www.elt-world.com
Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates  
Anasayfa
Perşembe, 04 Aralık 2008
 
 
Mezunlarımız
2004 Mezunları
Ana Menü
Anasayfa
M.Kemal Atatürk
Marmara Üniversitesi
Haberler
Linkler
Site Yöneticisi
Yöneticinin Mesajı
Arama
ELt2004 Ziyaretçi Defteri
Adam asma oyunu
Elt-Web
Marmara Üniversitesi
AP&IB
Book Reports
Critical Thinking
Grammar
Interdisciplinary
Media Literacy
Mythology
Profes. Resources
Reading
Ziyaretçi Defteri
Küreselleşme ve İngilizce
English in Use
Types of verbs
Simple Present
Present Continuous
Simple Past
Past Continuous
Sİmple Future
Future Perfect
Future Perfect Cont.
Past Perfect
Past Perfect Cont.
Question Tags
Participles
Passive Voice
Flash Cards 1
Flash Cards (Travel)
Phrasal Verbs
Top Adjectives
Top English Nouns
Prepositions
Proverbs/Idioms
Daily Phrases
Daily Phrases
Young learners
Dil Okulları
Dil Okulu Seçimi
İngiltere
Amerika
KAnada-Y.Zelenda
Diğer Kampanyalar
Elt-World
Stories
Cinderella
The Creature
The Secret Garden
Anne of Green Gables
Meb Haber
Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates - Sözleşmeli öğretmenler, brüt 1.075 YTL alacak   
The BEST
Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates - Sözleşmeli öğretmenler, brüt 1.075 YTL alacak

Sözleşmeli öğretmenler, brüt 1.075 YTL alacak PDF Yazdır E-posta
Üye Oylaması: / 2
Kötüİyi 
Çarşamba, 05 Temmuz 2006

HÜKÜMETİN, "sözleşmeli öğretmenler"in tatilde de maaşlarını almalarını öngören düzenlemesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı da öğretmenlerle ilgili yeni düzenlemeler yaptı. Buna göre, öğretmenler 2006 yılında brüt 1.075.00 YTL maaş alacak, aynı branşta kadrolu öğretmenlerin girdiği kadar ek dekse girebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlerin haklarını da belirledi. Sözleşmeli öğretmen olarak çalıştırılacaklarda, devlet memuru olarak atanacaklarda aranan genel şartların yanında kadrolu öğretmen olarak atanacaklarda aranacak öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve benzeri diğer koşullar da aranacak. Sözleşmeli öğretmenlere, 2006 yılında ayda brüt 1.075.00 YTL ücret ödenecek. Diğer özlük ve mali hakları bakımından emsali kadrolu öğretmenler gibi olacak.

hürriyet

Yorum

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilirler.
Lütfen hesabınıza giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Önceki   Sonraki >
Elt-World.com

"Bir ülkede yalakalığın getirisi dürüstlüğün getirisinden fazla ise o ülke batar..."

Üye olduğunuz takdirde tüm yenilikler anında mail adresinize gelecektir. Elt-World.com

İdeal Öğretmen
Kamile Hamiloğlu
Giriş Formu





Parolamı unuttum?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol
Download
Download Bölümü
Dosya Nasıl Gönderilir?
Ziyaretçi Defteri
Nostalji - Eski Defter
News in English
Sesli Haber/News
Diğer/Other
Sohbet
Fotoğraf Galerisi
Elt-World Mail
Sende Haber Gönder
KILL USAME BIN LADEN
Listen to Music Online
Word Game (BBC)
Elt-World Characters
Play Chess
What time is it?
Haberler
English Spoken By Burhan:) -



Öğretmen, birbirlerine ‘Aşkım’ diyen 2 kız öğrenciyi dövdü - Muhammet KAÇAR/ÇAYELİ (Rize), (DHA)

RİZE'nin Çayeli İlçesi'ndeki İmam Hatip Lisesi'nde, koridorda birbirlerine ‘Aşkım’ diye hitap eden iki kız öğrencinin, nöbetçi öğretmen İbrahim Atasayan tarafından dövüldükleri iddia edildi. Kız öğrenciler polise giderek öğretmen Atasayan'dan şikayetçi oldu.


Bak Sen bu MEB'e -  Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere doğrudan ulaşmak için ‘mail grubu' oluşturuyor. 575 bin öğretmenden e-posta kullananların adreslerini toplamak için çalışma başlatan Bakanlık, Bakan Hüseyin Çelik'in açıklamalarını, gazetelere gönderilen tekzip ve düzeltme yazılarını, bakanlığın genelge ve talimatlarını doğrudan öğretmenlerin mail adreslerine postalayacak.



İŞSİZ ÖĞRETMENLER -
Derya SAZAK  

İşsiz öğretmenler


200 bin öğretmenin işsiz olduğundan haberdar mısınız? İşsiz 'lise branş öğretmeni' sayısı resmi verilere göre yüz bini geçmiş. İşsiz öğretmenlerden 17 bini Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni.
Okulların açılması öncesinde binlerce öğretmen elektronik posta yoluyla medyanın ilgisini Tuğba Özay, Eda Taşpınar, Helin Avşar üçlüsünden Türkiye'nin eğitim sorununa ve kitlesel işsizlik olgusuna çekmeye çalışıyorlar. Gerçi Abbas Güçlü, Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı kadar sektörün içinde; ve sınav sistemi başta tüm çarpıklıkları Milliyet'teki sütununa taşıyor, ancak son günlerdeki e-mail trafiğinden, işsiz öğretmenlerin çaresizliğinin katlanamaz boyutlara geldiği anlaşılıyor.
'Duyun artık' mesajlarını 'törenlere boğulan' Ankara'daki iktidar seçkinlerine iletmekte yarar görüyoruz:
"Hükümetimiz, okul sayısının arttığını, yeni liseler açıldığını söylüyor. Doğrudur, okul sayısı artmıştır. Ancak 2003'ten bu yana lise branşlarına ayrılan öğretmen atama kadrosu giderek azaltılmıştır.
2003 yılında, Türk Dili ve Edebiyatı'na 1099 öğretmen atanırken, periyodik azaltma sonucunda bu sayı 2006'da 34'e kadar düşmüştür.
2007 Ağustos atamasında Türk Dili ve Edebiyatı'ndan 400 öğretmen atanırken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'ne 1300 kontenjan ayrılmış ama yeterli başvuru olmadığı için 152 kontenjan boş kalmıştır.
Bir de 'sözleşmeli öğretmen' aldatmacası var. Ağustos atamasında 10 bin kadrolu, 10 bin de sözleşmeli öğretmen olmak üzere 20 bin öğretmen atandı. Ancak ağustosta sözleşmeli atanan öğretmenler şubatta kadrolu öğretmen olarak atanmakta ve aynı kişi iki defa atanmış gibi gösterilerek '40 bin öğretmen atadık' diye kamuoyu yanıltılmaktadır.
Ekonomik krizin patlak verdiği 2001 krizinde bile 40 bin kadrolu öğretmen atanırken, bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldığı 2007 yılında 20 bin kadrolu öğretmen atanmıştır. Bu ne yaman çelişkidir?
200 bin işsiz öğretmenin olduğu bir ülkede 20 bin öğretmen atanmasının neresi müjdedir?
Lise branşları son birkaç yıldır hor görülüyor. Matematiğe 30, fiziğe 15, kimyaya 30 gibi komik kadrolar ayrılıyor. Hükümet yetkilileri 'Devleti iş kapısı olarak görmeyin' diyor. Özel dershaneler de piyasadaki işsizliği bildiği için aylık 300 YTL'ye sigortasız öğretmen çalıştırma yoluna gidiyorlar."
ÖSS'de binlerce öğrencinin sıfır çektiği bir dönemde çoğu 'yüksek lisans derecesiyle' mezun 102 bin lise branş öğretmeninin işsiz kalması dramatiktir.
100 bin öğretmen açığının olduğu sektörde 200 bin işsiz öğretmen nasıl olur?!
Milli Eğitim Bakanı açıklamalı.

dsazak@milliyet.com.tr



Telefonlu tacizci yakalandı -
 Bursa'da, cep telefonu kamerasıyla lise öğrencisi kızların eteklerinin altından fotoğraf ve görüntülerini çektiği iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Merkez Osmangazi ilçesinde B.Y. ve Ö.Ü. adlı 15 yaşındaki iki kız öğrencinin, bir kişinin gizli şekilde fotoğraf ve görüntülerini çektiği ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, M.Ç'yi (24) Tophane Mahallesi'nde yakaladı.
Zanlının, belediye otobüslerinde rastladığı liseli kızları takip ettiği, daha sonra eteklerinin altından cep telefonu kamerasıyla fotoğraf ve görüntü aldığı öne sürüldü.

