www.elt-world.com
Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates  
Anasayfa arrow Haberler arrow Son Haberler arrow AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ)
Perşembe, 04 Aralık 2008
 
 
Mezunlarımız
2004 Mezunları
Ana Menü
Anasayfa
M.Kemal Atatürk
Marmara Üniversitesi
Haberler
Linkler
Site Yöneticisi
Yöneticinin Mesajı
Arama
ELt2004 Ziyaretçi Defteri
Adam asma oyunu
Elt-Web
Marmara Üniversitesi
AP&IB
Book Reports
Critical Thinking
Grammar
Interdisciplinary
Media Literacy
Mythology
Profes. Resources
Reading
Ziyaretçi Defteri
Küreselleşme ve İngilizce
English in Use
Types of verbs
Simple Present
Present Continuous
Simple Past
Past Continuous
Sİmple Future
Future Perfect
Future Perfect Cont.
Past Perfect
Past Perfect Cont.
Question Tags
Participles
Passive Voice
Flash Cards 1
Flash Cards (Travel)
Phrasal Verbs
Top Adjectives
Top English Nouns
Prepositions
Proverbs/Idioms
Daily Phrases
Daily Phrases
Young learners
Dil Okulları
Dil Okulu Seçimi
İngiltere
Amerika
KAnada-Y.Zelenda
Diğer Kampanyalar
Elt-World
Stories
Cinderella
The Creature
The Secret Garden
Anne of Green Gables
Meb Haber
Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates - AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ)   
The BEST
Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates Elt-World English Language Teaching Marmara Graduates - AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ)

AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ) PDF Yazdır E-posta
Üye Oylaması: / 1
Kötüİyi 
Salı, 13 Haziran 2006

Yeni ve Yaratıcı Dil Öğretim ve Öğrenim Uygulamaları İçin AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ)

 (European Language Label Award)

 

1999 yılından bu yana Avrupa’da yeni, yaratıcı ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen Avrupa Dil Ödülü’nün amacı, dil eğitim ve öğretimi alanındaki en yeni ve uygulamada performansı en yüksek yaklaşımları, yöntemleri ve teknikleri teşvik etmek ve Avrupa genelinde yaygınlaştırmaktır. Dil eğitimi ve öğretimi ile ilgilenen her kategori ve türdeki kurum ve kuruluş ADÖ’ne başvurabilir. Ülkemizde ADÖ etkinliği Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülmektedir. 

Avrupa Dil Ödülü etkinliğinin iki amacından biri, dil eğitimi ve öğretimi süreçlerine ilişkin yeni ve yaratıcı uygulamaları teşvik etmek; diğeri ise, öğretmenleri ve öğrencileri bu uygulamalar hakkında bilgilendirmek ve yenilikleri kendi düşünce ve öğretim tekniklerine uyarlamalarını ve uygulamalarını sağlamaya yönelik gerekli çalışmaları yapmaktır.

  

Avrupa Dil Ödülü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarına katılan ülkelerde ulusal düzeyde yılda bir kez verilmektedir. Öğrencilerin yaş aralıkları ve ilgili kuruluşların türleri ve kategorileri ne olursa olsun, her türlü dil öğretimi ve öğrenimi girişimi kabul edilmektedir. Bazı projelerin yeni teknolojileri kullanması bu projelere önemli  ayrıcalık kazandırmamaktadır. Önemli olan bir projenin veya uygulamanın mevcut imkanlardan en iyi şekilde yararlanıyor olmasıdır.

Avrupa Dil Ödülü, Avrupa Komisyonu tarafından koordine edilmekte olup, Avrupa Birliği’ne Üye ülkeler, EFTA ülkeleri (İzlanda ve Norveç ve Lihtenştayn) ve  Aday Ülkelerde (Türkiye, Bulgaristan ve Romanya) ülke merkezli olarak yürütülmektedir. Hangi uygulamalara Dil Ödülü verileceğine Avrupa Dil Ödülü Ulusal Jürileri karar verir. Jüriler kararlarını, bir kısmı Avrupa düzeyinde mutabakata varılan ve tüm katılımcı ülkelerde uygulanacak olan bazı kriterlere uygun olarak verirler. Diğer kriterler ise ulusal düzeyde belirlenir ve ilgili ülkeye özgüdür. Ulusal Jürinin verdiği karar Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Yönlendirme ve İzleme Komitesi  kararıyla kesinleşir ve yürürlüğe girer.

 

 2006-2007 Avrupa Dil Ödülü Öncelikleri

AB Komisyonu her yıl programa katılan ülkelerin tamamı için geçerli olan öncelikler belirlemektedir. Komisyonun 2006 ve 2007 yılları Avrupa Dil Ödülü için belirlediği öncelikler şunlardır:
  • Dil Öğretmenlerinin Hizmet-öncesi/Temel ve Hizmet-içi Eğitimleri: Dil öğretiminin kalitesinin iyileştirilmesindeki en önemli etkenlerden biri iyi eğitilmiş öğretmenlerdir. Bireylerin dil bilgi ve  becerilerinin artırılması ve yaygınlaştırılması bu tür öğretmenlere bağlıdır. Bu öncelik, hem öğretmen adaylarına hem de eğitim öğretim sürecinin her aşamasında  görev yapan dil öğretmenlerine, öğrettikleri dillere, hizmet içi eğitimi veren formatör öğretmenlere yönelik projeleri temel almaktadır. 

  • Öğretilen Dillerdeki Çeşitlilik: Eğitim kurumları, öğretilen dillerin sayısını artırarak dil çeşitliliğini ortaya çıkarmada etkin rol oynayabilirler. Bu öncelik, daha fazla dilin öğretilmesi için  yaratıcı yollar geliştiren ve özellikle Avrupa'da az kullanılan dilleri hedef alan projeleri kapsamaktadır. Bu projeler aracılığıyla farklı okullar iletişim ağları ile birbirine bağlanabilir, yabancı misyonlar, göçmenler, yabancı yatırımcılar gibi toplumdaki hedef dil kaynakları kullanılarak değişik dillerin öğrenilmesi gerçekleştirilebilir veya  değişim etkinliği ile ülkeler arası bağlantılar kurulabilir. Dil çeşitliliği konusunda kamunun bilinçlendirilmesi yönünde çalışan kütüphane, radyo ve televizyonlar gibi örgün ve yaygın eğitim dışında kalan kurum ve kuruluşlar da bu öncelik kapsamındadır.

