
Present Continuous
Simple Past
Past Continuous
Sİmple Future
Future Perfect
Future Perfect Cont.
Past Perfect
Past Perfect Cont.
Question Tags
Participles
Passive Voice
Flash Cards 1
Flash Cards (Travel)
Phrasal Verbs
Top Adjectives
Top English Nouns
Prepositions
Proverbs/Idioms
Daily Phrases
Daily Phrases
Young learners
Dil Okulları
Dil Okulu Seçimi
İngiltere
Amerika
KAnada-Y.Zelenda
Diğer Kampanyalar
Elt-World
Stories
Cinderella
The Creature
The Secret Garden
Anne of Green Gables
Meb Haber
Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates - FORUM BÖLÜMÜ AÇILDI   
The BEST
Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates - FORUM BÖLÜMÜ AÇILDI

FORUM BÖLÜMÜ AÇILDI PDF Yazdır E-posta
Üye Oylaması: / 0
Kötüİyi 
Pazar, 16 Aralık 2007

 

Yorum

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilirler.
Lütfen hesabınıza giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Powered by AkoComment 2.0!

 
Sonraki >
Elt-World.com

"Bir ülkede yalakalığın getirisi dürüstlüğün getirisinden fazla ise o ülke batar..."

Üye olduğunuz takdirde tüm yenilikler anında mail adresinize gelecektir. Elt-World.com

İdeal Öğretmen
Kamile Hamiloğlu
Giriş Formu





Parolamı unuttum?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol
Download
Download Bölümü
Dosya Nasıl Gönderilir?
Ziyaretçi Defteri
Nostalji - Eski Defter
News in English
Sesli Haber/News
Diğer/Other
Sohbet
Fotoğraf Galerisi
Elt-World Mail
Sende Haber Gönder
KILL USAME BIN LADEN
Listen to Music Online
Word Game (BBC)
Elt-World Characters
Play Chess
What time is it?
Haberler
Geçici öğretici -

MEB, 3 bin 500 İngilizce ve bilgisayar öğreticisi alacak

Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretim yılında 3500 kısmi zamanlı İngilizce ve bilgisayar öğreticisi istihdam edecek.
Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Karara göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının İngilizce ve bilgisayar öğretmeni ihtiyacının karşılanması amacıyla bir öğretim yılında 10 ayı geçmemek üzere İngilizce dil öğreticisi ve bilgisayar öğreticisi olarak kısmi zamanlı geçici personel çalıştırılabilecek.

(Haberi gönderen Adem arkadaşımıza teşekkürler) Elt-World.com...



Tercüman Aranıyor -

 Önemli !!!!

Şu aralar ciddi bir tercüme yoğunluğu var. Özellikle AB tarafından kabul edilen projelerin çevirilerinin yapılması lazım. Ve ciddi sıkışmış durumdayız büro olarak . O yüzden tercümanlara ihtiyaç vardır. Bu konuda çeviri yapabilecek arkadaşlar lütfen info@elt-world.com yada basarserkan@gmail.com adreslerine mail atsınlar. Sevgiler Saygılar...



Ağaçlandırma Kampanyası -
Agaclandirma kampanyasi

T urkiye genelinde agaclandirma calismalarina destek icin Turkiye icin 100
milyon mesaj isimli proje baslatildi.
Amac milyonlarca mese tohumunu toprakla bulusturmak icin.
Ekimi yapilacak milyonlarca tohumdan yeserecek fidanlar ile erozyonla
mucadele bir destek daha alacak.
Sponsorluk bedelleri reklam karsiligi cesitli firmalarca saglanacagi projede

www.smsmese.org <http://www.smsmese.org/> internet adresinden katilim
formunu ucretsiz olarak
doldurmaniz yeterli. Katilim yapan her kisi icin sponsorlar 9 adet mese
tohumunun ekimini yapacak.


ELT-WORLD (Dilşen'in Haberi)


İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE SATIRLI SALDIRI! 3 ÖĞRENCİ YARALANDI - İstanbul Üniversitesi öğrecisi Erdem Bulut, Ender Aldanmaz ve Tamer Korkmaz, kimliği belirsiz bir grubun satır ve bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. İlk olarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Erdem Bulut saldırıya uğradı. Bulut, fakülteden çıkarken önünü kesen bir grup tarafından bıçaklandı.



Okullarda "Şiddet" -

ŞİDDET:  Bu yıl Ocak ayından itibaren okullarda meydana gelen olaylarda 5 öğrenci yaşamını yitirirken, 60’tan fazla öğrenci yaralandı.

Ancak, Kurban Bayramı ve kar tatilleri nedeniyle okulların bir ay boyunca kapalı kaldığı da göz önüne alındığında olayların çok ciddi boyutlara ulaştığı görülüyor. Olaylarda, şiddetin artık ilköğretim öğrencileri arasında da giderek yaygınlaşmaya başlaması endişe veriyor.



"Elt-World.com" -
Marmara Üniversitesi02 Nisan 2006 saat 21:41 'de yayına başmamıştır. Tüm elt camiasına hayırlı olsun.

Elt2004.net ile başladık biz bu yollarda yürümeye; nihayetinde şu resimde gördüğünüz okuldan mezun olduktan sonra irtibatı koparmadık. Bu konuda bizlere yardımını esirgemeyen Sayın Kamile Hamioğlu'na ve Mustafa Otrar'a sonsuz teşekkürler.

Ayrıca; sevgili dostlarım Hamit, Bülent, Meltem, Gülnihal, Dilşen, Seda, Selma, Mustafa Kucukaksit, Burcu Cengiz, Esra ve diğer tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.

Sizleri seviyorum...

Cool Serkan BAŞAR (Site Kurucu Başkanı / Yöneticisi)



Personel Plus tarifesi -  Bu Personel Plus tarifesiyle ilgili her ne kadar avea resmi web sitesinde olmasa da KAMU yazıp gönderdik mesajda geldi. Ama bununla ilgili internet ortamında bir kaç forum dışında gerek meb gerekse avea tarafınan ayrıntılı bir bilgi yok. Bize enteresan geldi. Bilmediğimiz bişey mi var yoksa.. ELt-World

İkinci evrensel heyecan: 4 Mayıs zaman zinciri -  İkinci evrensel heyecan: 4 Mayıs zaman zinciri
      4 Mayıs gecesi "01:02:03 04/05/06" zaman kombinasyonu yaşanacak, yani 4 Mayıs gecesi saat 1'I 2 dakika, 3 saniye geçe yaşanacak anın benzeri bin yıl sonra görülebilecek. Konuyla ilgili başta internet sitelerinde olmak üzere hararetli tartışmalar sürüyor ve güneş tutulmasından sonra ikinci bir astronomik heyecan yaşanıyor.
      Bu şekilde kombinasyon oluşturan rakamların "verdiği mesaja" ilişkin Numerolog ve Renkbilimci Metin Yahya Üster, doğal oluşumlara insanların yükledikleri anlamlara ilişkin de Uzman Psikolog Nazım Serin, ANKA'nın sorularını yanıtladı.
      