M.Ç'nin, sorgulamasının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.


OSS VE YDS AÇIKLANDI -
ÖSS ve YDS sonuçları açıklandı. ÖYSM Başkanı Yarımağan adayların sonuçları internet adreslerinden de öğrenebileceğini kaydetti. 7 bin adayın Mat -1'in tamamını doğru cevapladığı bildirildi.


ÖSS ve YDS SONUÇLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ


ÖSS ve YDS SONUÇLARINA BURADAN DA ULAŞABİLİRSİNİZ

Kız adayların daha başarılı olduğu sınavda 160 puanı geçen kızların oranının %81 olduğu açıklanırken, erkek
adayların %77'de kaldığına dikkat çekildi.

ÖYSM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan yaptığı açıklamada ÖSS ve YDS sınavı sonuçlarını açıkladı. Bu yıl ÖSS ve YDS sınavında Askeri Liseler Fen liselerini gecerek birinci sıraya geçmesi vurgulandı.

 



Elt-world.com -

ELT-WORLD.com

We are dedicated to serve all necessary application in order for having the teaching techniques for our kind pupils. ELT-WORLD.com Marmara Üniversitesi 2004 Mezunları işbirliğinde test  yayınına başlamıştır. Tüm elt camiasına hayırlı olsun...


EKDERS Dİ -

Ek Ders Tepkileri Dikkate Alınıyor

çelikÖnce Star gazetesinde bir haber yer aldı... Haberde, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, bayram ve resmi tatillerde ek ders ücretlerinin kesilmemesi için genelge değişikliğine gideceği belirtilmekteydi... Ve bugün Hürriyet gazetesinde yeni bir haber... Bakan Çelik, gazeteye yaptığı açıklamada, okulundan "sevk kağıdı" alıp doktora giden öğretmenlerin "ek ders ücretinin" kesilmesinin yarattığı tepkiler üzerine sözkonusu Kararda değişiklik yapılması için konuyu Bakanlar Kuruluna taşıdığı bilgisi yer almıştır.


Bakan Çelik; İngilizce öğretmeyi bilemedik -

 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, liseyi bitirmiş öğrencilerin İngilizce olarak beş cümleyi yan yana sıralayamadığını söyleyerek 'Yıllarca o kadar uğraştık, yine de bu dili öğretemedik' dedi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de yabancı dil eğitiminin bir türlü tam olarak başarıya ulaşamadığından yakınarak, bunun için hazırlanan yeni müfredatın ve kullanılacak yöntemlerin meyvesinin, ancak sekiz yıl sonra alınabileceğini söyledi. Çelik, "O kadar uğraştık, yine de bu dili öğretemedik" dedi.
Gaziantep'te pek çok okul yaptıran Sanko Holding, MEB'e ilköğretim okullarında kullanılmak üzere Dyned İnteraktif Dil Öğretimi Programı bağışladı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Dyned Türkiye Temsilcisi Mehmet Bayraktaroğlu ve bakan Çelik dün programın protokolünü imzaladı.



İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE SATIRLI SALDIRI! 3 ÖĞRENCİ YARALANDI - İstanbul Üniversitesi öğrecisi Erdem Bulut, Ender Aldanmaz ve Tamer Korkmaz, kimliği belirsiz bir grubun satır ve bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. İlk olarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Erdem Bulut saldırıya uğradı. Bulut, fakülteden çıkarken önünü kesen bir grup tarafından bıçaklandı.



Ağaçlandırma Kampanyası -
Agaclandirma kampanyasi

T urkiye genelinde agaclandirma calismalarina destek icin Turkiye icin 100
milyon mesaj isimli proje baslatildi.
Amac milyonlarca mese tohumunu toprakla bulusturmak icin.
Ekimi yapilacak milyonlarca tohumdan yeserecek fidanlar ile erozyonla
mucadele bir destek daha alacak.
Sponsorluk bedelleri reklam karsiligi cesitli firmalarca saglanacagi projede

www.smsmese.org <http://www.smsmese.org/> internet adresinden katilim
formunu ucretsiz olarak
doldurmaniz yeterli. Katilim yapan her kisi icin sponsorlar 9 adet mese
tohumunun ekimini yapacak.


ELT-WORLD (Dilşen'in Haberi)


Personel Plus tarifesi -  Bu Personel Plus tarifesiyle ilgili her ne kadar avea resmi web sitesinde olmasa da KAMU yazıp gönderdik mesajda geldi. Ama bununla ilgili internet ortamında bir kaç forum dışında gerek meb gerekse avea tarafınan ayrıntılı bir bilgi yok. Bize enteresan geldi. Bilmediğimiz bişey mi var yoksa.. ELt-World

Japanese learning English -


SKANDAL -

 Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personeli R.Y.’nin bilgisayarda cinsel içerikli sohbet ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Müdür Yardımcısı T.N. "Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" derken T.N. ise "Adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları ben yapmadım" diye konuştu.

SAMSUN’da, satın almadan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personel R.Y. arasında bilgisayarda MSN üzerinden yapıldığı iddia edilen cinsel içerikli sohbetin dokümanları elden ele dolaşmaya başladı. Olay, basın kuruluşlarına gönderilen imzasız mektupla ortaya çıktı. Cinsel içerikli sohbetin dokümanları bazı kişilere de gönderildi. Bu sohbetten kısa sürede Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de haberdar oldu. Samsun Milli Eğitim camiasında şok etkisi yaratan cinsel içerikli sohbet hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Bunların doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Şayet doğru ise affedilir yanı yok. Gereği yapılacaktır" diye konuştu.

T.N., böyle bir olayın içinde asla olmadığını belirterek, "Bakanlığımızın bize verdiği mail adreslerinden başka özel adres kullanmam. Kullanmamız da yasak. Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" dedi. R.Y. ise şunları söyledi: "Benim adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları. ben yapmadım."

 T.N. ile kadın personeli R.Y. arasında geçtiği ileri sürülen görüşmelerde dikkat çekici ifadeler yer aldı. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dökümü alınan sohbetin bir kısmı şöyle:

20 Haziran 2006

Kadın:
T. ben ev istiyorum ev, artık rahat edemiyom ya, bi babam geliyo, bi annem, bi abim...

14 Eylül 2006:

Erkek:
Bugün çok seksisin, hem de çoooook

Kadın:Öyle miiiii?

Erkek:Öyleeeee

22 Eylül 2006:

Kadın:Seviyorum lan seni

Erkek:Ben de seni kız, yerim seni kız

Kadın:Yeeeee

Bundan sonraki görüşmelerde ise erkek ve kadın, aralarındaki cinsel içerikli konuşmaların dozunu artırıyor.



GÜL CUMHURBAŞKANI ADAYI -
 Yaw! bizene demeyin, bi güzellik varsa MEB'da bir 7 sene daha gider, sorun varsa bir 7 sene daha büyür...

Cumhurbaşkanı adayımız Gül



Announcement... -

Do not call anybody!!! Try avoiding those trying to mulct us....