     

Türkiye için  2006 Yılı Avrupa Dil Ödülü Öncelikleri

Türkiye için  2006 Yılı Avrupa Dil Ödülü Öncelikleri

Avrupa Dil Ödülü başvuruları için her ülke Avrupa düzeyindeki kriterlerin yanısıra kendi ulusal önceliklerini de belirlemektedir. Avrupa Dil Ödülü verilecek etkinlik alanları ile ilgili 2006 yılı Türkiye'nin ulusal öncelikleri şunlardır:
  • Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi

  • İkinci Yabancı Dil Öğretimi

  • Dil Öğretmenlerine Yönelik Hizmet-Öncesi/Temel ve  Hizmet-İçi Eğitim

  • Özel Öğrenim Gereksinimleri Olan Dezavantajlı Hedef Kitlelere Yönelik Dil Öğretimi

  • İçerik ve Meslek Bağlantılı Dil Öğretimi

Ayrıca dil öğretim etkinliğinin;

  • ayrıntılı hazırlanması

  • öğretme-öğrenme yöntemleri, teknikleri gibi konularda katkı sağlaması

  • dil çalışmaları alanındaki nicel ve nitel araştırma bulgularına yer vermesi

  • öğrenenlerde motivasyon sağlaması

  • yaratıcı ve özgün olması

  • diğer uygulamalara örnek oluşturması 

  • Avrupa boyutuna sahip olması (diğer ülkelerdeki eğitim kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği, daha fazla sayıda Avrupa dilinin öğretilmesi vb.)

  • Avrupa Dil Politikası ile tutarlı olması (çok dillilik) gibi

hususlarını da içermesi beklenmektir.

 

Başvurular Türkçenin yanısıra Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarına katılan ülkelerin resmi dillerinden birinde yapılabilir.

 Hedef Kitle

Avrupa Dil Ödülüne dil eğitimi ve öğretimi alanında hizmet veren resmi ve yarı-resmi kurum ve kuruluşlar ile özel hukuk hükümlerine tabi kurum, kuruluş ve işletmeler başvurabilir.

 

Başvuru Takvimi

Başvuru Takvimi

Projeler için son başvuru tarihi 15 Eylül 2006'dır.  Başvurular, doğru ve tam olarak doldurulmuş, imzalanmış, tüm sayfaları paraflanmış ve doğruluk beyanı eklenmiş olarak aşağıdaki adrese gönderilmelidir. Başvurular 1(Bir) aslı ve 2 (iki) sureti olmak üzere üç nüsha olarak sunulmalıdır. Tekliflerin uygunluğu değerlendirilirken sadece basılı nüsha dikkate alınacaktır. Kurallara uygun olarak yapılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

 

Başvuru İşlemi ve Başvuruların Sonuçlandırılması

Başvuru İşlemi ve Başvuruların Sonuçlandırılması

Son başvuru tarihinde proje sunan tüm kurum/kuruluşlara Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca bir alındı bildirim belgesi gönderilir. Sunulan tüm proje başvuruları Merkez uzmanları tarafından biçimsel açıdan ön incelemeye tabi tutulur. Biçimsel koşulları karşılayan tüm tekliflerin değerlendirme işlemi Avrupa Dil Ödülü Ulusal Jürisi tarafından gerçekleştirir. Başarılı bulunan kurumlara projeleriyle ilgili yerinde izleme değerlendirme ziyaretleri gerçekleştirilebilir. Değerlendirme aşamalarından birini oluşturan bu ziyaretlerden sonra ödüle layık görülen projeler seçilir. Ulusal Jürinin verdiği karar Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Yönlendirme ve İzleme Komitesi  tarafından onaylanır ve yürürlüğe girer.

 

 

Başvuru Yaparken Göz Önünde Bulundurulması Gereken Biçimsel Koşullar

 Başvuru Yaparken Göz Önünde Bulundurulması Gereken

Proje sahibi kurumlar başvurularını yaparken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. 
  • Başvuru formu bilgisayarla doldurulmalıdır.(Elle doldurulmuş başvuru formları kabul edilmeyecektir.)

     

  • Başvuru, bir özel, resmi veya yarı-resmi kurum/kuruluş tarafından yapılmalıdır.

     

  • Başvuru, kurum yetkilisinin orijinal imzasını taşımalıdır.

     

  • Başvuru, Genel Teklif Çağrısında belirtilen dillerden birinde yapılmalıdır.

     

  • Başvuru, 2006 Yılı Resmi Başvuru Formu kullanılarak yapılmalıdır.

     

  • Başvuru, son başvuru tarihine uygun olarak  yapılmalıdır. (Posta yoluyla gönderimlerde  zarfın üzerinde son başvuru tarihini gösteren okunabilir  posta damgasının olmalıdır.)

     

  • Başvuru formu ile orijinal imzalı taahhütname sunulmalıdır. 

     

  • Başvuru, ilgili teklif çağrısında belirtilen adrese gönderilmelidir.

Su kurallara uygun olarak yapılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

 

Ödül

Ödül

Avrupa Dil Ödülüne layık görülen uygulamalara/projelere maddi ödül verilmemektedir. Başarılı proje sahibi kuruluşlara AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek bir plaket ile AB Komisyonunun Eğitimden sorumlu Komisyon Üyesi ile Merkez Başkanlığından sorumlu Bakan tarafından imzalanmış bir belge verilecektir. Bu ödülü alan kurumlar Avrupa Dil Ödülü logosunu kullanabileceklerdir. Bu ödül kurum ve kuruluşlara Avrupa boyutunda prestij sağlamaktadır.

 

Adres ve İletişim

Başvuruların Gönderileceği Adres:

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

 

Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Koordinatörlüğü

 

Hüseyin Rahmi Sokak  No. 2

 

06680 / Çankaya / ANKARA

 

 

İletişim

İbrahim ERBİR

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

 

 

Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Koordinatörlüğü

 

E-posta: Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

 

Tel       : (312) 409 61 15

 

Faks    : (312) 409 60 98

 

 

Yorum

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilirler.
Lütfen hesabınıza giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Powered by AkoComment 2.0!

Son Güncelleme ( Salı, 13 Haziran 2006 )
 
< Önceki   Sonraki >
Elt-World.com

"Bir ülkede yalakalığın getirisi dürüstlüğün getirisinden fazla ise o ülke batar..."