    


Geç Bİle Kalındı... -  AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren'in de aralarında bulunduğu TBMM heyetinin Kuzey Irak'taki temasları devam ediyor. Çömez, Kerkük İl Meclisi Başkanı Rizgar Ali ile görüşmesinde odanın duvarında asılı olan Kürdistan haritasını, “Bu harita doğru bir harita değil” diyerek indirtti.

Kuzey Irak'taki temasları çerçevesinde bugün Erbil'den Kerkük'e geçen TBMM heyeti, Kerkük'te İl Meclisi Başkanı Rizgar Ali ile bir araya geldi.

Ali, görüşmede yaptığı konuşmada, Irak'ın özellikle imar bakımından Türkiye'nin büyük yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi. Irak'ın Türkiye ile olan dostluğunun devam etmesi için çabalayacaklarını belirten Ali, Irak'taki Türkmenler, Araplar, Kürtler ve diğer etnik grupların eşit olarak birlikte yaşamasını istediklerini söyledi.

Irak'taki gruplar arasında sürekli olarak çatışma olduğu söylenerek ”ortalığın bulandırılmaya çalışıldığını” kaydeden Ali, “Ama bu doğru değil. Biz kendimizi tek bir halk, tek bir şehir olarak görüyoruz” dedi.



Simpsonlar Beyaz Perdede -
Simpsonlar da beyazperdede
Dünyanın en ünlü çizgi ailesi Simpsonlar'ı beyaz perdeye taşıyan animasyon film, Temmuz 2007'de seyirciyle buluşacak. BBC'nin internet sitesindeki habere göre, ABD televizyonlarında 17. sezonunu sürdüren çizgi aile, beyaz perdede izleyici karşısına çıkacak.

Film için hazırlanan 25 saniyelik fragman da ABD'de seyirciyle buluşmaya başladı. Fragmanda “Amerikan tarihinin en büyük kahramanı” diye sunulan Homer Simpson, iç çamaşırlarıyla seyirci karşısına çıkıyor ve “Ne söylemem gerektiğini unuttum” diyor.

Yapımını 20th Century Fox şirketinin üstlendiği filmde Homer Simpson'ı Dan Castellaneta, Bart Simpson'ı Nancy Cartwright, anne Marge Simpson'ı Julie Kavner, evin kızı Lisa Simpson'ı Yeardley Smith seslendirecek.



Eğitim şiddetle yan yana gelmez -
 Çelik: Eğitim şiddetle yan yana gelmez
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim ile şiddetin asla yan yana gelmemesi gereken iki kavram olduğunu söyledi.Çelik, “1. Şiddet ve Okul: Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu”nun Conrad Oteli’nde yapılan resepsiyon ve basın toplantısına katıldı.


Çelik hakkındaki gensoru önergesi Meclis'te -
Meclis, bu hafta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkındaki gensoru önergesi ile Anayasa değişikliği için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, yoğun bir hafta geçirecek. 10 Ekim Salı günü saat 14.00’de toplanacak Genel Kurulda, öncelikle CHP’nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

Önergede, OKS sınavının yerleştirme boyutuyla ”tam bir skandala” neden olduğu, Anadolu ve Fen liseleri ile diğer Anadolu liselerinin yüzde 17.6’lık boş kapasiteyle eğitim-öğretime başladığı belirtildi. Çelik’in, Talim ve Terbiye Kurulunda 167 uzmanı görevden uzaklaştırdığı, bu uzmanların ise hemen hemen tümünün yargı kararıyla göreve iade edildiği ifade edilen önergede, ”Çelik ile Cumhuriyet okullarına küfür, argo, hakaret, antilaik söylem ve eylem içerikli yayınlar girmiştir” ifadesine yer veriliyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Gensoru görüşmelerinin ardından Anayasada, milletvekili seçilme yaşının 30’dan 25’e indirilmesine ilişkin değişiklik teklifi görüşülecek ve ilk tur oylama yapılacak. Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin ardından maddelerine geçilmesi oylanacak, daha sonra yürütme ve yürürlükle birlikte 3 madde gizli oya sunulacak.



40+40 Zam -
money40+40 Zammını Kim Alamayacak? 31.03.2006

40+40 zammını içeren 5473 sayılı Kanunun 31.03.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanundaki hükme göre, düzenlemeden yararlanacak personele 15 Nisan 2006 tarihi itibariyle 180 YTL (160+20 YTL) ödenecektir. Ancak, çok çeşitli statülerde kamu personeli çalışmakta olup, kimlerin bu zammı almayacağına ilişkin hazırladığımız dosyayı görmek için başlığa tıklayınız.



Sözleşmeli öğretmenler, brüt 1.075 YTL alacak -

HÜKÜMETİN, "sözleşmeli öğretmenler"in tatilde de maaşlarını almalarını öngören düzenlemesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı da öğretmenlerle ilgili yeni düzenlemeler yaptı. Buna göre, öğretmenler 2006 yılında brüt 1.075.00 YTL maaş alacak, aynı branşta kadrolu öğretmenlerin girdiği kadar ek dekse girebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlerin haklarını da belirledi. Sözleşmeli öğretmen olarak çalıştırılacaklarda, devlet memuru olarak atanacaklarda aranan genel şartların yanında kadrolu öğretmen olarak atanacaklarda aranacak öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve benzeri diğer koşullar da aranacak. Sözleşmeli öğretmenlere, 2006 yılında ayda brüt 1.075.00 YTL ücret ödenecek. Diğer özlük ve mali hakları bakımından emsali kadrolu öğretmenler gibi olacak.

hürriyet



KPSS'ye başvurular başlıyor -

 

Lisans düzeyindeki adaylara yönelik yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuru süresi, yarın başlıyor.

KPSS, 81 il merkezi ve Lefkoşa'da 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılacak. Sınav, cumartesi sabah, cumartesi öğleden sonra, pazar sabah ve pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna, tüm adayların girmesi zorunlu olacak. Adaylar, kılavuzu inceleyerek diğer oturumlardan hangilerine katılacaklarına karar verecekler.