ELT-WORLD.com



Eğitim şiddetle yan yana gelmez -
 Çelik: Eğitim şiddetle yan yana gelmez
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim ile şiddetin asla yan yana gelmemesi gereken iki kavram olduğunu söyledi.Çelik, “1. Şiddet ve Okul: Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu”nun Conrad Oteli’nde yapılan resepsiyon ve basın toplantısına katıldı.


Sitemizde neler var. -
Arkadaşlar merhaba;
Serkan BAŞAR 2 ay sonra iki yalına girecek olan sitemiz elt-world.com ile yeni bir renk bulacak.  Bu siteyi oluşturmamdaki maksat tüm elt camiasını adından da anlaşıldığı gibi bir araya toplamak. Bunu inşallah önümüzdeki 1 sene içerisinde başaracağım.

Diğer hususlar; Elt-world.com bir ekip çalışması ürünü olmasını istiyorum. Bu ekipte yer almak isteyen arkadaşların bana ulaşmalarını istiyorum. Sitemizde sağ tafta ziyaretçi defteri, online mesaj gönderme (site messenger) ve fotoğraf galerisi var. Burda fotoğraflara yorumda yazabiliyorsunuz. Yazacağınızdan eminim; çünkü hocalarında fotoğrafları var... Siteden tam olarak faydalanmak isteyenlerin siteye üye olmaları gerekiyor.



Müfettişler geldi -

 

Nevşehir'deki okulumuza müfettiş geldi. Görseniz "müfettiş" değil; bir padişah. Müdür el pençe bekliyor odasında. Herkes birbirini fırçalıyor o da gariban öğretmeni. Anlarsanız işte müdür psikolojisi. - "Sen bana böyle yaparsan ben de öğretmenimi azarlarım" - falan.

Nihayetinde unutulan tek bir şey var. Onlarda insan....

Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyoruz...



Son eklenenler -

 1. English in Use bölümüne yeni konular eklendi.

2. Vocabulary Worksheet  Full Paket Eklendi. (Download Bölümünde)

3. Yeni Powerpoint Sunumlar eklendi. (Download Bölümünde) (İnternette fazla vakit geçirmeyin) Elt-World



mektup -

 MEMURLAR.NET ADRESİNDE DİLCİ BİR KARDEŞİMİZ MEKTUP YAZMIŞ. BUNUN ÜZERİNE ÇOK YORUMLAR YAPMIŞLAR SİTEDE. BEN DE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.  

(HİÇBİR EKLEME YA DA ÇIKARMA YAPILMADAN SİTEMİZE EKLENMİŞTİR.İMLA VE DİLBİLGİSİ HATALARI ŞAHSIN KENDİSİNE AİTTİR)

ANNELERE, BABALARA, EŞLERE, ÇOCUKLARA VE KENDİ ÖZ HAKKIMIZA YAPILAN HAKSIZLIĞIN HAK ARAMA MEKTUBUDUR

Bizler Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Japonca, Çince gibi dil mezunları; umutsuz ortalama 30 yaş civarında abi, ablaya muhtaç evsiz yurtsuz veya evine ailesine bir parça ekmek götüremeyen, çocuğu kapı çalındığında kapıya koşarak hani baba …. hani bana …. Görmüş komşu çocuğunun elinde umutlu gözlerle bakarak hani baba…..yokluktan anlamaz anlamaz işsizliği bilmez ellerini açar hani baba der ..... Eşler bakar eli boş çıkagelmiş buruklaşır evde yiyecek yok bilmiyormusun der arkasını döner çeker gider. 70 lik Babalar – Anneler derler oğlum sen bize böyle bakasın diyemi büyüttük, besledik, yetiştirdik. Evladı onlar için üniversite mezunu büyük insandır. Bilmezler evlatlarına umutla bakan o gözler başlarını öne eğdirip daha da bataklığa sürükleyen o gözlerin mutsuz içi kan ağlayan üniversite dil mezunları olduğunu verilen sözlerin tutulmadığı, sanki bu vatanın evladı olmadığımızı,bizlere söz veren umutlandıran siyasilerin kendi yarışlarında olduklarını bizlerin dertleri ve sorunlarının unutulduğu artık bizlerin yüzlerine bakarak bizleri aldatmaya çalıştıklarını bilmezler.

Bilmezsiniz soyutlandığımızı bilmezsiniz.

Orta öğretim ikinci yabancı dil senaryosu yeşertilen umutlar gün geçtikçe yalnız değil bizlerin geleceğimiz olan kuşakların da geleceğini karartmıştır.Nasılmı? İşte böyle sayın başbakınım sizinde bir konuşmanızı hatırlatarak başlamak istiyorum. 29 aralık 2005 günkü konuşmalarınızı hatırlayın lütfen. 1999- 2000 li yılarda başlayan orta öğretimde ikinci dil zorunluluğu çalışmaları 2003-2005 yılları arasında hız kazanmış bir yayın programında çocuklar istemiyor diyen sayın M.E. Bakanın söleri ile eğitimde ne kadar etkin olduğunu ve çalışmalarında ne kadar isbetli olduğunu gösterir ölçüsünde ikinci yabancı dil uygulama çalışmalarını tamamen sona erdirmiştir. Zaten hazırlığı olan okullarda ikinci dilin zorunlu verildiğini eğitimle ilgilenen fertler tarafından kesinlikle bilinmektedir. (Orta öğretimin 4 yıla çıkması ile zaten liselerin hazırlığı olmuş anlamında nedenlerinin en önemlisi ise ikinci yabancı dilin zorunlu uygulanmasıdır.) Orta öğretimin 4 yıla çıktıktan sonra hazırlığı olan liselerde ikinci yabancı dil uygulaması yapılacak açıklaması yapıldı. Uygulama da Eğitim camiasını şok eden bu karar MEBe göre daha önceden hazırlığı kasıt etmiş olacak ki eski hazırlığı olan liselerde uygulandı. Orta öğretimin 4 yıla çıkmasına rağmen ikinci yabancı dil seçmeli olarak uygulnmıştır. Şaşırmayalım! Zorunlu uygulanan okullarda alan öğretmenleri olamdığından uygulanan ikinci dil zorunlu derslerine İngilizce öğretmenleri ek ders karşılığında girmektedir . Seçmeli olan okullarda ise öğrencilerin seçtiği ikinci dil derslerine girecek öğretmen olmadığından dersler ya seçmeler arasına konulmaz, seçilen dersler de okul yönetimi tarafından kabul edilmez. Buna rağmen MEB den yapılan bir açıklamaya göre yıllardır ataması olmayan bölümlerde 300-500 fazlalıkları olduğu dile getirilmiştir yıllarca ataması olmayan bölümlerde 2005 te 20- 30- 50 li öğretmen alımı neden yaptınız fazlanız vardıya . Norm kadrodan sayılan jokey (depo) yatarak maaş alan öğretmenleri mi bize dahil etti bilemiyorum ama anlaşılan hesap kalem karışmış ki insanların beyninde bir çok soru doğmuş. Sayın bakan sözleşmeli tartışmasın da gençlerimiz sokaklarda geziyor diyipte arkadan arkaya neden bizlere böyle oyunlu davrandığını bizler düşünüyoruz düşünüyoruz ki neden bize? Bu bölümlerden sınıf öğretmenlerini mi alan kadrosuna çekiyor. Yılarca önce sınıf öğretmeni atanan ağabeylerimiz, ablalarımız mı buda koca bir oyalama diyorum. Geçmezler geçmiş olsalar bile norm kadro daki iknci dil açığı tamamlanmaz, tamamlansa da hani sokaktaki işsiz öğretmen adayını kurtarıyordu. :) İşte böylece bizler gözükmeyen mağdurlarız mı diyeyim.Küreselleşen dünyanın gelişmiş ülkelerin de iki yabancı dil zorunlu biride seçmeli olmak üzere üç (3) dil öğretiliyor. Bu AB ile ilgili çalışmalarda çok iyi biliniyor anlatmayacağım.Dikkate alınmayan bizler yoksullukla, yoklukla mucadale ederek ünüversitelerin dil blümlerinde başarı ile mezun olduk. Hatta ben eski ismi ile Orta okuldan liseye aldığım almanca dersleri ile almanca öğretmenliğini kazandım.Al işte işin bir acı tarafı daha: Bir gün bir açıklama yapıldı 40 kredilik İngilizce sertifikası alan dil mezunları İngilizce öğretmeni olabilir dendi. İşte o zaman paranın gücü göründü gözüme aman ALLAH ım çünkü bu sertifikayı almak bakkaldan ekmek alır gibi para ile idi ver parayı al sertifikayı. Sertifika verilen ünüversitalere hiç gitmeden bir buçuk milyar ile iki milyar arasında para ödeniyordu. Parası olanlar parayı yatırdı sertifika veren ünüversitelerin hesabına. Dayı sırtı ile meb de aynı, denk zamanda vekil öğretmenlikte yaptılar. Vallahi bunlar hep ispatlı tek kalime bilmeden ilk alındığı yıl kadrolu sonrada sözleşmeli alarak öğretmen oldular. Bizler ise yalnızca nemli gözlerle baktık. Bir fiil 5 yıl eğitim alanımda dışarıdayım. Yazık çok yazık! Oldu bizlere…Şaşırmayalım lütfen: Turizm bakanlığına baktığımızda , İl Turizm Müdürlüklerine baktığımızda Turizmi denetleyen, destekleyen bu işlerde etkin çalışma yapabilen Yabancı Dil bölümlerinden mezun olmuş aktif durumda kaç elaman var. Ne konumda çalışırlar .Bu tür elamanların olmadığı turizm de bir haber olan kişilerle doldurulmuş bir kurum araştırmalar sonunda karşınıza çıkacaktır. Neden bizler bu kurumdan uzak tutuluyoruz.Yanlış anlaşılmasın bizler istekte bulunsak bile sizler bildiğinizi yaparsınız. Diğer bir açıdan baktığımızda torpille memur olanları çok iyi bilirsiniz.Ben biliyorum ispatlayabilirim.Bildigilerinize biz halkın bu konularda yeterince bilgisi olduğunu sunarım. Cumhur başkanlığı seçiminden sonra bu konuda gündem oluşturma çalışmaları olacaktır.Torpil değil bizlerin hakkı olan hakkını vermeniz, biz eğitimcilerin saf dileği ile gerçek üretime geçmeniz dileği ile çalışmalarınızda başarılar dilerim