Üye olduğunuz takdirde tüm yenilikler anında mail adresinize gelecektir. Elt-World.com

İdeal Öğretmen
Kamile Hamiloğlu
Giriş Formu





Parolamı unuttum?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol
Download
Download Bölümü
Dosya Nasıl Gönderilir?
Ziyaretçi Defteri
Nostalji - Eski Defter
News in English
Sesli Haber/News
Diğer/Other
Sohbet
Fotoğraf Galerisi
Elt-World Mail
Sende Haber Gönder
KILL USAME BIN LADEN
Listen to Music Online
Word Game (BBC)
Elt-World Characters
Play Chess
What time is it?
Haberler
Bazı il MeM'lerde yanlış Uygulama -
 Bazı İl Mem'lerde Yanlış Uygulama 05.04.2006

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği geçtiğimiz ay içinde değişmişti. Yapılan değişilik ile ikinci veya üçüncü hizmet bölgesi kapsamında yer alan Aksaray, Amasya, Bartın, Çorum, Gaziantep, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Osmaniye, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illeri birinci hizmet bölgesine dahil edilmiştir. Sitemize gelen bilgilere göre bu illerde çalışan öğretmenler şuan bulundukların ilin D ve E sınıfı ilçelerini tercih etmeleri yönünde zorlanmak olup, yapılan bu uygulama yanlıştır. Devamı için tıklayınız.



FORUM BÖLÜMÜ AÇILDI -

 

"Elt-World.com" -
Marmara Üniversitesi02 Nisan 2006 saat 21:41 'de yayına başmamıştır. Tüm elt camiasına hayırlı olsun.

Elt2004.net ile başladık biz bu yollarda yürümeye; nihayetinde şu resimde gördüğünüz okuldan mezun olduktan sonra irtibatı koparmadık. Bu konuda bizlere yardımını esirgemeyen Sayın Kamile Hamioğlu'na ve Mustafa Otrar'a sonsuz teşekkürler.

Ayrıca; sevgili dostlarım Hamit, Bülent, Meltem, Gülnihal, Dilşen, Seda, Selma, Mustafa Kucukaksit, Burcu Cengiz, Esra ve diğer tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.

Sizleri seviyorum...

Cool Serkan BAŞAR (Site Kurucu Başkanı / Yöneticisi)



MINISTER OF NATIONAL EDUCATION: MR. HUSEYIN ÇELİK -

HÜSEYİN ÇELİK YİNE MİLLİ EĞİTİM BAKANI : YORUMA AÇIK



Ağustos Celbi Yedek Subay adayları için yerleştirmeler açıklandı. -

Ağustos  Celbi Yedek Subay adayları için yerleştirmeler açıklandı.

http:www.kkk.tsk.mil.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Yalnız site biraz geç açılıyor ve beklemek gerekiyor. Bir kaç arkadaşımızdane öğrendiğimiz kadarıyla enteresan sonuçlar gerçekleşmiş. Kimi Burdur'a; Manisaya'ya yedek subay öğretmen olarak giderken; kimi İstanbul Levazım .... Komutanlığına Asteğmen olarak gidiyor.

Sınav olayının hikaye olduğunu anlamış durumdayız. Yok ilköğretimmiş ortaöğretimmiş KPDS imiş ; bunlar da hikaye. Adamlar kafalarına göre alıyorlar. Bakıyolar adına "hmm ; bu adamın adı mahmut:)) bu ypsa yapsa öğretmenlik yapar" deyip gönderiyorlar ıspartaya, manisaya burdur'a

 Neyse hayırlısı artık; Ne yapacaz şimdi oralarda; Telefon yok; internet yok; yok ta yok... Bir tek yüzlerce erkek :) ... Kolay gelsin dostlar...



Çelik hakkındaki gensoru önergesi Meclis'te -
Meclis, bu hafta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkındaki gensoru önergesi ile Anayasa değişikliği için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, yoğun bir hafta geçirecek. 10 Ekim Salı günü saat 14.00’de toplanacak Genel Kurulda, öncelikle CHP’nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

Önergede, OKS sınavının yerleştirme boyutuyla ”tam bir skandala” neden olduğu, Anadolu ve Fen liseleri ile diğer Anadolu liselerinin yüzde 17.6’lık boş kapasiteyle eğitim-öğretime başladığı belirtildi. Çelik’in, Talim ve Terbiye Kurulunda 167 uzmanı görevden uzaklaştırdığı, bu uzmanların ise hemen hemen tümünün yargı kararıyla göreve iade edildiği ifade edilen önergede, ”Çelik ile Cumhuriyet okullarına küfür, argo, hakaret, antilaik söylem ve eylem içerikli yayınlar girmiştir” ifadesine yer veriliyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Gensoru görüşmelerinin ardından Anayasada, milletvekili seçilme yaşının 30’dan 25’e indirilmesine ilişkin değişiklik teklifi görüşülecek ve ilk tur oylama yapılacak. Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin ardından maddelerine geçilmesi oylanacak, daha sonra yürütme ve yürürlükle birlikte 3 madde gizli oya sunulacak.



SKANDAL -

 Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personeli R.Y.’nin bilgisayarda cinsel içerikli sohbet ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Müdür Yardımcısı T.N. "Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" derken T.N. ise "Adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları ben yapmadım" diye konuştu.

SAMSUN’da, satın almadan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı T.N. ile kadın personel R.Y. arasında bilgisayarda MSN üzerinden yapıldığı iddia edilen cinsel içerikli sohbetin dokümanları elden ele dolaşmaya başladı. Olay, basın kuruluşlarına gönderilen imzasız mektupla ortaya çıktı. Cinsel içerikli sohbetin dokümanları bazı kişilere de gönderildi. Bu sohbetten kısa sürede Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de haberdar oldu. Samsun Milli Eğitim camiasında şok etkisi yaratan cinsel içerikli sohbet hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Bunların doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Şayet doğru ise affedilir yanı yok. Gereği yapılacaktır" diye konuştu.

T.N., böyle bir olayın içinde asla olmadığını belirterek, "Bakanlığımızın bize verdiği mail adreslerinden başka özel adres kullanmam. Kullanmamız da yasak. Birileri benim bilgisayarıma girip, bize komplo kurmuş" dedi. R.Y. ise şunları söyledi: "Benim adresim hacklenmişti. MSN kullanıyorum ama bu konuşmaları. ben yapmadım."

 T.N. ile kadın personeli R.Y. arasında geçtiği ileri sürülen görüşmelerde dikkat çekici ifadeler yer aldı. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dökümü alınan sohbetin bir kısmı şöyle:

20 Haziran 2006

Kadın:
T. ben ev istiyorum ev, artık rahat edemiyom ya, bi babam geliyo, bi annem, bi abim...

14 Eylül 2006:

Erkek:
Bugün çok seksisin, hem de çoooook

Kadın:Öyle miiiii?

Erkek:Öyleeeee

22 Eylül 2006:

Kadın:Seviyorum lan seni

Erkek:Ben de seni kız, yerim seni kız

Kadın:Yeeeee

Bundan sonraki görüşmelerde ise erkek ve kadın, aralarındaki cinsel içerikli konuşmaların dozunu artırıyor.