İŞSİZ ÖĞRETMENLER -
Derya SAZAK  

İşsiz öğretmenler


200 bin öğretmenin işsiz olduğundan haberdar mısınız? İşsiz 'lise branş öğretmeni' sayısı resmi verilere göre yüz bini geçmiş. İşsiz öğretmenlerden 17 bini Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni.
Okulların açılması öncesinde binlerce öğretmen elektronik posta yoluyla medyanın ilgisini Tuğba Özay, Eda Taşpınar, Helin Avşar üçlüsünden Türkiye'nin eğitim sorununa ve kitlesel işsizlik olgusuna çekmeye çalışıyorlar. Gerçi Abbas Güçlü, Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı kadar sektörün içinde; ve sınav sistemi başta tüm çarpıklıkları Milliyet'teki sütununa taşıyor, ancak son günlerdeki e-mail trafiğinden, işsiz öğretmenlerin çaresizliğinin katlanamaz boyutlara geldiği anlaşılıyor.
'Duyun artık' mesajlarını 'törenlere boğulan' Ankara'daki iktidar seçkinlerine iletmekte yarar görüyoruz:
"Hükümetimiz, okul sayısının arttığını, yeni liseler açıldığını söylüyor. Doğrudur, okul sayısı artmıştır. Ancak 2003'ten bu yana lise branşlarına ayrılan öğretmen atama kadrosu giderek azaltılmıştır.
2003 yılında, Türk Dili ve Edebiyatı'na 1099 öğretmen atanırken, periyodik azaltma sonucunda bu sayı 2006'da 34'e kadar düşmüştür.
2007 Ağustos atamasında Türk Dili ve Edebiyatı'ndan 400 öğretmen atanırken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'ne 1300 kontenjan ayrılmış ama yeterli başvuru olmadığı için 152 kontenjan boş kalmıştır.
Bir de 'sözleşmeli öğretmen' aldatmacası var. Ağustos atamasında 10 bin kadrolu, 10 bin de sözleşmeli öğretmen olmak üzere 20 bin öğretmen atandı. Ancak ağustosta sözleşmeli atanan öğretmenler şubatta kadrolu öğretmen olarak atanmakta ve aynı kişi iki defa atanmış gibi gösterilerek '40 bin öğretmen atadık' diye kamuoyu yanıltılmaktadır.
Ekonomik krizin patlak verdiği 2001 krizinde bile 40 bin kadrolu öğretmen atanırken, bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldığı 2007 yılında 20 bin kadrolu öğretmen atanmıştır. Bu ne yaman çelişkidir?
200 bin işsiz öğretmenin olduğu bir ülkede 20 bin öğretmen atanmasının neresi müjdedir?
Lise branşları son birkaç yıldır hor görülüyor. Matematiğe 30, fiziğe 15, kimyaya 30 gibi komik kadrolar ayrılıyor. Hükümet yetkilileri 'Devleti iş kapısı olarak görmeyin' diyor. Özel dershaneler de piyasadaki işsizliği bildiği için aylık 300 YTL'ye sigortasız öğretmen çalıştırma yoluna gidiyorlar."
ÖSS'de binlerce öğrencinin sıfır çektiği bir dönemde çoğu 'yüksek lisans derecesiyle' mezun 102 bin lise branş öğretmeninin işsiz kalması dramatiktir.
100 bin öğretmen açığının olduğu sektörde 200 bin işsiz öğretmen nasıl olur?!
Milli Eğitim Bakanı açıklamalı.

dsazak@milliyet.com.tr



Aman Öğretmenim Kırık Not Verme - Kırık not veren öğretmene dayak!
       Adana’da bir ilköğretim okulu öğretmeninin, zayıf not verdiği gerekçesiyle öğrenci ve ailesi tarafından okulda tartaklandığı iddia edildi.
      Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Fatma Doğanay, okulda düzenlediği basın toplantısında, ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi Çiçek A’nın sınavdan zayıf not aldığını öğrenince kendisine tepki gösterdiğini ve sınıfta gürültü yaptığını, uyarıda bulunmasına karşın, konuşmaya devam ettiğini söyledi.
      Doğanay, öğrenciyi dışarı çıkartarak uyarıda bulunmak istediğini belirterek, şöyle devam etti:

Bakan Çelik; İngilizce öğretmeyi bilemedik -

 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, liseyi bitirmiş öğrencilerin İngilizce olarak beş cümleyi yan yana sıralayamadığını söyleyerek 'Yıllarca o kadar uğraştık, yine de bu dili öğretemedik' dedi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de yabancı dil eğitiminin bir türlü tam olarak başarıya ulaşamadığından yakınarak, bunun için hazırlanan yeni müfredatın ve kullanılacak yöntemlerin meyvesinin, ancak sekiz yıl sonra alınabileceğini söyledi. Çelik, "O kadar uğraştık, yine de bu dili öğretemedik" dedi.
Gaziantep'te pek çok okul yaptıran Sanko Holding, MEB'e ilköğretim okullarında kullanılmak üzere Dyned İnteraktif Dil Öğretimi Programı bağışladı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Dyned Türkiye Temsilcisi Mehmet Bayraktaroğlu ve bakan Çelik dün programın protokolünü imzaladı.



DOSYA PAYLAŞIMI -

 

 Paylaşım arttıkça güzelleşir.

Tüm haberlere yorum ekleyebilirsiniz.

"Dosya Nasıl Gönderilir" Bölümünü okuduktan sonra dosya gönderebilirsiniz...

ELT-WORLD administration



Yabancı Dil Sınıfı -

 Devlet okulunda birşey yapılmaz demeyin. Bakınız ben bu sınıfı 4 ayda tamamen öğrencilerden topladığım 1 ytl yada 50 kuruşlarla yaptım. Çok mükemmel markalı bir sitem değil ama yetiyor. Soldaki fotoğrafta gördüğünüz sınfta işte böyle eri posterleri çerçeveletip astım. Tepegöz ; printer gibi şeyler var. Duvarları süsledim. Tepegözü bağış aldık. Printer 55 YTL Posterleri Flash Cardlarla birlikte 145 YTL'ye aldım. Çerçeveletme işi ise iş eğitimi dersinde öğrencilere yaptırıldı:)



OSS VE YDS AÇIKLANDI -
ÖSS ve YDS sonuçları açıklandı. ÖYSM Başkanı Yarımağan adayların sonuçları internet adreslerinden de öğrenebileceğini kaydetti. 7 bin adayın Mat -1'in tamamını doğru cevapladığı bildirildi.


ÖSS ve YDS SONUÇLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ


ÖSS ve YDS SONUÇLARINA BURADAN DA ULAŞABİLİRSİNİZ

Kız adayların daha başarılı olduğu sınavda 160 puanı geçen kızların oranının %81 olduğu açıklanırken, erkek
adayların %77'de kaldığına dikkat çekildi.

ÖYSM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan yaptığı açıklamada ÖSS ve YDS sınavı sonuçlarını açıkladı. Bu yıl ÖSS ve YDS sınavında Askeri Liseler Fen liselerini gecerek birinci sıraya geçmesi vurgulandı.

 



GÜL CUMHURBAŞKANI ADAYI -
 Yaw! bizene demeyin, bi güzellik varsa MEB'da bir 7 sene daha gider, sorun varsa bir 7 sene daha büyür...

Cumhurbaşkanı adayımız Gül



BAŞKAN Sn. KAMILE HAMILOGLU -

Atatürk Eğitim Fakültesini sayfalarında gezinirken,

http://aef.marmara.edu.tr/bolumler/YABDIL_ING_ABD.htm

adresinde Sevgili Kamile Hocamızın İngilizce Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı olduğu yazıyordu...

Bireylerin makamiyla mevkisiyle parasiyla puluyla değil tamamen insanlığıyla ilgilenen ve bunu da bize materyal değerlendirme derslerinin yanında öğreten ve sitemiz olan elt-world.com adresini yaşatan sevgili öğretmenimiz Sn. Kamile Hamiloğlu'nu ELT-WORLD.com olarak kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Kendisini hep örnek alacağız...