KİM NEDERSE DESİN HALK DOĞRUYU BİLENDİR. BİZ HALKIZ HALK



SOBA YAKMA DERSİ -

 Öğretmenlerin köy yaşamına uyum sağlamada zorlanmaları yetkilileri harekete geçirdi. Geçen yıllarda soba yakarken hayatını kaybeden 2 öğretmenden yola çıkan YÖK, eğitim fakültelerinde köy stajına başladı. Öğretmen adayları köylere giderek oradaki hayata uyum sağlayacak, soba yakmayı öğrenecek.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, eğitim fakültelerinin programlarının son yıllarda yenilendiğini hatırlatarak, bu yeniliklerden birinin de öğrencilere köy ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu stajı olduğunu belirtti.

Geçen yıllarda soba yakarken hayatını kaybeden iki öğretmeni de hatırlatan Eşme, "Bu öğretmenlerimiz hayatında hiç soba yakmamış. Bu sayede eğitim fakülteleri öğrencileri köy hayatını öğrenecek" dedi.

Aynı uygulama, Anadolu öğretmen liselerinde de yapılacak. Öğrenciler 15 gün süreyle köylere gidecek. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, "Öğretmen adayı çocuğumuz köye gitsin, ağaç budasın, soba yaksın. Uyum sağlamayı öğrensin" dedi.

Milliyet



ŞEHİTLER ÖLMEZ -
Şehitler Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi
      Şırnak'ta hain pusuda şehit düşen erlerin ikisi, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da toprağa verilirken Kürtçe sloganlar atıldı ve ağıtlar yakıldı.
     
      KÜRTÇE AĞITLAR VE "KAHROLSUN PKK" SLOGANLARI

       Şırnak'taki Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerin pusuya düşürüp şehit ettiği 13 askerden Piyade Onbaşı 21 yaşındaki Fettullah Selçuk, memleketi Diyarbakır'da Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. ‘Kahrolsun PKK’ sloganlarının atıldığı cenaze töreninde anne Saliha Selçuk, “Oğlum nerede? Bunların öcünü kim alacak? Yeter bu kan bitsin, yeter artık yeter'' diyerek gözyaşlarına boğuldu.
      Şehit Onbaşı Fettullah Selçuk'un cenazesi, 7'nci Kolordu Komutanlığı'na ait helikopterle bugün öğlen saatlerinde, Diyarbakır merkeze bağlı Sati Köyü meydanına getirildi. Köyde düzenlenen cenaze törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, çok sayıda subay, astsubay ve köylüler katıldı. Oğlunun şehit düştüğü haberini muhtarından aldığını söyleyen anne Saliha Selçuk, 4 ay sonra tezkere alacak oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu görünce sinir krizi geçirdi. Güçlükle ayakta duran şehidin yakınları, Vali Mutlu ve Korgeneral Kalyoncu'ya “Acımıza kim su dökecek?'' dedi.
      Anne Saliha Selçuk, Vali Mutlu'ya Kürtçe olarak, eşini yıllar önce kaybettiğini anlattıktan sonra, “Oğlum nerede? Bunların öcünü kim alacak? Yeter bu kan bitsin, yeter artık yeter. Oğlumu babasız bunun için mi büyüttüm?'' diyerek gözyaşı döktü. Saliha Selçuk, daha sonra Korgeneral Kalyoncu'ya dönerek, “Benim oğlumun kanını yerde bırakmayın'' dedi. Şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Vali Mutlu, “Bu Ramazan ayında, bu mubarek gecede ve bayram öncesi demeden bu haince saldırıyı düzenleyen terör örgütünü öncelikle Allah'a havale ediyoruz. Sizin gibi benim de içim yanıyor. Hem evlat babası olarak, hem de devlet baba olarak, bu mücadele sonuna kadar devam edecek Türkiye Cumhuriyeti fevkalede güçlü bir millettir. Bunlar bizi yıldırmayacak. Bu milleti birbirine düşüren terör örgütü mensupları bir an önce gelip teslim olsunlar'' dedi.
      Şehit er Fettullah Selçuk'un cenazesi, köy caminde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında, yakınlarının Kürtçe ağıtları ve ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları arasında toprağa verildi.
     
      ŞANLIURFA'DA DA KÜRTÇE AĞIT

      Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, (DHA)
      ŞIRNAK Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerin pusuya düşürüp şehit ettiği 13 askerden Piyade Çavuş 22 yaşındaki Mehmet Uyar’ın, 2 ay önce de yola döşenen mayının patlaması sonucu hafif yaralandığı ortaya çıktı. Terhisine 3 ay kala şehit olan Uyar’ın Şanlıurfa’daki baba ocağından Kürtçe ağıtlar yükseldi.
      Piyade Çavuş Mehmet Uyar’ın şehit haberi dün akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından Onikiler Mahallesi’nde oturan ailesine bildirildi. Şehit haberiyle sarsılan Uyar ailesi gözyaşlarına boğulurken, yakınları evlerine akın etti. Taziyeleri kabul eden 5 çocuk babası 67 yaşındaki Mustafa Uyar, şehit oğlunun Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 2'inci sınıfta öğrenim görürken askere gittiğini belirterek, “Devletimiz sağ olsun, vatanımız sağ olsun'' dedi. Anne 64 yaşındaki İslim Uyar ise göğsüne vurarak, Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.
     