Bakan Çelik'ten gençlere: 'Git nerede ararsan ara' - Bakan Çelik'ten gençlere: 'Git nerede ararsan ara'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van İskele Öğretmenevi'ndeki basın toplantısı sonrasında öğretmen olarak atanmak isteyen gençlerle tartıştı. Bakan Çelik "Peki biz İran'a mı gidelim. Hakkımızı nerede arayacağız?" diyen gence 'Git nerede ararsan ara'diye cevap verdi.

Memleketi Van'da 3 gündür gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Çelik, bugün kendisinin de kaldığı İskele Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Çelik, basın toplantısı sonrası odasına çıkmak üzere hareketlendiği sırada, öğretmen olarak atanmak isteyen 6 üniversite mezunu gencin tepkisiylle karşılaştı.



Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine İlişkin Genelge -
Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine İlişkin Genelge 07.04.2006

 Öğrenci kılık kıyafetlerine ilişkin 2006-23 sayılı genelge il valiliklerine gönderildi. Genelgeye göre öğrenci kılık kıyafetlerinin ekonomik, sade, öğrenciye yakışan ve pedagojik esaslara uygun olması, çok önemli bir gerekçe olmadıkça değişikliğe gidilmemesi, okul arma ve işaretlerinin ayrıca temin edilebilmesi, gerekli olmadıkça isim, amblem ve rozetlerde değişikliğe gidilmemesi ve eğer değiştirilecekse bir önceki öğretim yılının mayıs ayının ilk haftasında, bir sonraki kılık ve kıyafet biçiminin ilan edilmesi gerekmektedir. Detaylar için başlığa tıklayın.



Telefonlu tacizci yakalandı -
 Bursa'da, cep telefonu kamerasıyla lise öğrencisi kızların eteklerinin altından fotoğraf ve görüntülerini çektiği iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Merkez Osmangazi ilçesinde B.Y. ve Ö.Ü. adlı 15 yaşındaki iki kız öğrencinin, bir kişinin gizli şekilde fotoğraf ve görüntülerini çektiği ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, M.Ç'yi (24) Tophane Mahallesi'nde yakaladı.
Zanlının, belediye otobüslerinde rastladığı liseli kızları takip ettiği, daha sonra eteklerinin altından cep telefonu kamerasıyla fotoğraf ve görüntü aldığı öne sürüldü.

M.Ç'nin, sorgulamasının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.


Sinop'ta nükleer protesto - Sinop'ta nükleer protesto


Sinop'ta dün düzenlenen "Nükleere Hayır" mitingine yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Mitinge çeşitli illerden gelen nükleer karşıtları da destek verdi. Sinop Nükleer Karşıtı Platformu adına konuşan Hale Oğuz, 26 Nisan 1986'da Çernobil felaketiyle hem nükleer santralın ikinci yüzüyle hem de Türkiye'yi idare edenlerin ikinci yüzüyle tanıştıklarını söyledi.
Yüce Divan'da yargılanan eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Yaşar Topçu da protesto eylemine destek verdi ve Sinopluların yanında olduğunu söyledi. Bazı gruplar, Topçu'yu siren çalıp alkış tutarak protesto etti.



İkinci evrensel heyecan: 4 Mayıs zaman zinciri -  İkinci evrensel heyecan: 4 Mayıs zaman zinciri
      4 Mayıs gecesi "01:02:03 04/05/06" zaman kombinasyonu yaşanacak, yani 4 Mayıs gecesi saat 1'I 2 dakika, 3 saniye geçe yaşanacak anın benzeri bin yıl sonra görülebilecek. Konuyla ilgili başta internet sitelerinde olmak üzere hararetli tartışmalar sürüyor ve güneş tutulmasından sonra ikinci bir astronomik heyecan yaşanıyor.
      Bu şekilde kombinasyon oluşturan rakamların "verdiği mesaja" ilişkin Numerolog ve Renkbilimci Metin Yahya Üster, doğal oluşumlara insanların yükledikleri anlamlara ilişkin de Uzman Psikolog Nazım Serin, ANKA'nın sorularını yanıtladı.
      
    


DOSYA PAYLAŞIMI -

 

 Paylaşım arttıkça güzelleşir.

Tüm haberlere yorum ekleyebilirsiniz.

"Dosya Nasıl Gönderilir" Bölümünü okuduktan sonra dosya gönderebilirsiniz...

ELT-WORLD administration



RAHAT UYU ATAM -

 SEN VARSIN ATATÜRK'ÜM HER ŞEYİMİZDE

Bu gün yatağımdan hür kalkıyorsam
Ekmeğim ak suyum berraksa,
Ağaçlar çiçek açıyor
Topraklar ısınabiliyorsa,
Sesim gür çıkıyor
Özgür özgür bakabiliyorsam,
Sen varsın gözbebeklerimde
Sen varsın Atatürk'üm sen varsın.

Yazabiliyorsam gönlümce
Okuyabiliyorsam...
Kazabiliyorsam toprağımı
Gün ışığında çapa kürek elde,
Çalışabiliyorsam gece gündüz
Ekip biçebiliyorsam dileğimce,
Sen varsın yüreğimde
Sen varsın Atatürk'üm



ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMASIN... -
ARKADAŞLAR MARDİN İLİ SAVUR İLÇESİNDE
BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPTIM...SİZLERLE DE PAYLAŞMAK İSTEDİM...
MUTLAK A İZLEYİN.
ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMASIN...
DIRECTED BY SERKAN BAŞAR


40+40 Zam -
money40+40 Zammını Kim Alamayacak? 31.03.2006

40+40 zammını içeren 5473 sayılı Kanunun 31.03.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanundaki hükme göre, düzenlemeden yararlanacak personele 15 Nisan 2006 tarihi itibariyle 180 YTL (160+20 YTL) ödenecektir. Ancak, çok çeşitli statülerde kamu personeli çalışmakta olup, kimlerin bu zammı almayacağına ilişkin hazırladığımız dosyayı görmek için başlığa tıklayınız.



Kamile Hamiloğlu -  Hatırladınız mı bu günü .... Bu dizeleri söylemiştik hep bir ağızdan...  son saatler, mezun olmaya bir kala, tek bir idealimiz var o da Kamile Hoca...

Sen kalbimin mehtabısın güneşisin 
Sen ruhumun vazgeçilmez bir eşisin 
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek 
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek  
Ruhum senin kalbim senin ömrüm senin 
Yıllar geçse ölmeyecek bende sevgin 
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek 
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek  
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek  


Sitemizde neler var. -
Arkadaşlar merhaba;
Serkan BAŞAR 2 ay sonra iki yalına girecek olan sitemiz elt-world.com ile yeni bir renk bulacak.  Bu siteyi oluşturmamdaki maksat tüm elt camiasını adından da anlaşıldığı gibi bir araya toplamak. Bunu inşallah önümüzdeki 1 sene içerisinde başaracağım.