Duyuru: Aynı zamanda kendisi sitemizde kendisine ayıracağımız köşesinde yazılarını bizlerle paylaşacak...



Akademik kadrolara atamalar nasıl yapılacak? -
Akademik kadrolara atamalar nasıl yapılacak? 14.07.2006

5538 sayılı torba kanun ile düzenlenen hususlardan birisi de "öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına" yaılacak atama şekline ilişkindi. Kanun tasarısının ilk halinde sadece merkezi sınav öngörülmüşken, daha sonra Anayasa'ya aykırı olabileceği gerekçesiyle merkezi sınava ek olarak yükseköğretim kurumlarının da sınav yapması kararlaştırılmıştır



SOBA YAKMA DERSİ -

 Öğretmenlerin köy yaşamına uyum sağlamada zorlanmaları yetkilileri harekete geçirdi. Geçen yıllarda soba yakarken hayatını kaybeden 2 öğretmenden yola çıkan YÖK, eğitim fakültelerinde köy stajına başladı. Öğretmen adayları köylere giderek oradaki hayata uyum sağlayacak, soba yakmayı öğrenecek.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, eğitim fakültelerinin programlarının son yıllarda yenilendiğini hatırlatarak, bu yeniliklerden birinin de öğrencilere köy ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu stajı olduğunu belirtti.

Geçen yıllarda soba yakarken hayatını kaybeden iki öğretmeni de hatırlatan Eşme, "Bu öğretmenlerimiz hayatında hiç soba yakmamış. Bu sayede eğitim fakülteleri öğrencileri köy hayatını öğrenecek" dedi.

Aynı uygulama, Anadolu öğretmen liselerinde de yapılacak. Öğrenciler 15 gün süreyle köylere gidecek. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, "Öğretmen adayı çocuğumuz köye gitsin, ağaç budasın, soba yaksın. Uyum sağlamayı öğrensin" dedi.

Milliyet



Doç. Dr. İbrahim Özdemir, Milliyet gazetesinin asılsız iddialarına cevap verdi. -

Haberi Gönderen Arkadaşımıza Teşekkür Ediyoruz...

Doç. Dr. İbrahim Özdemir, Milliyet gazetesinin asılsız iddialarına cevap verdi.

Uluslararası çapta düzenlenen pek çok akademik toplantılarda ilmi tebliğler sunan, pek çok makale ve kitaplara imza atan Doç. Dr. İbrahim Özdemir, 5 Temmuz 2006 tarihli Milliyet Gazetesinin asılsız ve çarpıtma iddialarına hedef oldu.
Doç. Özdemir, kendi aleyhinde öne sürülen tüm iddiaları şu basın açıklamasıyla şöyle cevapladı:



Sinop'ta nükleer protesto - Sinop'ta nükleer protesto


Sinop'ta dün düzenlenen "Nükleere Hayır" mitingine yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Mitinge çeşitli illerden gelen nükleer karşıtları da destek verdi. Sinop Nükleer Karşıtı Platformu adına konuşan Hale Oğuz, 26 Nisan 1986'da Çernobil felaketiyle hem nükleer santralın ikinci yüzüyle hem de Türkiye'yi idare edenlerin ikinci yüzüyle tanıştıklarını söyledi.
Yüce Divan'da yargılanan eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Yaşar Topçu da protesto eylemine destek verdi ve Sinopluların yanında olduğunu söyledi. Bazı gruplar, Topçu'yu siren çalıp alkış tutarak protesto etti.



Bazı il MeM'lerde yanlış Uygulama -
 Bazı İl Mem'lerde Yanlış Uygulama 05.04.2006

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği geçtiğimiz ay içinde değişmişti. Yapılan değişilik ile ikinci veya üçüncü hizmet bölgesi kapsamında yer alan Aksaray, Amasya, Bartın, Çorum, Gaziantep, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Osmaniye, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illeri birinci hizmet bölgesine dahil edilmiştir. Sitemize gelen bilgilere göre bu illerde çalışan öğretmenler şuan bulundukların ilin D ve E sınıfı ilçelerini tercih etmeleri yönünde zorlanmak olup, yapılan bu uygulama yanlıştır. Devamı için tıklayınız.



ELT-FORUM -

Arkadaşlar  merhaba,

Sizlerin rahatlıkla sohbet edebileceği , paylaşımlarını artırabileceği ELT-WORLD Forum

çok yakında açılacak. Elt-World ortak ve kardeşlerini arıyor. Büyük bir ekip olma yolunda dünyada 1 Numara olabilecek ELT adminlerimiz var. Ama hedef Türkiye değil dünya... O yüzden bu hedefi bizimle paylaşacak olan arkadaşlarımız "tamamen ingilizce hazırlayacağımız site" için info@elt-world.com adresine yazsınlar. Teşekkürler.



Burhan is speaking English -


Sitemizde neler var. -
Arkadaşlar merhaba;
Serkan BAŞAR 2 ay sonra iki yalına girecek olan sitemiz elt-world.com ile yeni bir renk bulacak.  Bu siteyi oluşturmamdaki maksat tüm elt camiasını adından da anlaşıldığı gibi bir araya toplamak. Bunu inşallah önümüzdeki 1 sene içerisinde başaracağım.

Diğer hususlar; Elt-world.com bir ekip çalışması ürünü olmasını istiyorum. Bu ekipte yer almak isteyen arkadaşların bana ulaşmalarını istiyorum. Sitemizde sağ tafta ziyaretçi defteri, online mesaj gönderme (site messenger) ve fotoğraf galerisi var. Burda fotoğraflara yorumda yazabiliyorsunuz. Yazacağınızdan eminim; çünkü hocalarında fotoğrafları var... Siteden tam olarak faydalanmak isteyenlerin siteye üye olmaları gerekiyor.



ELT-WORLD.com reloaded -
ELT-WORLD.com
Marmara Graduates
15 gün aradan sonra tekrar karşınızda....


MEB'de özür durumu tayinleri ertelendi -
MEB'de özür durumu tayinleri ertelendi 01.06.2006

 MEB Özür durumu tahinlerini ertelediği için özür diliyor

İlgili yazı için devamı linkine tıklayınız...



Cat with wings -

Kedinin kanatları çıktı

Çin'de 'kanatları çıkan' kedi görenleri hayrete düşürüyor. Meleğe benzettiği kedisiyle objektiflere poz veren Granny Feng, "Kedim ilk doğduğunda sırtında sadece iki küçük yumru vardı. Ancak bir ay içinde hızla büyümeye başladılar" dedi. Şimdi kanatların 12 cm'ye ulaştığını belirten Feng, kedisinin çiftleşme mevsimine girdikten sonra kanatlarının hızla büyümeye başladığını söyledi. Granny Feng, "Bir ay önce, bir çok dişi kedime sırnaşmaya başladı. Sonra da bu kanatlar uzamaya başladı" dedi. Olay, bilim dünyasında da yankı uyandırdı. Uzman veterinerler, milyonda bir görülen bu durumu genlerdeki değişim ve dönüşümle açıklıyor.