     2 AY ÖNCE DE YARALANMIŞTI

      Kayseri’de acemi eğitimini tamamladıktan sonra Bolu Komando Tugayı’nda vatani görevini yaparken operasyon için Şırnak’a gönderilen Piyade Çavuş Mehmet Uyar’ın yaklaşık 2 ay önce de Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayına basıp yaralandığı belirtildi. Bu olayda bir arkadaşı da şehit olan Uyar’ın teyzesinin oğlu 30 yaşındaki Müslüm Dağ, şunları söyledi:
      “Şırnak’ta yola döşenen mayının patlaması sonucu 2 ay önce yüzünden yaralandı, izine geldi. 12 günlük tedavisi bittikten sonra tekrar birliğine döndü. Kaderinde varmış şehit olmak. Vatanı için yaralandığı yerde bu kez şehit oldu. Bir Mehmet değil binlerce Mehmet feda olsun Türkiye’mize. Vatanımız bölünmesin, yeter ki o şerefsiz insanlar, rahat gezmesinler.'' Şehit Uyar’ın cenazesinin Harrankapı Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.


Akademik kadrolara atamalar nasıl yapılacak? -
Akademik kadrolara atamalar nasıl yapılacak? 14.07.2006

5538 sayılı torba kanun ile düzenlenen hususlardan birisi de "öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına" yaılacak atama şekline ilişkindi. Kanun tasarısının ilk halinde sadece merkezi sınav öngörülmüşken, daha sonra Anayasa'ya aykırı olabileceği gerekçesiyle merkezi sınava ek olarak yükseköğretim kurumlarının da sınav yapması kararlaştırılmıştır



Sinop'ta nükleer protesto - Sinop'ta nükleer protesto


Sinop'ta dün düzenlenen "Nükleere Hayır" mitingine yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Mitinge çeşitli illerden gelen nükleer karşıtları da destek verdi. Sinop Nükleer Karşıtı Platformu adına konuşan Hale Oğuz, 26 Nisan 1986'da Çernobil felaketiyle hem nükleer santralın ikinci yüzüyle hem de Türkiye'yi idare edenlerin ikinci yüzüyle tanıştıklarını söyledi.
Yüce Divan'da yargılanan eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Yaşar Topçu da protesto eylemine destek verdi ve Sinopluların yanında olduğunu söyledi. Bazı gruplar, Topçu'yu siren çalıp alkış tutarak protesto etti.



YARIYIL TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR.. -

YARIYIL TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR..

NOT VERMEK, DOSYA DOLDURMAK, MÜFETTİŞ BEKLEMEK,BAZI MÜDÜRLERİN GEREKSİZ İSTEKLERİNİ DİNLEMEK, SAÇMA SAPAN YÖNERGELER OKUMAK, HAKSIZLIKLARI GÖRMEK, İHANET VE VEFASIZLIKLARLA DOLU ANILARLA EĞİTİM-ÖĞRETİMİN ANLAMLI OLARAK İŞLENEMEDİĞİ, ANGARYA İŞLERLE UĞRAŞILDIĞI BİR DÖNEMİ DAHA ATLATTIK.. HERKESE HAYIRLI UĞURLU OLSUN... İYİ TATİLLER...



Son eklenen dosyalar/ Teşekkür -

Paylaşımcı ruhu içlerinde yaşayan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler....

Paylaşım arttıkça güzeldir.

En son eklenenler:

  • TOEFL /KPDS /UDS için bir sürü doküman
  • Flash CARDS
  • Activities
  • History of English
  • Conditions
  • SL Pedagogy
  • Speaking Activities
  • Pronounciation Chart
  • Game & Songs
  • Yazılı örnekleri
  • illköğretim için çeşitli kaynaklar...

                    

 

 

 

 

 

Teşekkür; Marmara Üniversitesi son sınıf öğrencisi Volkan arkadaşımızı paylaşımcı ruhundan dolayı kutluyor ve yönetici listesine adını yazıyoruz... Teşekkürler Volkan....

 

 



Duygusal ilişki, dershaneden attırıyor -

Ankara'da özel bir dershane öğrenci kaydı sırasında velilere imzalattırılan sözleşme ile öğrenciler arası duygusal ilişkiyi atılma sebebi sayıyor. 42 öğrenci bu nedenle dershaneden atılmış...

Dershanelerinde eğitimin hedeflendiğini ve öğretiminde kişisel menfaatlerin ön plana çıkarılmasına her zaman karşı olduklarını savunan Pİ Eğitim ve Öğretim Kurumları kurucu başkanı Aziz Erdoğan, dershaneye kayıt için gelen ailelere eğitim disiplini gerektiren sözleşmeyi imzalattıklarını belirterek,şunları söyledi.

“ Dershanede ki öğrencilerimiz arasında duygusal ilişki kaydının silinme sebebidir. Ayrıca eğitimini çeşitli nedenlerle savsaklayan öğrencilerimizin de kayıtlarını derhal silmekteyiz. Aileler çocuklarını teslim ederken, onlara en iyi eğitimi vermede güvenerek bize teslim etmektedir. Para alıyoruz diye bu güven duygusunu istismar edemeyiz. Bu duygular göz önüne alınarak 42 öğrencimizin çeşitli dershanelerden kaydını sildik.”



Elt-World Forum -

 Elt-World Forum Test Yayınına Başladı. Hem giriş sayfasından hem de sağ bölümdeki linkten girebilirsiniz. Şuan sadece bir kaç konu açık ve sizler burada istediğiniz gibi konu açabilirsiniz. Bu aşamada forumu yönlendirecek moderatörler ve adminler görevlendirilecektir.

Forum sohbet amaçlıdır. Dosya arşivi zaten sitemizde mevcuttur. Tabi yine de isterseniz dosya da gönderebilirsiniz. Bu aşamada gönüllü arkadaşlarımın basarserkan@gmail.com adresine mail atmaları yeterlidir. Forum için ayrıyetten üye olmak mecburidir. Saygılarımızla...



Simpsonlar Beyaz Perdede -
Simpsonlar da beyazperdede
Dünyanın en ünlü çizgi ailesi Simpsonlar'ı beyaz perdeye taşıyan animasyon film, Temmuz 2007'de seyirciyle buluşacak. BBC'nin internet sitesindeki habere göre, ABD televizyonlarında 17. sezonunu sürdüren çizgi aile, beyaz perdede izleyici karşısına çıkacak.

Film için hazırlanan 25 saniyelik fragman da ABD'de seyirciyle buluşmaya başladı. Fragmanda “Amerikan tarihinin en büyük kahramanı” diye sunulan Homer Simpson, iç çamaşırlarıyla seyirci karşısına çıkıyor ve “Ne söylemem gerektiğini unuttum” diyor.

Yapımını 20th Century Fox şirketinin üstlendiği filmde Homer Simpson'ı Dan Castellaneta, Bart Simpson'ı Nancy Cartwright, anne Marge Simpson'ı Julie Kavner, evin kızı Lisa Simpson'ı Yeardley Smith seslendirecek.



Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi -

 

 

 12-14 Mayıs tarihleri arasında KAYSERİ^de eğitimdeyim. Kayseri"de ve yakın civarda olan arkadaşları görmek isterim... Saygılar... Serkan BAŞAR

Kayseri’deki Proje Döngüsü Yönetimi eğitimi 12-14 Mayıs

Arkadaşlar, Proje Eğitimlerinin uzun vadede bizlere neler getireceğini çok iyi biliyoruz. Bu eğitimleri kaçırmamamız gerekiyor. Bu Kayseri'de yapılacak olan eğitime katılmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki metni okumaları yeterli olacaktır...

Daha önce 5-7 Mayıs 2006 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan PDY eğitimlerimiz, yeterli sayıda başvuru olmaması nedeniyle 12 – 14 Mayıs 2006 tarihlerine ertelenmiştir. Daha önce başvuru yapan katılımcıların kabul edilip edilmedikleri e-posta yoluyla kendilerine iletilmiştir.
PDY Eğitimine Kayseri’nin yanı sıra Niğde, Nevşehir, Sivas, veya Yozgat’tan çevre, kadın, gençlik, insan hakları, çocuk, engelliler, kültür-sanat konularında faal olan STK’lar başvurabilecekler.
STK’lara yönelik olarak tasarlanmış olan eğitimde Proje Döngüsü Yönetimi yaklaşımı, mantıksal çerçeve yaklaşımının esasları, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisinin hazırlanması, faaliyet planı oluşturulması ve proje bütçesinin hazırlanması konuları ele alınacaktır.