Diğer hususlar; Elt-world.com bir ekip çalışması ürünü olmasını istiyorum. Bu ekipte yer almak isteyen arkadaşların bana ulaşmalarını istiyorum. Sitemizde sağ tafta ziyaretçi defteri, online mesaj gönderme (site messenger) ve fotoğraf galerisi var. Burda fotoğraflara yorumda yazabiliyorsunuz. Yazacağınızdan eminim; çünkü hocalarında fotoğrafları var... Siteden tam olarak faydalanmak isteyenlerin siteye üye olmaları gerekiyor.



AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ) -

Yeni ve Yaratıcı Dil Öğretim ve Öğrenim Uygulamaları İçin AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ)

 (European Language Label Award)

 

1999 yılından bu yana Avrupa’da yeni, yaratıcı ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen Avrupa Dil Ödülü’nün amacı, dil eğitim ve öğretimi alanındaki en yeni ve uygulamada performansı en yüksek yaklaşımları, yöntemleri ve teknikleri teşvik etmek ve Avrupa genelinde yaygınlaştırmaktır. Dil eğitimi ve öğretimi ile ilgilenen her kategori ve türdeki kurum ve kuruluş ADÖ’ne başvurabilir. Ülkemizde ADÖ etkinliği Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülmektedir. 

Avrupa Dil Ödülü etkinliğinin iki amacından biri, dil eğitimi ve öğretimi süreçlerine ilişkin yeni ve yaratıcı uygulamaları teşvik etmek; diğeri ise, öğretmenleri ve öğrencileri bu uygulamalar hakkında bilgilendirmek ve yenilikleri kendi düşünce ve öğretim tekniklerine uyarlamalarını ve uygulamalarını sağlamaya yönelik gerekli çalışmaları yapmaktır.

  



Ağaçlandırma Kampanyası -
Agaclandirma kampanyasi

T urkiye genelinde agaclandirma calismalarina destek icin Turkiye icin 100
milyon mesaj isimli proje baslatildi.
Amac milyonlarca mese tohumunu toprakla bulusturmak icin.
Ekimi yapilacak milyonlarca tohumdan yeserecek fidanlar ile erozyonla
mucadele bir destek daha alacak.
Sponsorluk bedelleri reklam karsiligi cesitli firmalarca saglanacagi projede

www.smsmese.org <http://www.smsmese.org/> internet adresinden katilim
formunu ucretsiz olarak
doldurmaniz yeterli. Katilim yapan her kisi icin sponsorlar 9 adet mese
tohumunun ekimini yapacak.


ELT-WORLD (Dilşen'in Haberi)


İŞSİZ ÖĞRETMENLER -
Derya SAZAK  

İşsiz öğretmenler


200 bin öğretmenin işsiz olduğundan haberdar mısınız? İşsiz 'lise branş öğretmeni' sayısı resmi verilere göre yüz bini geçmiş. İşsiz öğretmenlerden 17 bini Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni.
Okulların açılması öncesinde binlerce öğretmen elektronik posta yoluyla medyanın ilgisini Tuğba Özay, Eda Taşpınar, Helin Avşar üçlüsünden Türkiye'nin eğitim sorununa ve kitlesel işsizlik olgusuna çekmeye çalışıyorlar. Gerçi Abbas Güçlü, Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı kadar sektörün içinde; ve sınav sistemi başta tüm çarpıklıkları Milliyet'teki sütununa taşıyor, ancak son günlerdeki e-mail trafiğinden, işsiz öğretmenlerin çaresizliğinin katlanamaz boyutlara geldiği anlaşılıyor.
'Duyun artık' mesajlarını 'törenlere boğulan' Ankara'daki iktidar seçkinlerine iletmekte yarar görüyoruz:
"Hükümetimiz, okul sayısının arttığını, yeni liseler açıldığını söylüyor. Doğrudur, okul sayısı artmıştır. Ancak 2003'ten bu yana lise branşlarına ayrılan öğretmen atama kadrosu giderek azaltılmıştır.
2003 yılında, Türk Dili ve Edebiyatı'na 1099 öğretmen atanırken, periyodik azaltma sonucunda bu sayı 2006'da 34'e kadar düşmüştür.
2007 Ağustos atamasında Türk Dili ve Edebiyatı'ndan 400 öğretmen atanırken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'ne 1300 kontenjan ayrılmış ama yeterli başvuru olmadığı için 152 kontenjan boş kalmıştır.
Bir de 'sözleşmeli öğretmen' aldatmacası var. Ağustos atamasında 10 bin kadrolu, 10 bin de sözleşmeli öğretmen olmak üzere 20 bin öğretmen atandı. Ancak ağustosta sözleşmeli atanan öğretmenler şubatta kadrolu öğretmen olarak atanmakta ve aynı kişi iki defa atanmış gibi gösterilerek '40 bin öğretmen atadık' diye kamuoyu yanıltılmaktadır.
Ekonomik krizin patlak verdiği 2001 krizinde bile 40 bin kadrolu öğretmen atanırken, bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldığı 2007 yılında 20 bin kadrolu öğretmen atanmıştır. Bu ne yaman çelişkidir?
200 bin işsiz öğretmenin olduğu bir ülkede 20 bin öğretmen atanmasının neresi müjdedir?
Lise branşları son birkaç yıldır hor görülüyor. Matematiğe 30, fiziğe 15, kimyaya 30 gibi komik kadrolar ayrılıyor. Hükümet yetkilileri 'Devleti iş kapısı olarak görmeyin' diyor. Özel dershaneler de piyasadaki işsizliği bildiği için aylık 300 YTL'ye sigortasız öğretmen çalıştırma yoluna gidiyorlar."
ÖSS'de binlerce öğrencinin sıfır çektiği bir dönemde çoğu 'yüksek lisans derecesiyle' mezun 102 bin lise branş öğretmeninin işsiz kalması dramatiktir.
100 bin öğretmen açığının olduğu sektörde 200 bin işsiz öğretmen nasıl olur?!
Milli Eğitim Bakanı açıklamalı.

dsazak@milliyet.com.tr



KPSS'ye başvurular başlıyor -

 

Lisans düzeyindeki adaylara yönelik yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuru süresi, yarın başlıyor.