Öğretmen Adayları, Atanabilmek için Ağızlarıyla Kuş Tuttu -
Öğretmen Adayları, Atanabilmek için Ağızlarıyla Kuş Tuttu
Haber:  Öğretmen Adayları, Atanabilmek için Ağızlarıyla Kuş Tuttu

Kayseri'de Atama Bekleyen Öğretmen Adayları, İlginç Bir Eylem Yaptı. 

Türk Eğitim-Sen Kayseri Buşe Başkanlığı'nın organizasyonuyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğretmen adayları, ağızlarıyla yapay kuş tutarak, atamalarının yapılmasını istedi.

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, eylem öncesi bir konuşmak yaparak, okullarda şiddetin sona erdirilmesi için genç öğretmen adaylarının kadroya alınması gerektiğini söyledi. Öztürk, "Türkiye'de 200 bin civarında eğitim çalışanı boş gezmekte. Bugün aramızda, beden eğitimi öğretmenleri, eğitim fakültesi, fen edebiyet fakültesi ve ilahiyat fakültesi mezunları bulunmakta. Okullarda şiddeti bitirmek istiyorsanız, lütfen bu gençleri kadroya alınız. Çünkü bu gençler bu ülkenin bir değeridir. Misyonerlik faaliyetlerinin bitmesini istiyorsanız, boş gezen ilahiyatçıları kadroya alınız" dedi. Ali İhsan Öztürk, yapılan eylemleri şov olarak nitelendirenleri de kınadıklarını sözlerine ekledi.



ŞEHİTLER ÖLMEZ -
Şehitler Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi
      Şırnak'ta hain pusuda şehit düşen erlerin ikisi, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da toprağa verilirken Kürtçe sloganlar atıldı ve ağıtlar yakıldı.
     
      KÜRTÇE AĞITLAR VE "KAHROLSUN PKK" SLOGANLARI

       Şırnak'taki Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerin pusuya düşürüp şehit ettiği 13 askerden Piyade Onbaşı 21 yaşındaki Fettullah Selçuk, memleketi Diyarbakır'da Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. ‘Kahrolsun PKK’ sloganlarının atıldığı cenaze töreninde anne Saliha Selçuk, “Oğlum nerede? Bunların öcünü kim alacak? Yeter bu kan bitsin, yeter artık yeter'' diyerek gözyaşlarına boğuldu.
      Şehit Onbaşı Fettullah Selçuk'un cenazesi, 7'nci Kolordu Komutanlığı'na ait helikopterle bugün öğlen saatlerinde, Diyarbakır merkeze bağlı Sati Köyü meydanına getirildi. Köyde düzenlenen cenaze törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, çok sayıda subay, astsubay ve köylüler katıldı. Oğlunun şehit düştüğü haberini muhtarından aldığını söyleyen anne Saliha Selçuk, 4 ay sonra tezkere alacak oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu görünce sinir krizi geçirdi. Güçlükle ayakta duran şehidin yakınları, Vali Mutlu ve Korgeneral Kalyoncu'ya “Acımıza kim su dökecek?'' dedi.
      Anne Saliha Selçuk, Vali Mutlu'ya Kürtçe olarak, eşini yıllar önce kaybettiğini anlattıktan sonra, “Oğlum nerede? Bunların öcünü kim alacak? Yeter bu kan bitsin, yeter artık yeter. Oğlumu babasız bunun için mi büyüttüm?'' diyerek gözyaşı döktü. Saliha Selçuk, daha sonra Korgeneral Kalyoncu'ya dönerek, “Benim oğlumun kanını yerde bırakmayın'' dedi. Şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Vali Mutlu, “Bu Ramazan ayında, bu mubarek gecede ve bayram öncesi demeden bu haince saldırıyı düzenleyen terör örgütünü öncelikle Allah'a havale ediyoruz. Sizin gibi benim de içim yanıyor. Hem evlat babası olarak, hem de devlet baba olarak, bu mücadele sonuna kadar devam edecek Türkiye Cumhuriyeti fevkalede güçlü bir millettir. Bunlar bizi yıldırmayacak. Bu milleti birbirine düşüren terör örgütü mensupları bir an önce gelip teslim olsunlar'' dedi.
      Şehit er Fettullah Selçuk'un cenazesi, köy caminde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında, yakınlarının Kürtçe ağıtları ve ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları arasında toprağa verildi.
     
      ŞANLIURFA'DA DA KÜRTÇE AĞIT

      Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, (DHA)
      ŞIRNAK Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerin pusuya düşürüp şehit ettiği 13 askerden Piyade Çavuş 22 yaşındaki Mehmet Uyar’ın, 2 ay önce de yola döşenen mayının patlaması sonucu hafif yaralandığı ortaya çıktı. Terhisine 3 ay kala şehit olan Uyar’ın Şanlıurfa’daki baba ocağından Kürtçe ağıtlar yükseldi.
      Piyade Çavuş Mehmet Uyar’ın şehit haberi dün akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından Onikiler Mahallesi’nde oturan ailesine bildirildi. Şehit haberiyle sarsılan Uyar ailesi gözyaşlarına boğulurken, yakınları evlerine akın etti. Taziyeleri kabul eden 5 çocuk babası 67 yaşındaki Mustafa Uyar, şehit oğlunun Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 2'inci sınıfta öğrenim görürken askere gittiğini belirterek, “Devletimiz sağ olsun, vatanımız sağ olsun'' dedi. Anne 64 yaşındaki İslim Uyar ise göğsüne vurarak, Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.
     
     2 AY ÖNCE DE YARALANMIŞTI

      Kayseri’de acemi eğitimini tamamladıktan sonra Bolu Komando Tugayı’nda vatani görevini yaparken operasyon için Şırnak’a gönderilen Piyade Çavuş Mehmet Uyar’ın yaklaşık 2 ay önce de Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayına basıp yaralandığı belirtildi. Bu olayda bir arkadaşı da şehit olan Uyar’ın teyzesinin oğlu 30 yaşındaki Müslüm Dağ, şunları söyledi:
      “Şırnak’ta yola döşenen mayının patlaması sonucu 2 ay önce yüzünden yaralandı, izine geldi. 12 günlük tedavisi bittikten sonra tekrar birliğine döndü. Kaderinde varmış şehit olmak. Vatanı için yaralandığı yerde bu kez şehit oldu. Bir Mehmet değil binlerce Mehmet feda olsun Türkiye’mize. Vatanımız bölünmesin, yeter ki o şerefsiz insanlar, rahat gezmesinler.'' Şehit Uyar’ın cenazesinin Harrankapı Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.


Ramazan Bayramı'nız Mübarek Olsun -  Bayramlar taze ümitlerin yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı ; kin, nefret ve düşmanlık gibi duyguların köreltildiği, sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği müstesna günlerdir.   

   Tüm ELT Camiası başta olmak üzere  tüm inananların mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor,sağlık,mutluluk ve başarı diliyorum.