 



10 bin yeni öğretmen alınacak -

Ancak, bu atamalar da öğretmen açığını kapatmayacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 554 bin 680 öğretmen ve yöneticinin görev yaptığını belirterek, bakanlığın 166 bin öğretmene ihtiyacı olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama üzerine 30 bin öğretmen alındı, 20 bin öğretmen ise emekli oldu. Eğitim-Sen'in araştırmasına göre öğretmen açığı 200 bin, Anadolu Eğitim-Sen'e göre de 180 bin.

Milli Eğitim Bakanlığı, ağustos ayı içinde atamayı planladığı 10 bin öğretmenin branşlara dağılımını da belirledi. Sınıf öğretmenliğine 2 bin öğretmenin ataması planlanırken, Türkçe öğretmenliğine bin 600 kadro tahsis edildi. İngilizce öğretmenliği için bin 450 kişilik kadro verilirken, ilköğretim Matematik ile Bilgisayar branşında da 800'er öğretmen ataması yapılacak. Okullarda şiddetin artması ve rehber öğretmen ihtiyacının yaklaşık 9 bin olmasına rağmen, bu branşta sadece 200 kişilik atama yapılacak. Ağustos ayındaki öğretmen ataması, ÖSYM'nin 1-2 Temmuz 2006'da yapacağı KPSS'den alınacak puanlara göre gerçekleştirilecek.



Geçici öğretici -

MEB, 3 bin 500 İngilizce ve bilgisayar öğreticisi alacak

Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretim yılında 3500 kısmi zamanlı İngilizce ve bilgisayar öğreticisi istihdam edecek.
Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Karara göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının İngilizce ve bilgisayar öğretmeni ihtiyacının karşılanması amacıyla bir öğretim yılında 10 ayı geçmemek üzere İngilizce dil öğreticisi ve bilgisayar öğreticisi olarak kısmi zamanlı geçici personel çalıştırılabilecek.

(Haberi gönderen Adem arkadaşımıza teşekkürler) Elt-World.com...



Bakan Çelik'ten gençlere: 'Git nerede ararsan ara' - Bakan Çelik'ten gençlere: 'Git nerede ararsan ara'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van İskele Öğretmenevi'ndeki basın toplantısı sonrasında öğretmen olarak atanmak isteyen gençlerle tartıştı. Bakan Çelik "Peki biz İran'a mı gidelim. Hakkımızı nerede arayacağız?" diyen gence 'Git nerede ararsan ara'diye cevap verdi.

Memleketi Van'da 3 gündür gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Çelik, bugün kendisinin de kaldığı İskele Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Çelik, basın toplantısı sonrası odasına çıkmak üzere hareketlendiği sırada, öğretmen olarak atanmak isteyen 6 üniversite mezunu gencin tepkisiylle karşılaştı.



ABBAS GÜÇLÜ'NÜN KALEMİNDEN - Veliler mahkeme yolunda

Sınav sonuçları her yönüyle tartışılıyor. Puanlar, yüzdelik dilimler, net sayıları, kopya iptalleri ve daha birçok konu, veli ve öğrencilerin kafasını her geçen gün daha da karıştırıyor. Bu kafa karışıklığının, tercih, yerleştirme, asil ve yedek kayıt dönemlerinde çok daha artması bekleniyor. Çünkü bilinmeyenler ve çelişkiler kervanına her gün yenileri ekleniyor.
Hemen her gün velilerden sınav sonuçlarına nasıl itiraz ederiz, hangi mahkemeye başvurmalıyız, geç kalmamak için yasal süreci ne zaman, nasıl başlatmamız gerekir şeklinde yüzlerce soru geliyor.
Böylesi durumlarda, hangi aşamada, hangi konularda, hangi mercilere başvurulması gerektiğine yönelik olarak OKS kılavuzunda ayrıntılı bilgiler var. Tabii hemen hepsi tek yönlü, MEB'in çıkarlarını koruyacak şekilde düzenlenmiş. Tıpkı vatandaşlık ve tüketici haklarında olduğu gibi, öğrenci hakları da pek dikkate alınmamış.
Eğer sınav sonuç belgenizde ciddi anlamda bir hata olduğuna inanıyorsanız, ilk yapmanız gereken iş, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne başvurmaktır. Onlardan alacağınız cevaba göre, gerekiyorsa yasal süreci başlatırsınız. Söz konusu davalara, bildiğim kadarıyla bölge idare mahkemeleri bakıyor ve 40 günlük bir itiraz süresi bulunuyor. Ama yine de hukukçulara danışmanızda yarar var. Çünkü her dava farklı bir takvim gerektirebilir.



Kamile Hamiloğlu -  Hatırladınız mı bu günü .... Bu dizeleri söylemiştik hep bir ağızdan...  son saatler, mezun olmaya bir kala, tek bir idealimiz var o da Kamile Hoca...

Sen kalbimin mehtabısın güneşisin 
Sen ruhumun vazgeçilmez bir eşisin 
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek 
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek  
Ruhum senin kalbim senin ömrüm senin 
Yıllar geçse ölmeyecek bende sevgin 
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek 
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek  
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek  


Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine İlişkin Genelge -
Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine İlişkin Genelge 07.04.2006

 Öğrenci kılık kıyafetlerine ilişkin 2006-23 sayılı genelge il valiliklerine gönderildi. Genelgeye göre öğrenci kılık kıyafetlerinin ekonomik, sade, öğrenciye yakışan ve pedagojik esaslara uygun olması, çok önemli bir gerekçe olmadıkça değişikliğe gidilmemesi, okul arma ve işaretlerinin ayrıca temin edilebilmesi, gerekli olmadıkça isim, amblem ve rozetlerde değişikliğe gidilmemesi ve eğer değiştirilecekse bir önceki öğretim yılının mayıs ayının ilk haftasında, bir sonraki kılık ve kıyafet biçiminin ilan edilmesi gerekmektedir. Detaylar için başlığa tıklayın.



RAHAT UYU ATAM -

 SEN VARSIN ATATÜRK'ÜM HER ŞEYİMİZDE

Bu gün yatağımdan hür kalkıyorsam
Ekmeğim ak suyum berraksa,
Ağaçlar çiçek açıyor
Topraklar ısınabiliyorsa,
Sesim gür çıkıyor
Özgür özgür bakabiliyorsam,
Sen varsın gözbebeklerimde
Sen varsın Atatürk'üm sen varsın.

Yazabiliyorsam gönlümce
Okuyabiliyorsam...
Kazabiliyorsam toprağımı
Gün ışığında çapa kürek elde,
Çalışabiliyorsam gece gündüz
Ekip biçebiliyorsam dileğimce,
Sen varsın yüreğimde
Sen varsın Atatürk'üm



40+40 Zam -
money40+40 Zammını Kim Alamayacak? 31.03.2006

40+40 zammını içeren 5473 sayılı Kanunun 31.03.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanundaki hükme göre, düzenlemeden yararlanacak personele 15 Nisan 2006 tarihi itibariyle 180 YTL (160+20 YTL) ödenecektir. Ancak, çok çeşitli statülerde kamu personeli çalışmakta olup, kimlerin bu zammı almayacağına ilişkin hazırladığımız dosyayı görmek için başlığa tıklayınız.



FORUM BÖLÜMÜ AÇILDI -

 

"Elt-World.com" -
Marmara Üniversitesi02 Nisan 2006 saat 21:41 'de yayına başmamıştır. Tüm elt camiasına hayırlı olsun.