KPSS, 81 il merkezi ve Lefkoşa'da 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılacak. Sınav, cumartesi sabah, cumartesi öğleden sonra, pazar sabah ve pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna, tüm adayların girmesi zorunlu olacak. Adaylar, kılavuzu inceleyerek diğer oturumlardan hangilerine katılacaklarına karar verecekler.



ELT-World.com : Seçim çalışmaları başladı. Atamalar Başlıyor... -

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2007 yılında tahsis edilen kadro ve sözleşmeli öğretmenlerle birlikte 20 bini Şubatta 20 bini de Ağustosta olmak üzere toplam 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

2007'de 40 bin öğretmen ataması yapılacak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik:

"Yeni bütçe yasası gereği 2006 yılında emekliye ayrılan öğretmen sayısının yarısı kadarını hiç izin almadan atayacağız. Bunun sayısını belirledikten sonra net olarak açıklayacağız. Bu yıl genel olarak 23 bin yeni kadro kullanılmına izin veriliyor. 23 bin kadrodan yaklaşık 11 bini Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilecek. Öğretmen atamalarını da Şubat ve Ağustos ayları olmak üzere iki ayrı dönemde gerçekleştireceğiz. Sözleşmeli öğretmenlerinde kadro alımı için çalışmamız var. Atama döneminde başvuran sözleşmeli öğretmenler sıralamaya girip hiç bir şeye tâbî tutulmadan puanları tutması halinde kadroya geçebilecekler. Eğer puanları tutmazsa sözleşmeli olarak devam edecekler.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yıl atama yapacakları öğretmen kadrosunun 40 bine ulaşacağını ve Şubat ayında 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını bildirdi.

ELT-WORLD.com Yorumu: Sözleşmeli olayının arkasında neler olacak çok merak ediyoruz. Elbette kimsenin açıkta kalmasını istemiyoruz yalnız herkesin bir yerlere hakkıyla gelmesini istiyoruz. Hükümet kadrolaşma yolunda iyi ilerliyor ve bunun sonunda Milli Eğitim camiasının nasıl bir halde olacağını merak ediyoruz...



Öğretmen Asker -

                                                                                      Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine 2006 yılından itibaren sadece ağustos celbinde ‘asker öğretmen’ alacak.
Milli Eğitim’in öğretmenler için nisan celbinin kaldırılması teklifine Genelkurmay Başkanlığı’ndan olumlu cevap geldi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül imzasıyla Milli Eğitim’e gönderilen yazıya göre, bundan sonra asker öğretmenler sadece ağustosta silah altına alınacak.

Her yıl nisan ve ağustos aylarında alınan asker öğretmenler, bir aylık temel eğitimden sonra öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki okullarda görevlendiriliyor. Asker öğretmenler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yedek subay ve kısa dönem er ihtiyacı karşılandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı emrine veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine Genelkurmay’ın belirlediği 9 bine yakın öğretmen her yıl, ‘asker öğretmenlik’ yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Milli Savunma Bakanlığı'nın isteklerine olumlu cevap vermesinden memnuniyet duyduklarını, öğretmenlere nisan celbinin kaldırılmasının uygulamadaki bir boşluğu gidereceğini belirtti. Kaya, “Nisanda askere gidecek öğretmen, 31 Mart'ta ilişiğini kesiyor, öğrenciler öğretmensiz kalıyordu. Biz oraya kısa sürede öğretmen versek bile öğrenci okulun bitmesine bir ay kala gelen yeni öğretmene alışmakta zorlanıyordu. Artık öğretmenler sadece ağustosta askere gidecek.” dedi.

Asker öğretmenlerin seçimi

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında fiilen görevli öğretmenler, eğitim yılı başında okulların öğretmensiz kalmaması amacıyla, her yıl nisan ve ağustos ayında (2006'dan itibaren sadece ağustos ayında) silah altına alınıyor. Aralık ayında askere gitmek isteyenlerin ise başvuruları kabul ediliyor, ancak bunlar Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmiyor. Öğretmenlerin askerlik eğitim süresi bir ay. Bu sürenin sonunda Millî Eğitim Bakanlığı'nca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile kalkınmada birinci öncelikli 29 ildeki okullara atanıyorlar. Bu illerdeki okullarda görev yapan öğretmenler askerliklerini okullarında geçirebiliyor.

Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı emrine verilebilmeleri için sevkten önce il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alacakları öğretmen belgesini askerlik şubesine vermeleri gerekiyor. Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilecek öğretmen miktarı Millî Eğitim Bakanlığı'nın isteği üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca belirleniyor. Özel okul ve dersane öğretmenleri Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmiyor. Öğretmen yedek subayların maaş ve özlük hakları görev yerlerine katılışlarından itibaren asteğmen emsalleri gibi Millî Eğitim Bakanlığı'nca ödeniyor. Görevini yaparken rütbe taşımayan öğretmenler, hizmetleri sonunda yedek subay (asteğmen) olarak terhis ediliyor. Asker öğretmenler, görevleri süresince resmî elbise giyemiyor, iaşe edilmiyor, hizmetleri esnasında derneklere giremiyor ve siyasi faaliyetlerde bulunamıyor

 

Haberin Devamını mutlaka okuyun. Bazı askerlik tüyoları var...:)



Aylardır Sitemiz reklamı yapılan Da Vinci Şifresi açığa çıktı -                                                            "Da Vinci Şifresi temize çıktı"



 İngiltere Yüksek Mahkemesi, “Da Vinci Şifresi” kitabının yazarı Dan Brown hakkında açılan intihal davasında yazar lehinde karar verdi. Hakim, Dan Brown'un bu iki yazarın kitaplarından alıntı yapmadığı hükmüne vardı. Tarihçiler Michael Baigent ve Richard Leigh tarafından açılan davada Dan Brown, kitaptaki fikirlerini iki yazarın "The Holy Blood and the Holy Grail" (Kutsal Kan ve Kutsal Kase) adlı kitabından almış olmakla suçlanmıştı.

Söz konusu kitap Dan Brown'unkinden yaklaşık 20 yıl önce, 1982'de yazıldı.

İki yazar hem Dan Brown'un kitabını hem de kendi kitaplarını basan Random House yayımevini telif haklarını koruyamadığı gerekçesiyle dava etti. Kitabın üçüncü yazarı Henry Lincoln ise davaya taraf olmadı.

Mahkemenin kararından sonra açıklama yapan Dan Brown da, “bu kararın, bu iddianın erdemden yoksun olduğunu gösterdiğini” söyledi.

 



Burhan is speaking English -


BAŞKAN Sn. KAMILE HAMILOGLU -

Atatürk Eğitim Fakültesini sayfalarında gezinirken,

http://aef.marmara.edu.tr/bolumler/YABDIL_ING_ABD.htm

adresinde Sevgili Kamile Hocamızın İngilizce Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı olduğu yazıyordu...