           

                                                                                ELT-World Administration

  • Duyuru: Kaliteli İletişim Anlayışı gereği yorum eklemek ve ziyaretçi defterine not yazmak serbesttir. Yalnız kontrol edildikten sonra yayımlanacaktır.  Yalnız Elt2004 Ziyaretçi defterine hızlı bir şekilde yazabilirsiniz. Paylaşımcı Yönetim Anlayışı gereği ise yorumlara iştirak etmenizi ve ziyaretçi defterini karalamanızı istiyoruz. Saygılarımızla...


KUTLUYORUZ... -  İsveç Akademisi tarafından 1901 yılından beri verilen Nobel Edebiyat Ödülü bu yıl Orhan Pamuk'a verildi. Böylelikle ilk kez bir Türk bu ödülü almış oldu. Pamuk geçen yıl da ödüle aday gösterilmiş ancak kıl payı İngiliz yazar Harold Pinter'a kaptırmıştı. Pamuk'un ödülünü anlamlı kılan ise günlerdir Türk kamuoyunu meşgul eden 'Ermeni soykırımını inkarı' suç sayan yasa tasarısının Fransız Meclisi'nden geçmesinin hemen ardından gelmesi oldu. İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi Sekreteri Horace Engdahl dün saat 14.00'te ödülü kimin kazandığını dünyaya duyurdu. Engdahl, Pamuk'u şu sözlerle tanımladı: Yaşadığı kentin melankolik ruhunu arayışında, kültürlerin çatışması ve birleşmesinde yeni semboller bulan bir yazar... Orhan Pamuk'un 'Kara Kitap', 'Yeni Hayat', 'Sessiz Ev', 'Benim Adım Kırmızı', 'Kar' ve 'İstanbul' adlı kitapları İsveççe'ye de çevrildi.

1.4 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Pamuk Nobel Edebiyat Ödülü sahibine 1.4 milyon dolar (2.1 milyon YTL) ve altın madalya veriliyor. Ödülü kimin alacağını ise kestirmek oldukça zor oluyor. Ancak Nobel için bahis sitelerinin gözdesi olan 'www.ladbrokes.com' adresindeki bahis sitesi, 36 yazar arasında 'şansı en yüksek' aday olarak Pamuk'a 1'e 4 vermişti. Yine Suriye asıllı Lübnanlı Arap şair Adonis de favori adaylardan biriydi. İstatistiklere göre, bugüne kadar en çok Nobel Edebiyat Ödülü ABD'li ve Fransız yazarlara verildi. Yazarların, 10'u ABD'li, 9'u ise Fransız.


English is Power... -


Aziz Nesin'i sevgiyle anıyoruz... - Aziz Nesin'i sevgiyle anıyoruz... 5 Yemmuz

[Sesonline] Yazar Aziz Nesin ( 1915-1995 ) 11 yıl önce bugün yaşamını yitirdi. Kurucusu olduğu Nesin Vakfı bahçesinde bilinmeyen bir yere dinsel tören olmaksızın gömüldü. Eserleri 20'den fazla yabancı dile çevrilen, pek çok uluslar arası edebiyat ödülünün sahibi olan Nesin, Türkiye'nin en çok okunan aynı zamanda siyasal görüşleri dolayısıyla en çok kovuşturulan yazarıydı.


1972'de Nesin Vakfı'nı kurmuştu. Vakıf yurduna her yıl dört kimsesiz ve yoksul çocuk alınıyor. Çocuklar okutuluyor, meslek edinmelerine yardımcı olunuyor.



ABBAS GÜÇLÜ'NÜN KALEMİNDEN - Veliler mahkeme yolunda

Sınav sonuçları her yönüyle tartışılıyor. Puanlar, yüzdelik dilimler, net sayıları, kopya iptalleri ve daha birçok konu, veli ve öğrencilerin kafasını her geçen gün daha da karıştırıyor. Bu kafa karışıklığının, tercih, yerleştirme, asil ve yedek kayıt dönemlerinde çok daha artması bekleniyor. Çünkü bilinmeyenler ve çelişkiler kervanına her gün yenileri ekleniyor.
Hemen her gün velilerden sınav sonuçlarına nasıl itiraz ederiz, hangi mahkemeye başvurmalıyız, geç kalmamak için yasal süreci ne zaman, nasıl başlatmamız gerekir şeklinde yüzlerce soru geliyor.
Böylesi durumlarda, hangi aşamada, hangi konularda, hangi mercilere başvurulması gerektiğine yönelik olarak OKS kılavuzunda ayrıntılı bilgiler var. Tabii hemen hepsi tek yönlü, MEB'in çıkarlarını koruyacak şekilde düzenlenmiş. Tıpkı vatandaşlık ve tüketici haklarında olduğu gibi, öğrenci hakları da pek dikkate alınmamış.
Eğer sınav sonuç belgenizde ciddi anlamda bir hata olduğuna inanıyorsanız, ilk yapmanız gereken iş, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne başvurmaktır. Onlardan alacağınız cevaba göre, gerekiyorsa yasal süreci başlatırsınız. Söz konusu davalara, bildiğim kadarıyla bölge idare mahkemeleri bakıyor ve 40 günlük bir itiraz süresi bulunuyor. Ama yine de hukukçulara danışmanızda yarar var. Çünkü her dava farklı bir takvim gerektirebilir.



SKANDAL -

 Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personeli R.Y.’nin bilgisayarda cinsel içerikli sohbet ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Müdür Yardımcısı T.N. "Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" derken T.N. ise "Adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları ben yapmadım" diye konuştu.

SAMSUN’da, satın almadan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personel R.Y. arasında bilgisayarda MSN üzerinden yapıldığı iddia edilen cinsel içerikli sohbetin dokümanları elden ele dolaşmaya başladı. Olay, basın kuruluşlarına gönderilen imzasız mektupla ortaya çıktı. Cinsel içerikli sohbetin dokümanları bazı kişilere de gönderildi. Bu sohbetten kısa sürede Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de haberdar oldu. Samsun Milli Eğitim camiasında şok etkisi yaratan cinsel içerikli sohbet hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Bunların doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Şayet doğru ise affedilir yanı yok. Gereği yapılacaktır" diye konuştu.

T.N., böyle bir olayın içinde asla olmadığını belirterek, "Bakanlığımızın bize verdiği mail adreslerinden başka özel adres kullanmam. Kullanmamız da yasak. Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" dedi. R.Y. ise şunları söyledi: "Benim adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları. ben yapmadım."

 T.N. ile kadın personeli R.Y. arasında geçtiği ileri sürülen görüşmelerde dikkat çekici ifadeler yer aldı. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dökümü alınan sohbetin bir kısmı şöyle:

20 Haziran 2006

Kadın:
T. ben ev istiyorum ev, artık rahat edemiyom ya, bi babam geliyo, bi annem, bi abim...

14 Eylül 2006:

Erkek:
Bugün çok seksisin, hem de çoooook

Kadın:Öyle miiiii?

Erkek:Öyleeeee

22 Eylül 2006:

Kadın:Seviyorum lan seni

Erkek:Ben de seni kız, yerim seni kız

Kadın:Yeeeee

Bundan sonraki görüşmelerde ise erkek ve kadın, aralarındaki cinsel içerikli konuşmaların dozunu artırıyor.