Elt2004.net ile başladık biz bu yollarda yürümeye; nihayetinde şu resimde gördüğünüz okuldan mezun olduktan sonra irtibatı koparmadık. Bu konuda bizlere yardımını esirgemeyen Sayın Kamile Hamioğlu'na ve Mustafa Otrar'a sonsuz teşekkürler.

Ayrıca; sevgili dostlarım Hamit, Bülent, Meltem, Gülnihal, Dilşen, Seda, Selma, Mustafa Kucukaksit, Burcu Cengiz, Esra ve diğer tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.

Sizleri seviyorum...

Cool Serkan BAŞAR (Site Kurucu Başkanı / Yöneticisi)



24 KASIM'DA İKRAMİYE İSTİYORUZ -

17. Milli Eğitim Şurası'nın 13 Kasım Pazartesi günü başlayan çalışmaları dün sona erdi.  Dünkü oturumun başkanlığını da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yaptı. Şura'da söz alan Bolu Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Celal Arslan'ın, öğretmenlerin maaşlarının azlığından yakınarak, hiç olmazsa öğretmenlere senede bir kez ek maaş verilmesini önermesi üzerine Çelik, "O zaman ben de bir önerge vereyim. Maliye Bakanı Unakıtan'ın soyadını 'Paraakıtan' olarak değiştirelim" esprisini yaptı. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı "Küreselleşme ve AB Sürecinde Türk Eğitim Sistemi" komisyonunu raporu Genel Kurul'da ele alınırken söz aldı. Avcı, "Öğretmenlere 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle bir maaş ikramiye verilmesini teklif ediyorum. Sayın Bakanım yine Maliye Bakanı Unakıtan engeline takılacak ama isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara. Maliye'den bir maaş ikramiye talep ediyoruz" dedi.

İYİ NİYETTEN EMİNİM

Avcı'nın sözleri salonda alkışlandı. Çelik, Avcı'nın üslubunu eleştirerek, "Özellikle bir eğitim sendikası başkanı böyle konuşmamalı. Ben isteyeceğim, bir yüzüm kara, Maliye Bakanı vermeyecek kapkara mı olacak? Biraz dikkat edelim" dedi. Çelik'in sözleri üzerine oturduğu yerden ayağa kalkarak konuşan Avcı, "Sayın Bakanım bizim iyi niyetimizde şüphe etmeyin" dedi. Çelik de, "Sizin iyi niyetinizden sonuna kadar eminim. Ancak cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla örülüdür" dedi. Katılımcılardan birinin "teşbihte hata olmaz" diye bağırması üzerine Çelik,"Teşbihte hata olmaz demek, aslında hatada teşbih olmaz demektir. Siz birine 'tosunum' derseniz hoşuna gider ama 'öküzüm' derseniz hoşuna gitmez. Ama aslında tosun, öküzdür" dedi.



DOSYA PAYLAŞIMI -

 

 Paylaşım arttıkça güzelleşir.

Tüm haberlere yorum ekleyebilirsiniz.

"Dosya Nasıl Gönderilir" Bölümünü okuduktan sonra dosya gönderebilirsiniz...

ELT-WORLD administration



1425 kadrolu 500 sözleşmeli ingilizce öğretmeni alınacak.. -

1425  kadrolu 500 sözleşmeli ingilizce öğretmeni alınacak..

2006-2 Öğretmenlik   Başvuru ve Atama Kılavuz Taslağı yayınlandı. Başvurular, 07-18 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacak olup toplam 10.000 öğretmen atanacak.

 


 

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından "2006-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuz Taslağı" hazırlanmıştır. 2006-2 atamasıyla toplam 10.000 kadroya öğretmen ataması yapılacak.

"2006-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuz Taslağı" için tıklayınız...



Okullarda "Şiddet" -

ŞİDDET:  Bu yıl Ocak ayından itibaren okullarda meydana gelen olaylarda 5 öğrenci yaşamını yitirirken, 60’tan fazla öğrenci yaralandı.

Ancak, Kurban Bayramı ve kar tatilleri nedeniyle okulların bir ay boyunca kapalı kaldığı da göz önüne alındığında olayların çok ciddi boyutlara ulaştığı görülüyor. Olaylarda, şiddetin artık ilköğretim öğrencileri arasında da giderek yaygınlaşmaya başlaması endişe veriyor.



KUTLUYORUZ... -  İsveç Akademisi tarafından 1901 yılından beri verilen Nobel Edebiyat Ödülü bu yıl Orhan Pamuk'a verildi. Böylelikle ilk kez bir Türk bu ödülü almış oldu. Pamuk geçen yıl da ödüle aday gösterilmiş ancak kıl payı İngiliz yazar Harold Pinter'a kaptırmıştı. Pamuk'un ödülünü anlamlı kılan ise günlerdir Türk kamuoyunu meşgul eden 'Ermeni soykırımını inkarı' suç sayan yasa tasarısının Fransız Meclisi'nden geçmesinin hemen ardından gelmesi oldu. İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi Sekreteri Horace Engdahl dün saat 14.00'te ödülü kimin kazandığını dünyaya duyurdu. Engdahl, Pamuk'u şu sözlerle tanımladı: Yaşadığı kentin melankolik ruhunu arayışında, kültürlerin çatışması ve birleşmesinde yeni semboller bulan bir yazar... Orhan Pamuk'un 'Kara Kitap', 'Yeni Hayat', 'Sessiz Ev', 'Benim Adım Kırmızı', 'Kar' ve 'İstanbul' adlı kitapları İsveççe'ye de çevrildi.

1.4 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Pamuk Nobel Edebiyat Ödülü sahibine 1.4 milyon dolar (2.1 milyon YTL) ve altın madalya veriliyor. Ödülü kimin alacağını ise kestirmek oldukça zor oluyor. Ancak Nobel için bahis sitelerinin gözdesi olan 'www.ladbrokes.com' adresindeki bahis sitesi, 36 yazar arasında 'şansı en yüksek' aday olarak Pamuk'a 1'e 4 vermişti. Yine Suriye asıllı Lübnanlı Arap şair Adonis de favori adaylardan biriydi. İstatistiklere göre, bugüne kadar en çok Nobel Edebiyat Ödülü ABD'li ve Fransız yazarlara verildi. Yazarların, 10'u ABD'li, 9'u ise Fransız.


ELT-WORLD.com reloaded -
ELT-WORLD.com
Marmara Graduates
15 gün aradan sonra tekrar karşınızda....


ŞUBAT'TA BÜYÜK ALIM -
 

 Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Gözcü gazetesine konuştu. Çelik öğretmen adaylarına şunları söyledi: Çok sayıda gencimizin beklediği sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüş aldık.

ŞUBAT'TA BÜYÜK ALIM

İlk aşamada 3 bin 500 öğretmen alacağız. Yarın Bakanlar Kurulunda işlemlerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki haftadan itibaren öğretmen alımı için harekete geçeceğiz. Emekliye ayrılan öğretmenlerin yerine, yeni öğretmen alımı yapılacak. Emekliye ayrılan öğretmenin yüzde 80'i için kadro kullanma izni alınmasına gerek kalmadan öğretmen alabileceğiz. Örneğin 30 bin öğretmen emekliye ayrılmışsa, bunun yüzde 80'i olan 24 bin öğretmeni Şubay ayında alabileceğiz. Ayrıca gelecek yıl memur alımıyla ilgili kontenjan içinde de yine eğitime büyük bir pay bekliyoruz. alınacak toplam öğretmen sayısı 40 binin üzerinde olabilir. Ancak bunlar henüz kesin rakamalar değil.

 

ELt-World.com Yorumu: Acaba yaklaşam seçim hazırlıkları için desek yanlış mı olur?:)



Öğretmen Asker -

                                                                                      Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine 2006 yılından itibaren sadece ağustos celbinde ‘asker öğretmen’ alacak.
Milli Eğitim’in öğretmenler için nisan celbinin kaldırılması teklifine Genelkurmay Başkanlığı’ndan olumlu cevap geldi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül imzasıyla Milli Eğitim’e gönderilen yazıya göre, bundan sonra asker öğretmenler sadece ağustosta silah altına alınacak.