Bireylerin makamiyla mevkisiyle parasiyla puluyla değil tamamen insanlığıyla ilgilenen ve bunu da bize materyal değerlendirme derslerinin yanında öğreten ve sitemiz olan elt-world.com adresini yaşatan sevgili öğretmenimiz Sn. Kamile Hamiloğlu'nu ELT-WORLD.com olarak kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Kendisini hep örnek alacağız...

Duyuru: Aynı zamanda kendisi sitemizde kendisine ayıracağımız köşesinde yazılarını bizlerle paylaşacak...



Ramazan Bayramı'nız Mübarek Olsun -  Bayramlar taze ümitlerin yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı ; kin, nefret ve düşmanlık gibi duyguların köreltildiği, sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği müstesna günlerdir.   

   Tüm ELT Camiası başta olmak üzere  tüm inananların mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor,sağlık,mutluluk ve başarı diliyorum.

           

                                                                                ELT-World Administration

  • Duyuru: Kaliteli İletişim Anlayışı gereği yorum eklemek ve ziyaretçi defterine not yazmak serbesttir. Yalnız kontrol edildikten sonra yayımlanacaktır.  Yalnız Elt2004 Ziyaretçi defterine hızlı bir şekilde yazabilirsiniz. Paylaşımcı Yönetim Anlayışı gereği ise yorumlara iştirak etmenizi ve ziyaretçi defterini karalamanızı istiyoruz. Saygılarımızla...


Eğitim'de Nurcu bir genel müdür - MEB Dış İlişkiler Genel Müdürü Özdemir, makalesinde "İbadetin, namazla oruçla sınırlanamayacağını, Kuran'dan hareket edilmesi gerektiğini" yazdı

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Özdemir, ABD'de Said Nursi üzerine hazırladığı kitapta yayımlanan özgeçmişinde, "Nur cemaatinin önde gelen bir üyesi" olarak tanıtıldı.
Özdemir, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesiyken 2003'te Milli Eğitim Bakanlığı'nda üst düzey göreve atandı. Özdemir'in ABD'de misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu dönemde Ian Markham'la yazdığı "Globalization, Ethics and Islam: The Case of Bediuzzaman Said Nursi" (Küreselleşme, Etik ve İslam: Said Nursi Örneği) adlı kitapta bir bürokrat açısından tartışma çıkarabilecek ifadeler kullanıldı.
Türkçe baskısı olmayan kitapta Özdemir için ilginç bir özgeçmiş bilgisi yer aldı. En büyük alışveriş sitelerinden olan www.amazon.com ile yayıncı şirket Ashgate'in www.ashgate.com internet adresindeki tıpkıbasımlarda Özdemir şöyle anlatıldı:
"Özdemir, Nur cemaatinin Türkiye'deki önde gelen bir üyesidir."

YARIYIL TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR.. -

YARIYIL TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR..

NOT VERMEK, DOSYA DOLDURMAK, MÜFETTİŞ BEKLEMEK,BAZI MÜDÜRLERİN GEREKSİZ İSTEKLERİNİ DİNLEMEK, SAÇMA SAPAN YÖNERGELER OKUMAK, HAKSIZLIKLARI GÖRMEK, İHANET VE VEFASIZLIKLARLA DOLU ANILARLA EĞİTİM-ÖĞRETİMİN ANLAMLI OLARAK İŞLENEMEDİĞİ, ANGARYA İŞLERLE UĞRAŞILDIĞI BİR DÖNEMİ DAHA ATLATTIK.. HERKESE HAYIRLI UĞURLU OLSUN... İYİ TATİLLER...



EKDERS Dİ -

Ek Ders Tepkileri Dikkate Alınıyor

çelikÖnce Star gazetesinde bir haber yer aldı... Haberde, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, bayram ve resmi tatillerde ek ders ücretlerinin kesilmemesi için genelge değişikliğine gideceği belirtilmekteydi... Ve bugün Hürriyet gazetesinde yeni bir haber... Bakan Çelik, gazeteye yaptığı açıklamada, okulundan "sevk kağıdı" alıp doktora giden öğretmenlerin "ek ders ücretinin" kesilmesinin yarattığı tepkiler üzerine sözkonusu Kararda değişiklik yapılması için konuyu Bakanlar Kuruluna taşıdığı bilgisi yer almıştır.


Yabancı dil mi, yabancı dille eğitim mi? -

  

 

Yabancı Dil mi, yabancı dille eğitim mi?

İNSAN en umutsuz, en karanlık gününde birden ışığı görünce nasıl olur, düşünsenize...
Pırıl pırıl bir aydınlık, ışığın şavkı gözünüze, gönlünüze düşer, ferahlarsınız.
Diyeceksiniz ne kadar sürer bu?
Sürdüğü kadar, yeter.
***
GEÇEN hafta, İstek Vakfı Kaşgarlı Mahmut Lisesi öğrencileriyle konuşurken, bu duyguyu yaşadık.
Bağımsızlık diyorsunuz, yabancılara toprak satışı diyorsunuz, ulusal birlik ve ulus devlet diyorsunuz, kimlerin, onların ne kadar gerisinde kaldıklarını görüyorsunuz.
Kaşgarlı Mahmut devlet adamıdır, kumandandır ve "Divanü Lügati't-Türk"ün yazarıdır. Eser, Türk dilinin ilk sözlük ve dil bilgisi kitabıdır.
***



Milli Eğitim Müdürlerine Yapılan Ayrımcılık Kalktı -
memurlar.netMilli Eğitim Müdürlerine Yapılan Ayrımcılık Kalktı 04.04.2006

Memura ek zam tasarısı 31.03.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu düzenlemede, gözden kaçan değişikliklerinden birisi ise Bakanlık İl Müdürlerine ilişkindir. 657 sayılı Kanunun önceki düzenlemesinde, İl Müdürlerinin çalıştıkları maaş ile emekli maaşları arasında farklılık bulunmaktaydı. Bundan en çok etkilenen ise İl milli eğitim müdürleriydi. Yapılan değişilikle il milli eğitim müdürlerine uygulanan ayrımcılık kalkmıştır.



10 bin yeni öğretmen alınacak -

Ancak, bu atamalar da öğretmen açığını kapatmayacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 554 bin 680 öğretmen ve yöneticinin görev yaptığını belirterek, bakanlığın 166 bin öğretmene ihtiyacı olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama üzerine 30 bin öğretmen alındı, 20 bin öğretmen ise emekli oldu. Eğitim-Sen'in araştırmasına göre öğretmen açığı 200 bin, Anadolu Eğitim-Sen'e göre de 180 bin.