Teşekkürler -   Nevşehir'de İngilizce Öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlenmektedir. Bu eğitime katılan ve Elt-World.com'a üye olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim. Yalnız bu eğitime sadece Nevşehir İl Merkezi'nde çalışan öğretmenlerin katılmasını da tartışmak isterim. İlçelerimizdeki öğretmenlerimizin öğrencileri farklı bireyler değiller. Bu çerçevede bu organizasyon hatasının düzeltilmesini talep ediyorum. SERKAN BAŞAR

RAHAT UYU ATAM -

 SEN VARSIN ATATÜRK'ÜM HER ŞEYİMİZDE

Bu gün yatağımdan hür kalkıyorsam
Ekmeğim ak suyum berraksa,
Ağaçlar çiçek açıyor
Topraklar ısınabiliyorsa,
Sesim gür çıkıyor
Özgür özgür bakabiliyorsam,
Sen varsın gözbebeklerimde
Sen varsın Atatürk'üm sen varsın.

Yazabiliyorsam gönlümce
Okuyabiliyorsam...
Kazabiliyorsam toprağımı
Gün ışığında çapa kürek elde,
Çalışabiliyorsam gece gündüz
Ekip biçebiliyorsam dileğimce,
Sen varsın yüreğimde
Sen varsın Atatürk'üm



Elt-World Forum + Chat -

 ELT-WORLD FORUM (Herşey sizin elinizde)

ELT-WORLD ONLINE CHAT (Buluşma günlerimiz olacak)

hemen sağda Diğer/Other Bölümünde...

Katılmcı Yönetim Anlayışı ile herşey sizin ellerinizde.

Moderatörler belirlenecektir. Bu konuda gönüllü olan arkadaşların mail atması rica olunur.

Sizlerde elinizde bulunan dokümanları göndermek için "Dosya Nasıl Gönderilir?" (Aslında çok basit) Bölümünü okuyun ve bu paylaşımda  katkınız olsun... Sevgiler

Ayrıca katkı amacıyla sınırsız isminiz@elt-world.com mail verilmektedir. Talep eden arkadaşların info@elt-world.com ya da basarserkan@gmail.com adresine mail atmaları yeterlidir.



23 Nisan ...Neşe Doluyor İnsan... -
 

23 Nisan

 BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...

Çok zor şartlarda Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde  verilen mücadelenin sonucunda 23 Nisan 1920 günü kurulan ve temeli ulusal egemenliğe dayalı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; işgalden kurtuluşa ve  Türk milleti tam bağımsızlığına kavuşana kadar devam eden bu mücadelenin beyni ve kalbi olmuştur. 
    Büyük önder Atatürk, ulusuna olan saygısını devlet yönetiminde halk iradesini en üstün güç kabul ve ilan etmekle kalmamış bu ulusal onur gününün bayram olarak kutlanmasını istemiş, ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir. 
    23 Nisan; özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, ulusal hakimiyetin sembolü olduğu gibi aynı zamanda dünyadaki bir çok ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Ulusal değerleri yanında, dünyadaki tek çocuk bayramı olması bu günün önemini daha da artırmaktadır. 
         Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk, barış ve başarı diliyorum.



Son eklenenler -

 1. English in Use bölümüne yeni konular eklendi.

2. Vocabulary Worksheet  Full Paket Eklendi. (Download Bölümünde)

3. Yeni Powerpoint Sunumlar eklendi. (Download Bölümünde) (İnternette fazla vakit geçirmeyin) Elt-World



Öğretmen, birbirlerine ‘Aşkım’ diyen 2 kız öğrenciyi dövdü - Muhammet KAÇAR/ÇAYELİ (Rize), (DHA)

RİZE'nin Çayeli İlçesi'ndeki İmam Hatip Lisesi'nde, koridorda birbirlerine ‘Aşkım’ diye hitap eden iki kız öğrencinin, nöbetçi öğretmen İbrahim Atasayan tarafından dövüldükleri iddia edildi. Kız öğrenciler polise giderek öğretmen Atasayan'dan şikayetçi oldu.


Eğitim'de Nurcu bir genel müdür - MEB Dış İlişkiler Genel Müdürü Özdemir, makalesinde "İbadetin, namazla oruçla sınırlanamayacağını, Kuran'dan hareket edilmesi gerektiğini" yazdı

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Özdemir, ABD'de Said Nursi üzerine hazırladığı kitapta yayımlanan özgeçmişinde, "Nur cemaatinin önde gelen bir üyesi" olarak tanıtıldı.
Özdemir, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesiyken 2003'te Milli Eğitim Bakanlığı'nda üst düzey göreve atandı. Özdemir'in ABD'de misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu dönemde Ian Markham'la yazdığı "Globalization, Ethics and Islam: The Case of Bediuzzaman Said Nursi" (Küreselleşme, Etik ve İslam: Said Nursi Örneği) adlı kitapta bir bürokrat açısından tartışma çıkarabilecek ifadeler kullanıldı.
Türkçe baskısı olmayan kitapta Özdemir için ilginç bir özgeçmiş bilgisi yer aldı. En büyük alışveriş sitelerinden olan www.amazon.com ile yayıncı şirket Ashgate'in www.ashgate.com internet adresindeki tıpkıbasımlarda Özdemir şöyle anlatıldı:
"Özdemir, Nur cemaatinin Türkiye'deki önde gelen bir üyesidir."

Son eklenen dosyalar/ Teşekkür -

Paylaşımcı ruhu içlerinde yaşayan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler....

Paylaşım arttıkça güzeldir.

En son eklenenler:

  • TOEFL /KPDS /UDS için bir sürü doküman
  • Flash CARDS
  • Activities
  • History of English
  • Conditions
  • SL Pedagogy
  • Speaking Activities
  • Pronounciation Chart
  • Game & Songs
  • Yazılı örnekleri
  • illköğretim için çeşitli kaynaklar...

                    

 

 

 

 

 

Teşekkür; Marmara Üniversitesi son sınıf öğrencisi Volkan arkadaşımızı paylaşımcı ruhundan dolayı kutluyor ve yönetici listesine adını yazıyoruz... Teşekkürler Volkan....

 

 



Japanese learning English -


Kamile Hamiloğlu -  Hatırladınız mı bu günü .... Bu dizeleri söylemiştik hep bir ağızdan...  son saatler, mezun olmaya bir kala, tek bir idealimiz var o da Kamile Hoca...