Her yıl nisan ve ağustos aylarında alınan asker öğretmenler, bir aylık temel eğitimden sonra öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki okullarda görevlendiriliyor. Asker öğretmenler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yedek subay ve kısa dönem er ihtiyacı karşılandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı emrine veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine Genelkurmay’ın belirlediği 9 bine yakın öğretmen her yıl, ‘asker öğretmenlik’ yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Milli Savunma Bakanlığı'nın isteklerine olumlu cevap vermesinden memnuniyet duyduklarını, öğretmenlere nisan celbinin kaldırılmasının uygulamadaki bir boşluğu gidereceğini belirtti. Kaya, “Nisanda askere gidecek öğretmen, 31 Mart'ta ilişiğini kesiyor, öğrenciler öğretmensiz kalıyordu. Biz oraya kısa sürede öğretmen versek bile öğrenci okulun bitmesine bir ay kala gelen yeni öğretmene alışmakta zorlanıyordu. Artık öğretmenler sadece ağustosta askere gidecek.” dedi.

Asker öğretmenlerin seçimi

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında fiilen görevli öğretmenler, eğitim yılı başında okulların öğretmensiz kalmaması amacıyla, her yıl nisan ve ağustos ayında (2006'dan itibaren sadece ağustos ayında) silah altına alınıyor. Aralık ayında askere gitmek isteyenlerin ise başvuruları kabul ediliyor, ancak bunlar Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmiyor. Öğretmenlerin askerlik eğitim süresi bir ay. Bu sürenin sonunda Millî Eğitim Bakanlığı'nca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile kalkınmada birinci öncelikli 29 ildeki okullara atanıyorlar. Bu illerdeki okullarda görev yapan öğretmenler askerliklerini okullarında geçirebiliyor.

Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı emrine verilebilmeleri için sevkten önce il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alacakları öğretmen belgesini askerlik şubesine vermeleri gerekiyor. Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilecek öğretmen miktarı Millî Eğitim Bakanlığı'nın isteği üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca belirleniyor. Özel okul ve dersane öğretmenleri Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmiyor. Öğretmen yedek subayların maaş ve özlük hakları görev yerlerine katılışlarından itibaren asteğmen emsalleri gibi Millî Eğitim Bakanlığı'nca ödeniyor. Görevini yaparken rütbe taşımayan öğretmenler, hizmetleri sonunda yedek subay (asteğmen) olarak terhis ediliyor. Asker öğretmenler, görevleri süresince resmî elbise giyemiyor, iaşe edilmiyor, hizmetleri esnasında derneklere giremiyor ve siyasi faaliyetlerde bulunamıyor

 

Haberin Devamını mutlaka okuyun. Bazı askerlik tüyoları var...:)



Yabancı dil mi, yabancı dille eğitim mi? -

  

 

Yabancı Dil mi, yabancı dille eğitim mi?

İNSAN en umutsuz, en karanlık gününde birden ışığı görünce nasıl olur, düşünsenize...
Pırıl pırıl bir aydınlık, ışığın şavkı gözünüze, gönlünüze düşer, ferahlarsınız.
Diyeceksiniz ne kadar sürer bu?
Sürdüğü kadar, yeter.
***
GEÇEN hafta, İstek Vakfı Kaşgarlı Mahmut Lisesi öğrencileriyle konuşurken, bu duyguyu yaşadık.
Bağımsızlık diyorsunuz, yabancılara toprak satışı diyorsunuz, ulusal birlik ve ulus devlet diyorsunuz, kimlerin, onların ne kadar gerisinde kaldıklarını görüyorsunuz.
Kaşgarlı Mahmut devlet adamıdır, kumandandır ve "Divanü Lügati't-Türk"ün yazarıdır. Eser, Türk dilinin ilk sözlük ve dil bilgisi kitabıdır.
***



ALAN SEÇME SINAVI -
Milli Eğitim Bakanlığı Alan Seçme Sınavında Kararlı
remzi kayaMilli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Sayın Remzi Kaya, NTV'de katıldığı programda, 2007 yılı öğretmen alım sürecinde KPSS'ye ek olarak alan seçme sınavının yapılıp yapılmayacağı konusundaki soruyu cevaplandırdı. Sayın Kaya, yaptığı açıklamada, öncelikli olarak sınavı ÖSYM'ye yaptırmayı düşündüklerini, ÖSYM'nin bunun kabul etmemesi halinde sınavı kendilerinin yapacağını belirtti.


Aman Öğretmenim Kırık Not Verme - Kırık not veren öğretmene dayak!
       Adana’da bir ilköğretim okulu öğretmeninin, zayıf not verdiği gerekçesiyle öğrenci ve ailesi tarafından okulda tartaklandığı iddia edildi.
      Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Fatma Doğanay, okulda düzenlediği basın toplantısında, ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi Çiçek A’nın sınavdan zayıf not aldığını öğrenince kendisine tepki gösterdiğini ve sınıfta gürültü yaptığını, uyarıda bulunmasına karşın, konuşmaya devam ettiğini söyledi.
      Doğanay, öğrenciyi dışarı çıkartarak uyarıda bulunmak istediğini belirterek, şöyle devam etti:

Tercüman Aranıyor -

 Önemli !!!!

Şu aralar ciddi bir tercüme yoğunluğu var. Özellikle AB tarafından kabul edilen projelerin çevirilerinin yapılması lazım. Ve ciddi sıkışmış durumdayız büro olarak . O yüzden tercümanlara ihtiyaç vardır. Bu konuda çeviri yapabilecek arkadaşlar lütfen info@elt-world.com yada basarserkan@gmail.com adreslerine mail atsınlar. Sevgiler Saygılar...



Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmen Adayı Seçme Sınavı -

Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmen Adayı Seçme Sınavı yapılacaktır. Sınav Tarihi 17 Haziran'dır.  Tüm detaylı bigiye http://sinavlar.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. (Son Başvuru 22 Mayıs 2006)



23 Nisan ...Neşe Doluyor İnsan... -
 

23 Nisan

 BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...

Çok zor şartlarda Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde  verilen mücadelenin sonucunda 23 Nisan 1920 günü kurulan ve temeli ulusal egemenliğe dayalı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; işgalden kurtuluşa ve  Türk milleti tam bağımsızlığına kavuşana kadar devam eden bu mücadelenin beyni ve kalbi olmuştur. 
    Büyük önder Atatürk, ulusuna olan saygısını devlet yönetiminde halk iradesini en üstün güç kabul ve ilan etmekle kalmamış bu ulusal onur gününün bayram olarak kutlanmasını istemiş, ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir. 
    23 Nisan; özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, ulusal hakimiyetin sembolü olduğu gibi aynı zamanda dünyadaki bir çok ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Ulusal değerleri yanında, dünyadaki tek çocuk bayramı olması bu günün önemini daha da artırmaktadır. 
         Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk, barış ve başarı diliyorum.



Aziz Nesin'i sevgiyle anıyoruz... - Aziz Nesin'i sevgiyle anıyoruz... 5 Yemmuz

[Sesonline] Yazar Aziz Nesin ( 1915-1995 ) 11 yıl önce bugün yaşamını yitirdi. Kurucusu olduğu Nesin Vakfı bahçesinde bilinmeyen bir yere dinsel tören olmaksızın gömüldü. Eserleri 20'den fazla yabancı dile çevrilen, pek çok uluslar arası edebiyat ödülünün sahibi olan Nesin, Türkiye'nin en çok okunan aynı zamanda siyasal görüşleri dolayısıyla en çok kovuşturulan yazarıydı.


1972'de Nesin Vakfı'nı kurmuştu. Vakıf yurduna her yıl dört kimsesiz ve yoksul çocuk alınıyor. Çocuklar okutuluyor, meslek edinmelerine yardımcı olunuyor.



BEST WISHES -
ELT-WORLD.COM STUDENTS
2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ ARKADAŞLARA