Milli Eğitim Bakanlığı, ağustos ayı içinde atamayı planladığı 10 bin öğretmenin branşlara dağılımını da belirledi. Sınıf öğretmenliğine 2 bin öğretmenin ataması planlanırken, Türkçe öğretmenliğine bin 600 kadro tahsis edildi. İngilizce öğretmenliği için bin 450 kişilik kadro verilirken, ilköğretim Matematik ile Bilgisayar branşında da 800'er öğretmen ataması yapılacak. Okullarda şiddetin artması ve rehber öğretmen ihtiyacının yaklaşık 9 bin olmasına rağmen, bu branşta sadece 200 kişilik atama yapılacak. Ağustos ayındaki öğretmen ataması, ÖSYM'nin 1-2 Temmuz 2006'da yapacağı KPSS'den alınacak puanlara göre gerçekleştirilecek.



Elt-World Forum -

 Elt-World Forum Test Yayınına Başladı. Hem giriş sayfasından hem de sağ bölümdeki linkten girebilirsiniz. Şuan sadece bir kaç konu açık ve sizler burada istediğiniz gibi konu açabilirsiniz. Bu aşamada forumu yönlendirecek moderatörler ve adminler görevlendirilecektir.

Forum sohbet amaçlıdır. Dosya arşivi zaten sitemizde mevcuttur. Tabi yine de isterseniz dosya da gönderebilirsiniz. Bu aşamada gönüllü arkadaşlarımın basarserkan@gmail.com adresine mail atmaları yeterlidir. Forum için ayrıyetten üye olmak mecburidir. Saygılarımızla...



Son eklenen dosyalar/ Teşekkür -

Paylaşımcı ruhu içlerinde yaşayan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler....

Paylaşım arttıkça güzeldir.

En son eklenenler:

  • TOEFL /KPDS /UDS için bir sürü doküman
  • Flash CARDS
  • Activities
  • History of English
  • Conditions
  • SL Pedagogy
  • Speaking Activities
  • Pronounciation Chart
  • Game & Songs
  • Yazılı örnekleri
  • illköğretim için çeşitli kaynaklar...

                    

 

 

 

 

 

Teşekkür; Marmara Üniversitesi son sınıf öğrencisi Volkan arkadaşımızı paylaşımcı ruhundan dolayı kutluyor ve yönetici listesine adını yazıyoruz... Teşekkürler Volkan....

 

 



23 Nisan ...Neşe Doluyor İnsan... -
 

23 Nisan

 BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...

Çok zor şartlarda Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde  verilen mücadelenin sonucunda 23 Nisan 1920 günü kurulan ve temeli ulusal egemenliğe dayalı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; işgalden kurtuluşa ve  Türk milleti tam bağımsızlığına kavuşana kadar devam eden bu mücadelenin beyni ve kalbi olmuştur. 
    Büyük önder Atatürk, ulusuna olan saygısını devlet yönetiminde halk iradesini en üstün güç kabul ve ilan etmekle kalmamış bu ulusal onur gününün bayram olarak kutlanmasını istemiş, ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir. 
    23 Nisan; özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, ulusal hakimiyetin sembolü olduğu gibi aynı zamanda dünyadaki bir çok ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Ulusal değerleri yanında, dünyadaki tek çocuk bayramı olması bu günün önemini daha da artırmaktadır. 
         Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk, barış ve başarı diliyorum.



Son eklenenler -

 1. English in Use bölümüne yeni konular eklendi.

2. Vocabulary Worksheet  Full Paket Eklendi. (Download Bölümünde)

3. Yeni Powerpoint Sunumlar eklendi. (Download Bölümünde) (İnternette fazla vakit geçirmeyin) Elt-World



ABDULLAH GÜL 11. Cunhurbaşkanı -

Abdullah GulAbdullah Gül 339 Oyla Cumhurbaşkanı Seçildi

367 şartı ile krize dönüşen Cumhurbaşkanlığı seçimi nihayet son buldu. Artık, bıkkınlık veren Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine, Meclis son noktayı koydu. Bugün saat 15:00'de başlayan 3. tur oylamaya toplam 448 milletvekili katıldı. Abdullah Gül, toplam 339 oy olarak Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı oldu. Oylamada, Sabahattin Çakmakoğlu 70, Tayfun İçli ise 13 oy aldı. CHP'nin katılmadığı oylamada 24 de boş oy çıktı...

Hayırlısı olsun...



OSS VE YDS AÇIKLANDI -
ÖSS ve YDS sonuçları açıklandı. ÖYSM Başkanı Yarımağan adayların sonuçları internet adreslerinden de öğrenebileceğini kaydetti. 7 bin adayın Mat -1'in tamamını doğru cevapladığı bildirildi.


ÖSS ve YDS SONUÇLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ


ÖSS ve YDS SONUÇLARINA BURADAN DA ULAŞABİLİRSİNİZ

Kız adayların daha başarılı olduğu sınavda 160 puanı geçen kızların oranının %81 olduğu açıklanırken, erkek
adayların %77'de kaldığına dikkat çekildi.

ÖYSM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan yaptığı açıklamada ÖSS ve YDS sınavı sonuçlarını açıkladı. Bu yıl ÖSS ve YDS sınavında Askeri Liseler Fen liselerini gecerek birinci sıraya geçmesi vurgulandı.

 



Maliye Bakanlığının Ek Ödeme Genelgesinin Açıklaması -
Maliye Bakanlığının Ek Ödeme Genelgesinin Açıklaması 16.04.2006

Maliye Bakanlığınca 13.04.2006 tarih ve 6056 sayılı yazı ile 40+40 dahil olmak üzere memura ek ödeme getiren 5473 SAyılı Kanuna ilişkin olarak bir genelge yayımlanmıştır. Bu genelge, daha önce sitemizde Denge Tazminatı özel kategorisi yapılan açıklamların tekrarı mahiyetindedir. Açıklamaları takip edemeyenler için ek bir açıklama daha yayımlıyoruz.



Try this test , Ama read carefully lütfen.. - Phil's Test: Here you go. Try this!

Below is Dr Phil's test. (Dr. Phil scored 55; he did this test on
Oprah - she got a 38.) Some folks pay a lot of money to find this
stuff out!

Read on, this is very interesting! Don't be overly sensitive! The
following is pretty accurate and it only takes 2 minutes.

Have pen or pencil and paper ready. This is a real test given by the
Human Relations Dept. At many of the major corporations today . It
helps them get better insight concerning their employees and
prospective employees. It's only 10 Simple questions, so...grab a
pencil and paper, keeping