Sen kalbimin mehtabısın güneşisin 
Sen ruhumun vazgeçilmez bir eşisin 
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek 
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek  
Ruhum senin kalbim senin ömrüm senin 
Yıllar geçse ölmeyecek bende sevgin 
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek 
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek  
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek  


ELT-World.com : Seçim çalışmaları başladı. Atamalar Başlıyor... -

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2007 yılında tahsis edilen kadro ve sözleşmeli öğretmenlerle birlikte 20 bini Şubatta 20 bini de Ağustosta olmak üzere toplam 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

2007'de 40 bin öğretmen ataması yapılacak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik:

"Yeni bütçe yasası gereği 2006 yılında emekliye ayrılan öğretmen sayısının yarısı kadarını hiç izin almadan atayacağız. Bunun sayısını belirledikten sonra net olarak açıklayacağız. Bu yıl genel olarak 23 bin yeni kadro kullanılmına izin veriliyor. 23 bin kadrodan yaklaşık 11 bini Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilecek. Öğretmen atamalarını da Şubat ve Ağustos ayları olmak üzere iki ayrı dönemde gerçekleştireceğiz. Sözleşmeli öğretmenlerinde kadro alımı için çalışmamız var. Atama döneminde başvuran sözleşmeli öğretmenler sıralamaya girip hiç bir şeye tâbî tutulmadan puanları tutması halinde kadroya geçebilecekler. Eğer puanları tutmazsa sözleşmeli olarak devam edecekler.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yıl atama yapacakları öğretmen kadrosunun 40 bine ulaşacağını ve Şubat ayında 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını bildirdi.

ELT-WORLD.com Yorumu: Sözleşmeli olayının arkasında neler olacak çok merak ediyoruz. Elbette kimsenin açıkta kalmasını istemiyoruz yalnız herkesin bir yerlere hakkıyla gelmesini istiyoruz. Hükümet kadrolaşma yolunda iyi ilerliyor ve bunun sonunda Milli Eğitim camiasının nasıl bir halde olacağını merak ediyoruz...



Duyuru: -

Searching for candidates in order for assistance to www.elt-world.com . Please send me your contact details. basarserkan@gmail.com Serkan BAŞAR

Arkadaşlar Merhaba bu siteyi daha iyi yerlere getirmek için sizlerin desteği bekliyor ve site yönetimine katılacak aekadaşların bana ulaşmasını istiyorum. Saygılar. Serkan Başar



Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine İlişkin Genelge -
Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine İlişkin Genelge 07.04.2006

 Öğrenci kılık kıyafetlerine ilişkin 2006-23 sayılı genelge il valiliklerine gönderildi. Genelgeye göre öğrenci kılık kıyafetlerinin ekonomik, sade, öğrenciye yakışan ve pedagojik esaslara uygun olması, çok önemli bir gerekçe olmadıkça değişikliğe gidilmemesi, okul arma ve işaretlerinin ayrıca temin edilebilmesi, gerekli olmadıkça isim, amblem ve rozetlerde değişikliğe gidilmemesi ve eğer değiştirilecekse bir önceki öğretim yılının mayıs ayının ilk haftasında, bir sonraki kılık ve kıyafet biçiminin ilan edilmesi gerekmektedir. Detaylar için başlığa tıklayın.



Erasmus Toplantısı - ERASMUS BAHAR TOPLANTISI – 13-14 NİSAN 2006

(SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ, ISPARTA)

Ulusal Ajans Socrates Programı kapsamında Erasmus Bahar Toplantısı 13-14 Nisan tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi'nde düzenlenecektir.

Yüksek Öğretim Kalitesini artırmak  isteyen arkadaşlara duyurulur... 

Toplantı Programı için "Devamı" linkine tıklayın...



MINISTER OF NATIONAL EDUCATION: MR. HUSEYIN ÇELİK -

HÜSEYİN ÇELİK YİNE MİLLİ EĞİTİM BAKANI : YORUMA AÇIK



ONLINE MÜZİK KEYFİ -

 ELT-WORLD ile online müzik dinleyin. Şu an test yayınında olan bölümümüze sağ tarafta bulunan " Listen to music" bölümünden girebilirsiniz.  Daha güzel zamanla eklenecektir. Biraz geç açılabilir. Bekleyin canım sizde....

Ayrıca Download kısmına Worksheet bölümüne 45 ayrı worksheet daha eklendi. Üye sayımız bir hafta içerisinde 100'ü aştı. Hedef 1 sene içerisinde 3000; sizlerin sayesinde....  ELT-WORLD . :: The "size" of the world will change...



Telefonlu tacizci yakalandı -
 Bursa'da, cep telefonu kamerasıyla lise öğrencisi kızların eteklerinin altından fotoğraf ve görüntülerini çektiği iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Merkez Osmangazi ilçesinde B.Y. ve Ö.Ü. adlı 15 yaşındaki iki kız öğrencinin, bir kişinin gizli şekilde fotoğraf ve görüntülerini çektiği ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, M.Ç'yi (24) Tophane Mahallesi'nde yakaladı.
Zanlının, belediye otobüslerinde rastladığı liseli kızları takip ettiği, daha sonra eteklerinin altından cep telefonu kamerasıyla fotoğraf ve görüntü aldığı öne sürüldü.

M.Ç'nin, sorgulamasının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.


BEST WISHES -
ELT-WORLD.COM STUDENTS
2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ ARKADAŞLARA
HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN...
YENİ DÖNEME BOMBA GİBİ GİRMEYİ PLANLIYORUZ. MARMARA ÜNİVERSİTESİNDEN
DEĞERLİ HOCALARIMIZIN KÖŞE YAZILARINI BURADA  YAYINLAYACAĞIZ.
PAYLAŞIM ARTTIKÇA GÜZELLEŞİR
KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞI İLE
ELT-WORLD.COM


Duygusal ilişki, dershaneden attırıyor -

Ankara'da özel bir dershane öğrenci kaydı sırasında velilere imzalattırılan sözleşme ile öğrenciler arası duygusal ilişkiyi atılma sebebi sayıyor. 42 öğrenci bu nedenle dershaneden atılmış...

Dershanelerinde eğitimin hedeflendiğini ve öğretiminde kişisel menfaatlerin ön plana çıkarılmasına her zaman karşı olduklarını savunan Pİ Eğitim ve Öğretim Kurumları kurucu başkanı Aziz Erdoğan, dershaneye kayıt için gelen ailelere eğitim disiplini gerektiren sözleşmeyi imzalattıklarını belirterek,şunları söyledi.

“ Dershanede ki öğrencilerimiz arasında duygusal ilişki kaydının silinme sebebidir. Ayrıca eğitimini çeşitli nedenlerle savsaklayan öğrencilerimizin de kayıtlarını derhal silmekteyiz. Aileler çocuklarını teslim ederken, onlara en iyi eğitimi vermede güvenerek bize teslim etmektedir. Para alıyoruz diye bu güven duygusunu istismar edemeyiz. Bu duygular göz önüne alınarak 42 öğrencimizin çeşitli dershanelerden kaydını sildik.”



AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ) -

Yeni ve Yaratıcı Dil Öğretim ve Öğrenim Uygulamaları İçin AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ)

 (European Language Label Award)

 

1999 yılından bu yana Avrupa’da yeni, yaratıcı ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen Avrupa Dil Ödülü’nün amacı, dil eğitim ve öğretimi alanındaki en yeni ve uygulamada performansı en yüksek yaklaşımları, yöntemleri ve teknikleri teşvik etmek ve Avrupa genel